{{{ gallery }}

Σε «καλή γενική κατάσταση» πήραν εξιτήριο από τον «Ευαγγελισμό» οι δύο συνοδοί του Λουκά Παπαδήμου που τραυματίστηκαν ελαφρά από την έκρηξη παγιδευμένου φακέλου στο αυτοκίνητο που επέβαιναν το απόγευμα της Πέμπτης.

«Οι δύο συνοδοί έλαβαν την αναγκαία ιατροφαρμακευτική φροντίδα και εξήλθαν σε καλή γενική κατάσταση, με οδηγίες για ιατρική επανεκτίμηση σε μια εβδομάδα» ενημερώνει το νεότερο ιατρικό δελτίο του νοσοκμείου.

«Ο ασθενής κύριος Λουκάς Παπαδήμος είναι αιμοδυναμικά σταθερός. Έχει καλή γενική κατάσταση. Εξέλιξη τραυμάτων ομαλή. Το επόμενο 24ωρο θα παραμείνει νοσηλευόμενος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας».

Οι γιατροί δεν ανησυχούν για τον Λ.Παπαδήμο

Oμαλά εξελίσσεται η μετεγχειρητική κατάσταση για τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος θα παραμείνει για το επόμενο διήμερο -για προληπτικούς λόγους στη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού» και στη συνέχεια θα μεταφερθεί σε θάλαμο.

Οι γιατροί του νοσοκομείου είπαν ότι ο κ. Παπαδήμος είναι ξύπνιος, αναπνέει χωρίς μάσκα και είναι σε καλή διάθεση.

Το σημαντικότερο τραύμα που φέρει είναι στο δεξί μηρό, το οποίο και παρακολουθείται.

Το μεσημέρι αναμένεται και το νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν.

Κανένας λόγος ανησυχίας και για τους δύο φρουρούς του, οι οποίοι όπως είπαν οι γιατροί θα λάβουν εντός της ημέρας εξιτήριο.

Στις 6:35 το απόγευμα της Πέμπτης σημειώθηκε έκρηξη στο Ι.Χ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο πρώην πρωθυπουργός. Το συμβάν σημειώθηκε στη συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Μάρνη.

Το όχημα βρισκόταν εν κινήσει, όταν εξερράγη στο εσωτερικό του παγιδευμένος με εκρηκτικά φάκελος.

Ο κ. Παπαδήμος έφερε θλαστικά τραύματα στο θώρακα και στην κοιλιά, μικροεγκαύματα στο πρόσωπο και εισπνευστικό έγκαυμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο παγιδευμένος φάκελος είχε παραλήπτη το γραφείο του στην Ακαδημία Αθηνών, της οποίας ο κ. Παπαδήμος είναι πρόεδρος.

Στη συνέχεια ο φάκελος μεταφέρθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος από όπου ο κ. Παπαδήμος τον παρέλαβε.

Νωρίς το πρωί επισκέφθηκε τον κ. Παπαδήμο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του.