Βελτίωση παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, ο οποίος το απόγευμα της Πέμπτης έπεσε θύμα επίθεσης με φάκελο-βόμβα, ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του. Ο κ. Παπαδήμος παραμένει στην μονάδα εντατικής θεραπείας του Ευαγγελισμού, από την οποία αναμένεται να βγει πιθανότατα αύριο, Κυριακή.

Άνθρωποι που συνάντησαν και συνομίλησαν με τον πρώην πρωθυπουργό επισήμαναν την ψυχραιμία, με την οποία αντιμετωπίζει την όλη κατάσταση, παρά το γεγονός ότι το τραύμα στο δεξί του πόδι χρήζει ακόμα παρακολούθησης, ίσως και από πλαστικό χειρουργό. Στο πρόσωπό του υπάρχουν τα σημάδια της έκρηξης «σαν ουλές από σκάγια», όπως το περιέγραψαν όσοι τον συνάντησαν. Παρά τα τραύματά του, όμως, και το αρχικό σοκ που υπέστη ο πρώην πρωθυπουργός συνεχίζει την εργασία μέσα από την Εντατική. Κάλεσε, όπως αποκαλύπτει ο ΒΗΜΑτοδότης την γραμματέα του, Έρη Κωνσταντάκη, και της υπαγόρευσε ορισμένα έγγραφα.

Εκείνο όμως που σοκάρει περισσότερο είναι πώς ο ίδιος αφηγείται στους συνομιλητές του πώς έζησε όλη αυτή την εμπειρία. Πρώτα απ’ όλα λέει ότι του έσωσε τη ζωή, επειδή κρατούσε το φάκελο-βόμβα χαμηλά, στα πόδια του, γιατί ήταν τόση μεγάλη η ανάφλεξη που εάν τον κρατούσε πιο ψηλά θα του δημιουργούσε σίγουρα πρόβλημα στα μάτια. Ευτυχώς, σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς του η όρασή του δεν έχει επηρεαστεί καθόλου.

Το δεύτερο πράγμα που και αυτό σοκάρει είναι ότι ο φάκελος-βόμβα εστάλη ταχυδρομικώς στην οικία του κ. Παπαδήμου. Από εκεί ένας από τους άνδρες της ασφάλειας το παρέδωσε στην πύλη της Βουλής για σκανάρισμα (όπως συμβαίνει συνήθως με τους φακέλους που ταχυδρομούνται σε πολιτικά πρόσωπα).

Το παρέλαβε λίγη ώρα αργότερα και κατά πάσα πιθανότητα το τοποθέτησε στο αυτοκίνητο του κ. Παπαδήμου, μαζί με την υπόλοιπη αλληλογραφία του. Αυτό σημαίνει ότι ο φάκελος βρισκόταν για αρκετή ώρα στο αυτοκίνητο του πρώην πρωθυπουργού. Η Φρουρά της Βουλής άφησε να διαρρεύσει ότι κανένας συνοδός-φρουρός του κ. Παπαδήμου παρέδωσε φάκελο στην πύλη, αλλά οι πληροφορίες επιμένουν ότι υπάρχουν βίντεο που το αποδεικνύουν.

Όταν ο κ. Παπαδήμος παρέλαβε μέσα στο αυτοκίνητό του καθ’οδόν προς το σπίτι του τον φάκελο, τον ψηλάφισε και είχε την εντύπωση, όπως αφηγήθηκε ο ίδιος στους συνομιλητές του ότι επρόκειτο για βιβλίο με μαλακό εξώφυλο και το άνοιξε ανυποψίαστος, κρατώντας τον στα πόδια του.