Για τραμπούκικες μεθόδους και για ενέργειες που αποτελούν δείγμα φασιστικής συμπεριφοράς καταγγέλλεται, μετά την επίθεσή του κατά της περιφερειακής συμβούλου του ΚΚΕ κυρίας Αλεξάνδρας Μπαλού, ο περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής κ. Θάνος Τζήμερος. Τον αποτροπιασμό τους για τον προπηλακισμό της Περιφερειακής Συμβούλου της παράταξης του ΚΚΕ («Λαϊκή Συσπείρωση») στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής εκφράζουν στελέχη της Περιφέρειας Αττικής. Μάλιστα, η περιφερειιάρχης Αττικής κυρία Ρένα Δούρου η οποία χαρακτήρισε την επίθεση Τζήμερου κατά της κυρίας Μπαλού ως «απολύτως καταδικαστέα» τόνισε ότι «καμία αιτιολογία δεν υπάρχει για ενέργειες εκφασισμού της δημόσιας ζωής».

Όπως κατήγγειλαν περιφερειακοί σύμβουλοι, ο κ. Τζήμερος επιτέθηκε κατά της κυρίας Μπαλού το μεσημέρι της Πέμπτης, κατά τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου και ενώ βρισκόταν στο βήμα ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σωκράτης Φάμελος. Ο κ. Τζήμερος έσκιζε αφίσες των συνδικάτων για τις απεργιακές κινητοποιήσεις της 17ης Μαΐου και όταν η περιφερειακή σύμβουλος του ΚΚΕ διαμαρτυρήθηκε, δεν δίστασε, σύμφωνα με καταγγελίες, να τη σπρώξει και να αρχίσει να τη χτυπά. Επενέβησαν περιφερειακοί σύμβουλοι και απομάκρυναν τον κ. Τζήμερο από την αίθουσα. Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Καραμέρος με tweetενημέρωσε για την απαράδεκτη ενέργεια του κ. Τζήμερου, σημειώνοντας ότι ο Θάνος Τζήμερος έσκισε αφίσες που βρίσκονταν στην αίθουσα και στη συνέχεια βιοπράγησε εναντίον της περιφερειακής συμβούλου του ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ

Από το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ δόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει την άθλια και θρασύδειλη συμπεριφορά του γνωστού φασιστοειδούς Τζήμερου, στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο οποίος, αφού πρώτα έσκισε αφίσες που καλούσαν τους εργαζόμενους στην απεργία στις 17 Μάη, στη συνέχεια προπηλάκισε και χτύπησε την Αλεξάνδρα Μπαλού, περιφερειακή σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης και στέλεχος του ΚΚΕ, που του ζήτησε το λόγο.

Πρόκειται για έναν σεσημασμένο, υστερικό εχθρό των αγώνων του λαού, ο οποίος κατ’ επανάληψη προκαλεί, δημιουργεί επεισόδια και εκφράζει το μίσος του απέναντι στο εργατικό – λαϊκό κίνημα.
Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης μαζί με άλλους συμβούλους καταδίκασαν το γεγονός και ζήτησαν την αποβολή του Τζήμερου από τη συνεδρίαση, όπως και έγινε».

Η συνεδρίαση διεξαγόταν στο αμφιθέατρο του υπουργείου Υποδομών στον Χολαργό.

Η δήλωση της Ρένας Δούρου σχετικά με την επίθεση Θ. Τζήμερου στην Α. Μπαλού:

Η επίθεση του Περιφερειακού Συμβούλου Θάνου Τζήμερου κατά της Περιφερειακής Συμβούλου της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής» Αλεξάνδρας Μπαλού, είναι απολύτως καταδικαστέα. Και παράλληλα η απαράδεκτη αυτή ενέργεια αποκαλύπτει τη συνειδητή προσπάθεια καταβαράθρωσης του κύρους του κορυφαίου συλλογικού δημοκρατικού οργάνου της Περιφέρειας, του Περιφερειακού Συμβουλίου. Καμία αιτιολογία δεν υπάρχει για ενέργειες εκφασισμού της δημόσιας ζωής.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Τζήμερος δεν είναι γραφικός, είναι επικίνδυνος

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση του Θ. Τζήμερου στην Περιφερειακή Σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης Αττικής» Αλ. Μπαλού:

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής Θ. Τζήμερος ήταν γνωστός, μέχρι πρότινος, για τις αντικομμουνιστικές, ακροδεξιές και παραληρηματικές δηλώσεις του, με τις οποίες προσπαθούσε εναγωνίως να τραβήξει επάνω του τα φώτα της δημοσιότητας.

