από metereologos.gr
Τετάρτη 23 Μαΐου 2018
 
 

Αποκλεισμός της Χρυσής Αυγής και από τις συνεδριάσεις της Ολομέλειας

Θα μπορεί να πάρει μέρος μόνο στην περίπτωση ονομαστικής ψηφοφορίας
Αποκλεισμός της Χρυσής Αυγής και από τις συνεδριάσεις της Ολομέλειας
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Με μια απόφαση που λαμβάνεται για πρώτη φορά στα κοινοβουλευτικά χρονικά, η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε τον αποκλεισμό μιας κοινοβουλευτικής ομάδας από τις συνεδριάσεις της.

Η απόφαση ελήφθη μετά από πρόταση του Προέδρου της Βουλής Ν. Βούτση ο οποίος εισηγήθηκε στο Σώμα τον αποκλεισμό σύσσωμης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής σε συνέχεια της απόφασης για αποκλεισμό της από τις συνεδριάσεις των επιτροπών όπου συζητήθηκε το νομοσχέδιο με τα μέτρα και τα αντίμετρα της συμφωνίας λόγω του βίαιου επεισοδίου και της χειροδικίας εκ μέρους του χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη κατά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Νίκου Δένδια. Όλα τα κόμματα της Βουλής αποφάσισαν ομοφώνως να υπερψηφίσουν –δια ανατάσεως της χειρός- την πρόταση του Ν. Βούτση για τον αποκλεισμό των βουλευτών της Χ.Α.

Όπως είπε ο ίδιος, η Διάσκεψη των Προέδρων μετά από αναλυτική συζήτηση και κατόπιν εισήγησής του και αφού υπήρξε αντίκρουση από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Χ.Α. Χρήστο Παππά, αποφάσισε να προτείνει στην Ολομέλεια τον αποκλεισμό της συμμετοχής των μελών της Κ.Ο. της Χ.Α. από την διαδικασία συζήτησης του νομοσχεδίου.

Οι χρυσαυγίτες, πάντως, δικαιούνται να πάρουν μέρος σε περίπτωση που διενεργηθεί ονομαστική ψηφοφορία. «Έχει γίνει απολύτως σαφές από τις συνεδριάσεις των Επιτροπών και της Διάσκεψης των Προέδρων ότι τόσο η απόφαση των Επιτροπών όσο και η προτεινόμενη απόφαση της Διάσκεψης η οποία αφορά το σύνολο των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, τεκμηριώνεται από την πλήρη κάλυψη των θλιβερών και αντιδημοκρατικών πράξεων», είπε ο Πρόεδρος της Βουλής σχετικά με το αποτρόπαιο περιστατικό και την στήριξη που είχε από το κόμμα του. Όπως τόνισε ο κ. Βούτσης «δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό εντός της αίθουσας της Ολομέλειας, αλλά προστίθεται σε σειρά απειλών και πρακτικών βίας». Κατόπιν τούτου η Ολομέλεια ενέκρινε τον αποκλεισμό των χρυσαυγιτών οι οποίοι γνωρίζοντας τι θα τους επιφύλασσαν τα κόμματα, δεν προσήλθαν καθόλου στην αίθουσα. Εκ των πολιτικών αρχηγών παρών ήταν μόνο ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος σε tweetπου ανήρτησε αμέσως μετά έγραψε τα εξής: «Ομόφωνα αποφάσισε η Βουλή την αποβολή της ΧΑ. Οι υπόλοιποι αρχηγοί & οι μισοί υπουργοί, άγνωστο γιατί, ήταν απόντες από την ιστορική στιγμή».

