Εκρηξη σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Γ’ Σεπτεμβρίου και Μάρνη στο κέντρο της Αθήνας μέσα σε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο Λουκάς Παπαδήμος λίγο μετά τις 18:30 της Πέμπτης.

O πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, πρώην πρωθυπουργός και πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας άνοιξε στα γόνατά του φάκελο που περιείχε εκρηκτική ύλη.

Μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό μέσα στο αυτοκίνητο επέβαιναν και δύο άνδρες της ασφάλειας του, οι οποίοι δεν ήταν αστυνομικοί αλλά συνοδοί ασφαλείας της Τράπεζας της Ελλάδος.

Τραυματίστηκαν ο ίδιος και δύο άνδρες που οδηγήθηκαν στον Ευαγγελισμό.

Η έκρηξη δεν εκτονώθηκε καθώς δεν έσπασαν τα τζάμια του αυτοκινήτου.

Ο πρώην πρωθυπουργός βρίσκεται εκτός κινδύνου. Αντιμετωπίζει εισπνευτικό έγκαυμα. Οσο για τα τραύματα φέρει δερματικές εκδορές καθώς τραυματίστηκε στα γόνατα, στα πόδια, στην κοιλιά και στον θώρακα.<br><br>Η αξονική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε ήταν καθαρή και μεταφέρθηκε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, ενώ θα εισαχθεί στο χειρουργείο για να καθαριστούν τα τραύματα.

Στον Ευαγγελισμό έσπευσε για να επισκεφθεί τους τραυματίες ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.<br><br>Επίσης στο νοσοκομείο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή και ο πρώην υπουργός Τάσος Γιαννίτσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, η πρόεδρος του ΠαΣοΚ Φώφη Γεννηματά, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Είναι το πρώτο μεταπολιτευτικά τρομοκρατικό κτύπημα κατά πρώην πρωθυπουργού.

Ο φάκελος σύμφωνα με πληροφορίες εστάλη στο γραφείο του στην Ακαδημία Αθηνών όπου σκαναρίστηκε, δεν βρέθηκε τίποτα και μεταφέρθηκε στην ΤτΕ όπου επίσης σκαναρίστηκε και επίσης δεν βρέθηκε τίποτα.

Ιατρικό ανακοινωθέν

Η κατάσταση του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου είναι σταθερή και δεν εμπνέει ανησυχία αναφέρεται στην ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

«Στις 18:10 διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ο πρώην Πρωθυπουργός κος Λουκάς Παπαδήμος, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός». Μετά την παροχή των πρώτων Βοηθειών, για αρκετά επιφανειακά τραύματα, στον θώρακα, την κοιλία και τους μηρούς, υπεβλήθη σε πλήρη κλινικό και εργαστηριακό έλεγχο. Αποφασίστηκε ο χειρουργικός καθαρισμός τραύματος της πρόσθιας επιφανείας του δεξιού μηρού, στον οποίο αυτή τη στιγμή ο ασθενής υποβάλλεται. Κρίθηκε ότι η κατάστασή του είναι σταθερή και δεν εμπνέει ανησυχία. Οι συνοδοί του, έφεραν ελαφρά επιφανειακά τραύματα για τα οποία δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες και παραμένουν σε νοσηλεία για προληπτικούς λόγους» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σαμαράς: Όταν δεν υπάρχει ασφάλεια, κινδυνεύει η Δημοκρατία

Τον Λουκά Παπαδήμο επισκέφθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρώην πρωθυπουργός, ο οποίος ήρθε απευθείας από την Πύλο για να επισκεφθεί τον κ. Παπαδήμο, εξερχόμενος του «Ευαγγελισμού» δήλωσε ότι εξελίσσεται ομαλά η πορεία της υγείας του.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, ο κ. Παπαδήμος φέρει τραύματα στα χέρια και το δεξί πόδι. Στη συνομιλία που είχαν τού είπε ότι «παρά το σοκ που έχει υποστεί αισθάνεται τυχερός μέσα στην ατυχία του, καθώς σώθηκε γιατί είχε τα χέρια του μακριά από το πρόσωπο και τα ζωτικά όργανά του».

