Σε καβγά κατέληξε η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης της βουλευτού της ΝΔ Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου προς τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππά για το τηλεοπτικό σήμα στις απομακρυσμένες περιοχές. Η ίδια άσκησε με την ευκαιρία δριμύτατη κριτική κατά της κυβέρνησης για την διαπραγμάτευση για το χρέος, ενώ λίγο μετά είχε και μια αψιμαχία με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου. Σύμφωνα με την κυρία Ασημακοπούλου ενώ σηκώθηκε για να αποχωρήσει από την αίθουσα της Ολομέλειας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Συρμαλένιος της είπε, όπως ισχυρίζεται: «Μπράβο, ωραίο στυλ έχεις μωρή».

Έξαλλη η βουλευτής της ΝΔ άρχισε να του φωνάζει: «Αν είσαι άντρας πες το δημόσια. Τι τραμπουκισμοί είναι αυτοί εναντίον των γυναικών μέσα στη Βουλή;». «Σε ενοχλεί το στυλ μου;», τον ρώτησε. «Ναι με ενοχλεί», φέρεται να της απάντησε εκείνος, ενώ η κυρία Ασημακοπούλου του είπε: «Δεν θα με τραμπουκίζεις μέσα στην Βουλή με αυτό τον τρόπο» και αποχώρησε, ενώ προσήλθε στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών για να καταγγείλει την στάση του αλλά και την στάση του προεδρείου (προήδρευε η Τασία Χριστοδουλοπούλου), το οποίο δεν παρενέβη να επιπλήξει τον βουλευή.

Πάντως, ο κ. Συρμαλένιος διαψεύδει κατηγορηματικά ότι χρησιμοποίησε τον όρο «μωρή», ενώ υποστηρίζει πως αυτό που της είπε ήταν ότι «μου άρεσε πολύ το στυλ σου». «Αν εκείνη άκουσε το μου αρέσει πολύ ως μωρή είναι δικό της θέμα», σχολίασε δηλώνοντας ότι «σε καμία περίπτωση δεν την αποκάλεσα “μωρή”». «Δεν χρησιμοποιώ τέτοια φρασεολογία. Θεώρησα προκλητικό το ύφος και το στυλ της κατά την επίκαιρη που συζητούσε προηγουμένως και περνώντας δίπλα μου της είπα: “Μου άρεσε πολύ το στυλ σου”. Αν εκείνη αυτό το άκουσε “μωρή” είναι δικό της θέμα», είπε χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση του Ν. Συρμαλένιου

«Σε σχέση με το φραστικό επεισόδιο που μου καταλογίζει η βουλευτής της ΝΔ Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, απαντώντας μου με προκλητικό τρόπο και χωρίς την παραμικρή απόδειξη για τη δήθεν «σεξιστική» φραστική επίθεση εκ μέρους μου, έχω να αναφέρω τα εξής:

Διαψεύδω κατηγορηματικά την κ. Ασημακοπούλου και δηλώνω ότι σεξιστικές εκφράσεις όπως «μωρή» δεν ανήκουν στο λεξιλόγιό μου, δεν έχουν σχέση με τον χαρακτήρα μου, αλλά και με τη συνείδησή μου. Όλοι όσοι γνωρίζουν τη διαδρομή μου, τόσο προσωπικά όσο και πολιτικά, μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν έχουν καμιά σχέση με το άτομό μου.

Προφανώς πρόκειται για μια νέα συστηματική προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να συκοφαντήσει με κάθε τρόπο της κυβέρνηση και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ».