«Σήμερα παίζεται η τρίτη πράξη του δράματος για τον ελληνικό λαό. Η κυβέρνηση κάνει τη σοβαρότερη εκχώρηση κυριαρχίας του ελληνικού κράτους» είπε από το βήμα της Βουλής η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

Η κ. Γεννηματά διαμαρτυρήθηκε γιατί δεν τηρήθηκε η κοινοβουλευτική σειρά των κομμάτων και έκανε λόγο για κακοπαιγμένη παράσταση και «καρικατούρα του δικομματισμού που δεν κόβει εισιτήρια».

Συγκεκριμένα, κατήγγειλε το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός πήρε το λόγο αμέσως μετά τον πρόεδρο της ΝΔ, χωρίς να περιμένει να ακούσει τις τοποθετήσεις όλων των πολιτικών αρχηγών.

Είναι φανερό ότι ο πρωθυπουργός δεν αντέχει να ακούσει άλλη κριτική. Έτσι δεν είναι, κύριε Τσίπρα; Θα μιλήσουμε λοιπόν όποτε μας ορίσετε», είπε η Φώφη Γεννηματά.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, εξήγησε ότι είχαν δοθεί συγκεκριμένες ώρες ομιλίας στους πολιτικούς αρχηγούς έπειτα από συνεννοήσεις με τα γραφεία των πολιτικών αρχηγών για το απόγευμα.

«Στο διάστημα 5:30 με 6:30, επειδή δεν υπήρχε διαθεσιμότητα, τουλάχιστον από δύο πολιτικούς αρχηγούς -και δεν είναι της παρούσης να αναφέρω- μετά από αλλεπάλληλες επικοινωνίες με τις υπηρεσίες, απ’ ό,τι είδατε μίλησαν 4 ή 5 επιπλέον συνάδελφοι από αυτούς που ήταν στη λίστα, ενώ δεν μίλησαν 66 από αυτούς που ήταν στη λίστα, και επιπλέον 2 υπουργοί από αυτούς που θα μιλούσαν ύστερα. Κι έτσι καλύφθηκε αυτό το κενό και περάσαμε κατευθείαν στους χρόνους που αφορούσαν τους υπόλοιπους. Έτσι έγινε. Δεν πρόκειται περί μεθόδευσης», είπε ο Νίκος Βούτσης.