Ο κ. Παπαδήμος διευκρίνισε στον πρώην πρωθυπουργό ότι πήρε τον συγκεκριμένο φάκελό από το σπίτι του και τον άνοιξε στο αυτοκίνητό του. Ερωτηθείς «εάν υπάρχουν και πού ευθύνες;» ο κ. Σαμαράς απάντησε ότι «δεν είναι δική του δουλειά να αποδώσει ευθύνες», ωστόσο υπογράμμισε ότι, όπως του εξήγησε ο κ. Παπαδήμος, «ο φάκελος έφτασε στο σπίτι του αφού είχε περάσει έλεγχο, ο οποίος δεν εντόπισε την εκρηκτική ύλη».

Τέλος, ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι «όταν δεν υπάρχει ασφάλεια για τους πολίτες, η Δημοκρατία κινδυνεύει».

Καταδίκη της επίθεσης

Με τον «Ευαγγελισμό» επικοινώνησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Για την επίθεση ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις Βρυξέλλες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε από τον Ευαγγελισμό ότι η κατάσταση τόσο του κ. Παπαδήμου όσο και των άλλων τραυματιών είναι σταθερή, έχουν επικοινωνία με το περιβάλλον και υποβάλλονται στους απαραίτητους ιατρικούς ελέγχους.

Ο κ. Τζανακόπουλος ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση και διαβεβαίωσε ότι η ΕΛ.ΑΣ. θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να υπάρξει ταχύτατη διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Καταδικάζω, με οργή, την άνανδρη τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εύχομαι στον ίδιο και σε όλους τους τραυματίες ταχεία και πλήρη ανάρρωση. Καλώ, ταυτόχρονα, την κυβέρνηση και τις αρχές Ασφαλείας να κάνουν τα πάντα, προκειμένου να συλληφθούν οι αδίστακτοι τρομοκράτες. Είναι εχθροί της πατρίδας μας και της Δημοκρατίας», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Την συμπαράσταση μας στον Λουκά Παπαδήμο. Εχθροί μας δεν είναι μόνο οι επίδοξοι δολοφόνοι αλλά και αυτοί που σπέρνουν μόνο μίσος στην κοινωνία», σχολίασε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο κ. Σαμαράς είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλαδος Γιάννη Στουρνάρα με τον οποίο είχε συναντηθεί πριν την επίθεση εναντίον του ο κ. Παπαδήμος.

Στον Ευαγγελισμό έσπευσε για να επισκεφτεί τον κ. Παπαδήμο ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας. Άναδρη και άδικη επίθεση εναντίνον ενός ανθρώπου που κράτησε την Ελλάδα όρθια σε μια δύσκολη περίοδο, χαρακτήρισε την επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας προσερχόμενος στον Ευαγγελισμό.Επίσης, διαμήνυσε πως «δεν θα κάμψει το ηθικό μας καθόλου».

Στο νοσοκομείο βρέθηκαν επίσης ο πρώην πρωθυπουργός και επικεφαλής του ΚΙΔΗΣΟ Γιώργος Παπανδρέου, ο πρώην υπουργός Τάσος Γιαννίτσης και ο εκπρόσωπος της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας.

Στο πλευρό του κ. Παπαδήμου βρίσκεται από την πρώτη στιγμή η σύζυγός του.

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε τηλεφωνικά με την διευθύντρια του Ευαγγελισμου κα Μιτσάκη και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Ο κ. Σαμαράς είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλαδος Γιάννη Στουρνάρα με τον οποίο είχε συναντηθεί πριν την επίθεση εναντίον του ο κ. Παπαδήμος.

