Επίθεση στην κυβέρνηση για την κατάσταση που επικρατεί στα Εξάρχεια εξαπέλυσε ο Βασίλης Κικίλιας, κατηγορώντας την για ανοχή σε φαινόμενα παραβατικότητας.

Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ τονίζει πως «η παραβατικότητα και η ανομία έχουν γίνει, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η καθημερινότητα των πολιτών στο κέντρο της Αθήνα» καθώς, όπως λέει, «σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας από 1/1/2017 έως σήμερα, οι «μπαχαλάκηδες» τα σπάνε στα Εξάρχεια, μέρα παρά μέρα».

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, μέσα σε τέσσερις μήνες έχουν καταγραφεί 59 επιθέσεις στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, όπου ο έλεγχος έχει χαθεί από μία κυβέρνηση που δεν αφήνει την Ελληνική Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της.

«Οι πολίτες βρίσκονται στο έλεος των κουκουλοφόρων που ανενόχλητοι προκαλούν φθορές της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, επιτίθενται με μολότοφ και πέτρες κατά αστυνομικών, καίνε λεωφορεία, καταστρέφουν εκδοτήρια της ΕΘΕΛ, καταπατούν το άσυλο των πανεπιστημίων, τα οποία χρησιμοποιούν ως ορμητήρια. Η ανοχή που επιδεικνύει η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Ενάμιση μήνα μετά την παράνομη τοποθέτησή του και παρά τις διαβεβαιώσεις υπουργών και υπευθύνων, το ΚΕΠ των αναρχικών ζει και βασιλεύει στα Εξάρχεια. Μέχρι πότε;» καταλήγει στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος της ΝΔ.