Το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του Προέδρου της Βουλής έχει ως εξής:

«Μετά από αναλυτική συζήτηση που έγινε χτες στη Διάσκεψη των Προέδρων, κατόπιν σχετικής εισήγησής μου και αφού ακολούθησε η αντίκρουση της σχετικής πρότασης από πλευράς του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, κ. Χρήστου Παππά, η Διάσκεψη των Προέδρων με ομοφωνία, βεβαίως με αντιρρήσεις του εκπροσώπου του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, αποφάσισε να προτείνει στην Ολομέλεια για να εγκριθεί, κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 81 παρ. 1, 2 και 3 του Κανονισμού της Βουλής, τον αποκλεισμό της συμμέτοχης των βουλευτών μελών της ΚΟ της Χ.Α. από τη διαδικασία και τη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου για το Νομοσχέδιο «Συνταξιοδοτικές διατάξεις Δημοσίου και τροποποίηση διατάξεων του ν. 4387/2016, μέτρα εφαρμογής των δημοσιονομικών στόχων και μεταρρυθμίσεων, μέτρα κοινωνικής στήριξης και εργασιακές ρυθμίσεις, Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018-2021 και λοιπές διατάξεις».

Οι βουλευτές της Χ.Α. δικαιούνται, σύμφωνα με την παρ.5 του ίδιου άρθρου, να συμμετάσχουν στις ενδεχόμενες ονομαστικές ψηφοφορίες, με τις οποίες θα κλείσει η σχετική διαδικασία.

Έχει γίνει απολύτως σαφές από τη συζήτηση η οποία έγινε στις συνεδριάσεις των Επιτροπών χθες και προχθές (15 και 16 Μαΐου) και από την αντίστοιχη συζήτηση στην Διάσκεψη των Προέδρων χθες (16 Μαΐου), ότι τόσο η απόφαση των Επιτροπών με βάση την οποία δεν συμμετείχαν στις συνεδριάσεις οι βουλευτές της Χ.Α., όσο και η προτεινόμενη σήμερα προς την Ολομέλεια απόφαση που αφορά στο σύνολο των βουλευτών της Χ.Α., τεκμηριώνεται από την πλήρη κάλυψη η οποία δόθηκε μετά το πέρας όλων των θλιβερών και αντιδημοκρατικών πράξεων από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής εκ μέρους όλης της παράταξης.

Δυστυχώς τέτοιας πρωτοφανούς έκτασης συμβάν δεν είναι μεμονωμένο, με ευθύνη βουλευτών της Χ.Α. και μάλιστα μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου, αλλά προστίθεται σε μια σειρά γεγονότων την πρόσφατη πενταετία, που πέραν της αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς αναφέρονται σε απειλές ή και πρακτικές βίας.

Συμφωνεί το Σώμα;

Το Σώμα συμφώνησε ομοφώνως».Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (10)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Σας τα ειπα προχτές Μπραβο για το πρωτο βημα | 18/05/2017 21:03
  Το επαναλαμβάνω σημερα προχωρήστε τωρα στη κήρυξη ως παρανομου του φασιστικού κώματος ... Επισης μπουζουριαστε και τους αλλους φασιστες του Ρουβικωνα. Εχουμε γινει ρεζίλι των σκυλιών στην Ευρωπη . ΕΛΕΟΣ.
  Expat
  απάντηση12
   
   
   
  ΕΙΜΑΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΡΟΤΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ | 18/05/2017 12:53
  Για να περισώσω ό,τι έχει απομείνει από την αξιοπρέπεια ενός κατασυκοφαντημένου πολιτικού χώρου που ωστόσο, πληρώνει τα επίχειρα της αβελτηρίας και της ασύγγνωστης ανεπάρκειας της ηγεσίας του. Στο όνομα του 10% του ελληνικού λαού που στηρίζει την Χρυσή Αυγή, ως συνιδρυτής και μέλος της παλαιάς φρουράς, αισθάνομαι την ανάγκη να ζητήσω εγώ συγγνώμη για τις πράξεις εκείνων που δεν έχουν καν το θάρρος να αντικρίσουν το πρόσωπό τους στον καθρέπτη. Και οφείλω μετά λόγου γνώσεως να δηλώσω τούτο: Όσο η ΧΑ διοικείται από Μιχαλολιάκους και Κασιδιάρηδες δεν έχει καμιά ελπίδα και μαζί της και ο τόπος. Ο λόγος αυτός ας είναι μια πέτρα που θα ταράξει το σκοτεινό τέναγος που ακούει στο όνομα Χρυσή Αυγή.
  ΙΩΝ ΦΙΛΙΠΠΟΥ
  απάντηση35
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Γιωργος. Νικος. Πετρος..... | 18/05/2017 12:46
  Και ποσα ακομα ψευδωνυμα απο τον γραφικο υπερηλικα θαυμαστη του χιτλερ. Νομιζει πως κατι κανει ο αφελης γραφοντας δεκαδες σχολια επιπεδου νηπιου. Τωρα προβλεπει οτι η ναζιστικη συμμορια εχει 10%.......... Να του θυμιαω οτι και στις προηγουμενες τα ...ιδια προεβλεπε για να πιασει και παλι 7. Η χα εχει ταβανιασει εδω και καιρο. Καμια δημοσκοπηση δεν τις δινει διψηφιο παρολο την πολυ δυσκολη κατασταση που βιωνει ο κοσμος. Παντα υπηρχαν φασιστες στην ελλαδα. Απλα εβρισκαν στεγη παλιοτερα σε αλλα κομματα. Η κριση τους εφερε ολους σε μια στεγη αλλα δυναμικη αυτο το κομμα ουτε εχει ουτε θα αποκτησει. Εκει θα βολοδερνει στα ιδια πανω κατω ποσοστα. Ας κανουν ονειρα. Ονειρα θα μεινουν.
  Ειρων
  απάντηση36
   
