«Αυτό το σκληρό πακέτο μέτρων δεν είναι ακόμη μνημόνιο, αλλά ‘μνημόνιο εις την τετάρτην’, γιατί προστίθεται στα προηγούμενα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και πολλαπλασιάζει τα βάρη στον λαό» δηλώνει σε συνέντευξή του στα Νέα Σαββατοκύριακο ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Για να απαλλαγεί ο λαός μας από τα Μνημόνια, πρέπει να αποφασίσει να απαλλαγεί από όλα τα δεσμά της εξουσίας του κεφαλαίου -εγχώρια και ευρωενωσιακά- και να βαδίσει το δικό του δρόμο» συμπληρώνει.

Ερωτηθείς για τα αντίμετρα, απαντά ότι ούτε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕλ που σήκωσαν το χέρι τους και ψήφισαν «ναι σε όλα» δεν πιστεύουν το παραμύθι των αντιμέτρων. «Δεν υπάρχουν μέτρα και αντίμετρα, υπάρχει ένα ενιαίο πακέτο βάρβαρων μέτρων» λέει ο κ. Κουτσούμπας.

Προσθέτει ότι «ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αναλώσιμοι, θα κάνουν τη βρώμικη δουλειά και μετά θα πάρουν την άγουσα για τον πάγκο, όπως όλοι όσοι προσπάθησαν να διαχειριστούν την κρίση του βάρβαρου συστήματος».

Σ’ αυτήν εδώ τη χώρα, λέει ακόμη ο κ. Κουτσούμπας, ευτυχώς υπάρχει και συνεχώς δυναμώνει το Κομμουνιστικό Κόμμα, υπάρχει και δυναμώνει το ταξικό εργατικό κίνημα, συνολικά το λαϊκό κίνημα.

* Διαβάστε περισσότερα στα Νέα Σαββατοκύριακο.