Το ΚΚΕ καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι «τέτοιου είδους ενέργειες, πέραν από το προβοκατόρικο και δολοφονικό χαρακτήρα τους, υπηρετούν σκοπιμότητες και σχεδιασμούς εχθρικούς προς το λαό και τα συμφέροντά του. Ευχόμαστε επίσης, ταχεία ανάρρωση στον κ. Παπαδήμο και τους υπόλοιπους τραυματίες – συνοδούς του» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

«Οι ΑΝΕΛ καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του κ. Λουκά Παπαδήμου και εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας. Κάθε πράξη βίας είναι απαράδεκτη και απολύτως καταδικαστέα. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον πρώην πρωθυπουργό και τους δύο άνδρες της φρουράς του» δήλωσε η εκπρόσωπος του κόμματος Μανταλένα Παπαδοπούλου.

«Οι ευχές όλων των δημοκρατικών πολιτών για ταχεία ανάρρωση, συνοδεύουν τον πρώην Πρωθυπουργό και πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών κ. Λουκά Παπαδήμο. Ο φόβος δεν θα νικήσει» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Συγκλονισμένος από την άνανδρη επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας, Λουκά Παπαδήμου, δήλωσε ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εύχεται παράλληλα στον κ. Παπαδήμο «να ξεπεράσει κάθε κίνδυνο».

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και των συνεργατών του. Τους ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και σημειώνει ότι «είχαμε έγκαιρα επισημάνει την ανάγκη προστασίας στόχων από την δράση της νέας τρομοκρατίας και των μεθόδων που χρησιμοποιεί με τους παγιδευμένους φακέλους».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι «η σημερινή επίθεση επιβάλλει τη λήψη πρόσθετων μέτρων. Πολίτες και πολιτικές δυνάμεις του τόπου, πρέπει να παραμείνουμε αποφασιστικοί και ενωμένοι στο θέμα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας μας».

«Η δολοφονική επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου δείχνει ότι το τέρας της τρομοκρατίας, της βίας, του τυφλού μίσους είναι πάντα ζωντανό και έτοιμο να πλήξει τη Δημοκρατία και το δικαίωμα στη ζωή και την ασφάλεια», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. «Η επαγρύπνηση», ανέφερε, « δεν είναι ούτε πολυτέλεια ούτε υπερευαισθησία. Είναι δημοκρατική υποχρέωση της πολιτείας και των πολιτών. Είναι υποχρέωση μιας κοινωνίας που δεν φοβάται, αλλά και δεν αδιαφορεί απέναντι σε ότι συνιστά – άμεσα ή έμμεσα – ενθάρρυνση ή ανοχή της βίας.
Απευθύνω τις θερμότερες μου ευχές στο Λουκά Παπαδήμο και τους συνοδούς του για καλή και γρήγορη ανάρρωση».

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής επικοινώνησε με τη διευθύντρια του Ευαγγελισμού κα Μιτσάκη. Ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, εξέφρασε τη συμπαράστασή του και ευχήθηκε περαστικά.

Σε ανακοίνωση της η ΔΗΜΑΡ, καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση σημειώνοντας τα εξής: «καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση εις βάρος του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών Λουκά Παπαδήμου. Αυτές οι εχθρικές ενέργειες προς την δημοκρατία δεν θα περάσουν. Εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στον Λουκά Παπαδήμο και τους τραυματίες και ευχόμαστε την γρήγορη ανάρρωση τους. Οι αρχές θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να βρουν τους δράστες της επίθεσης που αμαύρωσαν την διεθνή εικόνα της χώρας».

Εκφράζουμε οργή και οδύνη για την άνανδρη τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης έξω από τοο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