   
  εδώ ξεφτυλίζονται | 18/05/2017 11:22
  κάποιοι ανόητοι νεοδημοκράτες που έλεγαν ότι τα τακουμιάζει η ΧΑ με το ΣΥΡΙΖΑ
  f
  απάντηση32
   
   
  Από Τέτοιο κοιμισμένο λαό | 18/05/2017 11:19
  Όλα να τα περιμένει κανείς .Ακομη και την επικρότηση αυτού του γεγονότος .Αχαμπαροι δεν υποψιάζονται τι μπορεί να φέρει μια κατρακύλα της πολιτικής στην βία και χειροδικία .Νομιζουν ότι με αυτό τον τρόπο θα αποδοθεί η θεία δίκη .Δε παιρνουν παράδειγμα απλα από το ποδόσφαιρο οπου επικράτησε τελικά η ζούγκλα της βίας .
  Ασήμαντος
  απάντηση51
   
   
  οι άλλοι που ήταν; | 17/05/2017 14:32
  Η ΧΑ θα έπρεπε να αποκλειστεί εδώ και καιρό σαν εγκληματική οργάνωση. Τέτοιου είδους επεισόδια δεν έχουν σχέση ούτε στη Βουλή ούτε πουθενά Μπράβο στον Θεοδωράκη που ήταν ο μόνος αρχηγός που ψήφισε, οι άλλοι που ήταν;
  Aliki
  απάντηση611
   
   
  Στις εκλογές θα δούμε τι θα γίνει | 17/05/2017 11:41
  Φαντάζομαι η απαγόρευση εισόδου στην Η.Π.Α., πόσο μάλλον η αιτιολογία της απαγόρευσης , σε κάποιον, θα κάνει περήφανους του γονείς του.
  Πέτρος
  απάντηση62
   
   
  Από το 0,19 % στο ... | 17/05/2017 11:31
  Στις εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009, η Χρυσή Αυγή έλαβε ποσοστό 0,19 %. 'Εκτοτε, στις τέσσαρες, (4), εθνικές εκλογές οι οποίες ακολούθησαν και σε μία, (1), ευρωεκλογή, είναι η τρίτη πολιτική δύναμη της πατρίδας μας , με ποσοστό 7% περίπου και 9,39 % αντίστοιχα. Σήμερα, έχει πλέον προσεγγίσει, (εάν δεν το έχει υπερβεί...), το 10 %. Δηλαδή, σε οκτώμισυ, (8,5), έτη περίπου, έχει πολλαπλασιάσει τη δύναμή της κατά πενήντα τρεις, (53), φορές περίπου !!! Και έπεται συνέχεια...
  Νίκος
  απάντηση148
   
   
  Η Χρυσή Αυγή κατήγαγε τεράστια επικοινωνιακή και πολιτική νίκη... | 17/05/2017 11:28
  Για όποιον δεν εθελοτυφλεί η Χρυσή Αυγή κατήγαγε τεράστια επικοινωνιακή και πολιτική νίκη.
  Γιώργος
  απάντηση159
   
-