Με τη σημερινή, βίαιη επίθεσή του εναντίον της Περιφερειακής Συμβούλου Αττικής Αλ. Μπαλού, ξεπερνά πλέον κάθε όριο, και αποδεικνύει την πραγματική ιδεολογία του. Ο κ. Τζήμερος δεν είναι γραφικός, είναι επικίνδυνος. Είναι αυτονόητη η απερίφραστη καταδίκη τέτοιου είδους φασιστικών συμπεριφορών.

Γ. Σγουρός : Οι ακρότητες κερδίζουν έδαφος σε βάρος της κανονικότητας και του μέτρου

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook τοποθετήθηκε ο Γιάννης Σγουρός αναφορικά με τα θλιβερά επεισόδια που έλαβαν χώρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής. Ο Γ. Σγουρός έγραψε τα εξής :

“Είμαι Βρυξέλλες στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Επιτροπής των Περιφερειών όπου μιλάει ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Α. Ταγιάνι για μετανάστευση, ασφάλεια, ανεργία και πολιτικές συνοχής και τώρα έμαθα για τα θλιβερά επεισόδια που έγιναν στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής. Απαράδεκτη η ενέργεια του Θ. Τζήμερου να επιτεθεί στη συνάδελφο του ΚΚΕ και απολύτως καταδικαστέα. Την καταδίκασε και η παράταξή μας στο Π.Σ. Αττικής. Είναι θλιβερό, αλλά τον τελευταίο καιρό οι ακρότητες διαρκώς κερδίζουν έδαφος σε βάρος της κανονικότητας. Οι εκλεγμένοι από τον λαό Περιφερειακοί Σύμβουλοι οφείλουν να σέβονται τον θεσμό, τη δημοκρατία και να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή. Η παράταξη μας αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας, γιατί είναι η πολλοστή φορά που χάνεται το μέτρο και η διοίκηση της Περιφέρειας παρακολουθεί απαθής. Τα περί δημοκρατίας λόγια στην πράξη δοκιμάζονται κ όχι στη θεωρία.”

Αρνείται ότι βιαιοπράγησε ο Θ. Τζήμερος

Από την πλευρά του, ο Θάνος Τζήμερος, επικεφαλής της παράταξης «Δημιουργούμε Μαζί», μιλώντας στο «Βήμα», αρνήθηκε ότι βιαιοπράγησε εναντίον της κυρίας Μαπλού και επέρριψε ευθύνες στα στελέχη του ΚΚΕ. Αναφέρει τα εξής στο «Βήμα»:

«Ξεκόλλησα αφίσες του ΠΑΜΕ οι οποίες ήταν στον προθάλαμο του χώρου συνεδριάσεων του περιφερειακού συμβουλίου, όπως είχα κάνει και πριν από δυο μήνες – τότε μου είχε επιτεθεί ο περιφερειακός σύμβουλος του ΚΚΕ Μανουσογιαννάκης. Αρκετή ώρα αργότερα , κανά εικοσάλεπτο μετά, και αφού καθόμουν στη θέση μου στο χώρο συνεδριάσεων, ήρθε κάποιος του ΚΚΕ με έβρισε γιατί κατέβασα τις αφίσες και άρχισε να με σπρώχνει. Εγώ δεν αντέδρασα . Ηρθαν περισσότεροι , μια ομάδα πέντε έξι ανθρώπων , ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, και πήγαν να με βουτήξουν. Εκεί αντέδρασα έσπρωξα έναν κι αυτός πήρε μπάλλα τη Μπαλού κι άλλους. Δεν πήγα εγώ, αυτοί ήρθαν». Και καταλήγει : «Θα συνεχίσω να κατεβάζω αφίσες. Το ίδιο έκανα και στο Βόλο, πριν γίνω περιφερειακός σύμβουλος. Οι τοίχοι είναι τοίχοι και πρέπει να είναι καθαροί. Ο δημόσιος χώρος δεν μπορεί να είναι πεδίο κομματικής ασυδοσίας…».

Twitter του Αντιπεριϕερειάρχη Βορείου Τομέα Αττικής