«Εύχομαι στον ίδιο και σε όλους τους τραυματίες ταχεία και πλήρη ανάρρωση ανέφερε και υπογράμμισε πως η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας θα πρέπει να γίνει πρώτη πολιτική προτεραιότητα διότι οι τρομοκράτες είναι εχθροί της Δημοκρατίας», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μπαλάφας, μιλώντας σε συγκέντρωση στη Γλυφάδα, δήλωσε μεταξύ άλλων: «όσον αφορά τη δολοφονική επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου. Από τη μια πλευρά, εκφράζουμε τη συμπάθεια και τη συμπαράστασή μας στον τραυματισθέντα πρώην πρωθυπουργό και τους συνοδούς του και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση. Από την άλλη, η εγκληματική, δολοφονική και άνανδρη αυτή απόπειρα, όχι απλά καταδικάζεται από το σύνολο των πολιτών, αλλά ταυτόχρονα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμηθεί. Υπάρχουν δυνάμεις που ανεξάρτητα από το προσωπείο τους κάθε φορά και τους στόχους που επιλέγουν, στοχεύουν να πλήξουν τη δημοκρατία, τις ελευθερίες του λαού και την πορεία της χώρας προς την ανάκαμψη και την πρόοδο».

«Η Βουλή σταθερά πιστεύει, με όλες τις εκδοχές και τις εκφάνσεις της, πως η Δημοκρατία δεν πρέπει να φοβάται και δεν πρέπει να λυγίζει. Ελπίζω να πάνε όλα καλά» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, εξερχόμενος από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου νοσηλεύεται ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος και οι δύο συνοδοί του.

Εξέφρασε εκ μέρους των βουλευτών την απερίφραστη καταδίκη του, «για την ακραία, εγκληματική πράξη», όπως τη χαρακτήρισε και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στον Λουκά Παπαδήμο και στους δύο συνοδούς του. Αναφερόμενος στην κατάσταση της υγείας του κ. Παπαδήμου, ο πρόεδρος της Βουλής είπε ότι «είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα» και σημείωσε «οι θεράποντες ιατροί έχουν τον πρώτο λόγο και από αυτούς πρέπει να ενημερώνεστε».

«Στη χώρα δεν υπάρχουν πια, ή περιορίζονται ή κινδυνεύουν τα δικαιώματα τα οποία έχουν οι πολίτες σε όλον τον ευρωπαϊκό χώρο» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης εξερχόμενος από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου νοσηλεύται ο Λουκάς Παπαδήμος και οι δύο συνοδοί του. «O κ. Παπαδήμος έχει εργαστεί για πολλά χρόνια αποτελεσματικά για τη χώρα. ‘Εχει βοηθήσει πολύ, σε πολύ δύσκολες καταστάσεις» σημείωσε και τόνισε ότι «η δολοφονική απόπειρα εναντίον του δείχνει ότι στη χώρα επικρατεί μια θλιβερή κατάσταση: Αυτοί που κάνουν καλά τη δουλειά τους, αυτοί που φροντίζουν για τη χώρα, γίνονται στόχος». Τέλος ευχήθηκε στον κ. Παπαδήμο να γίνει γρήγορα καλά και όπως είπε «οι ιατροί τον διαβεβαίωσαν ότι θα γίνει».

Την καταδίκη του για την επίθεση εις βάρος του Λουκά Παπαδήμου εκφράζει με γραπτή του δήλωση ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος με γραπτή του δήλωση, από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται. «Καταδικάζω την αποτρόπαια απόπειρα κατά του Λουκά Παπαδήμου και των συνεργατών του και εκφράζω την συμπαράσταση μου την δύσκολη αυτή ώρα στους ίδιους και τις οικογένειές τους. Η βία και η τρομοκρατία δεν έχουν θέση στην πολιτισμένη και δημοκρατική μας κοινωνία και είναι καταδικαστέες στην συνείδηση των Ελλήνων. Ενωμένοι ορθώνουμε τείχος σε αυτές τις εγκληματικές πράξεις που απειλούν την κοινωνική μας συνοχή, την ασφάλεια και την ζωή των πολιτών», σημειώνει στη δήλωσή του.

Την ανακούφισή του για το γεγονός ότι όλοι οι τραυματίες είναι εκτός κινδύνου, εξέφρασε ο Σταύρος Θεοδωράκης εξερχόμενος από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου νοσηλεύεται ο Λουκάς Παπαδήμος και μετά την ενημέρωση που είχε από τους γιατρούς. «Πέρα από την αυτονόητη καταδίκη αυτής της δολοφονικής επίθεσης θα πρέπει να σκεφτούμε όλοι μας και οι πολίτες αλλά και οι πολιτικοί ποιος οπλίζει τα χέρια αυτών των δολοφόνων» τόνισε και πρόσθεσε ότι το μίσος και ο διχασμός που σπέρνουν κάποιοι στην ελληνική κοινωνία απερίσκεπτα, έχει ως αποτέλεσμα κάποιοι να νοιώθουν ότι μπορούν να στοχοποιούν και να προσπαθούν να δολοφονήσουν ανθρώπους.

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών με ανακοίνωσή της «καταδικάζει την επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού, πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και πρ.ώην αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, κ.Λουκά Παπαδήμου, μια επίθεση που έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του και τη ζωή δύο ακόμη εργαζομένων». «Ο φανατισμός και η τυφλή βία στο κέντρο της Αθήνας, και μάλιστα κατά ενός εκλεκτού και διακεκριμένου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στελέχους που διακρίνεται για το δημοκρατικό του ήθος και την αφοσίωσή του στα κοινά, είναι αδικαιολόγητα. Μόνο ζημιά κάνουν στην προσπάθεια της χώρας να αφήσει τα χειρότερα πίσω της. Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών αποδοκιμάζει την πράξη κι εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στα θύματα της επίθεσης και τους οικείους τους, αλλά και την ελπίδα της για τη λειτουργία της δημοκρατίας και των θεσμών της», τονιζεται στην ανακοίνωση.

«Είναι μια εγκληματική ενέργεια από κοινούς εγκληματίες. Είναι πλήγμα στη δημοκρατία» είπε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου εξερχόμενος από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου νοσηλεύεται ο Λουκάς Παπαδήμος και οι δύο συνοδοί του και σημείωσε ότι «μια τέτοια πράξη είναι πλήγμα στην αξιοπρέπεια κάθε πολίτη» καθώς πρόκειται για «έναν άνθρωπο τον οποίο καλέσαμε να βοηθήσει την Ελλάδα σε μια δύσκολη στιγμή της».

Τέλος ο πρώην πρωθυπουργός ευχήθηκε γρήγορη ανάρρωση στο Λουκά Παπαδήμο και σε όσους τραυματίστηκαν.

«Η λογική του μίσους και της τρομοκρατίας δεν θα περάσει. Ενωμένοι θα δώσουμε αυτό τον αγώνα» αναφέρει σε ανάρτησή της στο twitter η Ντόρα Μπακογιάννη και εκφράζει τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση στο Λ. Παπαδήμο και τους δύο συνοδούς του.

Καταδικάζουμε τη δολοφονικού χαρακτήρα επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο και ευχόμαστε στον ίδιο και στους άλλους τραυματίες γρήγορη ανάρρωση, αναφέρει η Λαϊκή Ενότητα για την επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό.

Τη λύπη του και τη συμπάθεια της διοίκησης και του προσωπικού της ΕΚΤ στο πρόσωπο του Λουκά Παπαδήμου για την επίθεση που δέχθηκε, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

«Έχουμε στεναχωρηθεί από την επίθεση εναντίον του πρώην συναδέλφου μας, Λουκά Παπαδήμου, ενός γενναίου δημόσιου λειτουργού της Ελλάδας και της Ευρώπης», αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΚΤ. «Εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου και του προσωπικού της ΕΚΤ, οι σκέψεις μας είναι με τον Λουκά, την οικογένεια και τους συνεργάτες του. Οι πρώην και νυν συνάδελφοι από το εκτελεστικό συμβούλιο της ΕΚΤ επιθυμούν να εκφράσουν την βαθύτατη συμπάθεια μας για τον Λουκά», καταλήγει η δήλωση του Μ. Ντράγκι.

«Ευχές για ταχεία ανάρρωση στον Λ. Παπαδήμο και τους συνοδούς του. Η τρομοκρατική βία είναι εχθρός μας. Υπονομεύει την δημοκρατική ομαλότητα», αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.