«Η Ευρώπη αλλάζει, αλλά η Ελλάδα παραμένει καθηλωμένη εξαιτίας μιας ανίκανης κυβέρνησης», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Με αναφορά στις γαλλικές εκλογές και συσχετισμό με τη χώρα μας ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι «η Ευρώπη αλλάζει, αλλά η Ελλάδα μένει καθηλωμένη, πληρώνει ψεύδη και αστοχίες και ανικανότητα της κυβέρνησης. Η Ευρώπη αλλάζει, ο λαϊκισμός γνωρίζει ήττα, είτε στην ακροδεξιά είτε στην ακροαριστερή εκδοχή της. Η επικράτηση Μακρόν σηματοδοτεί μία εποχή μετριοπάθειας, αλήθειας και ειλικρίνειας» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι στην προεκλογική περίοδο, ο Εμμανουέλ Μακρόν αποδόμησε τον λαϊκισμό των αντιπάλων, σε όλα τα πεδία αντιπαράθεσης.

«Η Ελλάδα σήμερα είναι φυλακισμένη στα ψέματα του κ. Τσίπρα και εκείνων που κυβερνούν μαζί του. Η ευθύνη μας είναι να απελευθερώσουμε την κοινωνία, από μία κυβέρνηση που έχει πλήρως απαξιωθεί αλλά εξακολουθεί να στοιχίζει στη χώρα, υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ προανήγγειλε ότι το επόμενο διάστημα θα δώσει έμφαση στο ξεδίπλωμα του προγράμματος της ΝΔ.

«Οι πολίτες δεν θέλουν μόνο κριτική, ούτε θέλουν από εμάς να επιβεβαιώσουμε τα αυτονόητα. Θέλουν ιδέες και προτάσεις» επισήμανει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Μόνο μια πατριωτική φιλοευρωπαϊκή δύναμη μπορεί να εγγυηθεί ότι θα ξανακαθίσουμε στο τραπέζι των ευρωπαϊκών εξελίξεων ως ισότιμος εταίρος» πρόσθεσε, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση με το τέταρτο μνημόνιο κερδίζουν χρόνο για να παρατείνουν την παραμονή τους στην εξουσία και για να οικοδομήσουν το δικό τους καθεστώς.

«Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στηρίχθηκε σε τρία ψεύδη. Και στα τρία έγιναν τα ακριβώς αντίθετα στην μεγαλύτερη επιχείρηση πολιτικής εξαπάτησης. Η Ελλάδα δεν θα γίνει η Βενεζουελα του Μαδούρο. Όσο κι αν αρνείται να καταδικάσει ο κ.Τσίπρας ένα καθεστώς που σκοτώνει τους πολίτες του… Ο κ. Τσίπρας «αγαπάει» τόσο πολύ τους φτωχούς, που κάνει τα πάντα για να γίνονται διαρκώς περισσότεροι…»

«Υποσχέθηκαν «να τελειώνουν με το παλιό και τη διαπλοκή». Και αποδείχθηκαν οι πιο παλιοί και οι πιο διαπλεκόμενοι. Στην πρόταση μας δεν υπάρχουν ούτε απάτες ούτε αυταπάτες. Υπάρχει η αλήθεια και η κοινή λογική. Υπάρχει ο νέος πατριωτισμός των Ελλήνων», είπε.

Πριν την συνεδρίαση

Σε υψηλούς τόνους αναμένεται να κινηθεί η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, η οποία συνεδριάζει την Τρίτη το μεσημέρι, κατά του 4ου μνημονίου, του καθεστωτικού κράτους που στήνει η κυβέρνηση, και κατά της νέας διαπλοκής. Παράλληλα, όμως, θα αφιερώσει μεγάλο μέρος της ομιλίας του και στις προτάσεις του κόμματος του και στο δικό του σχέδιο για να βγει η Ελλάδα από την κρίση. Αναμένεται επίσης να κάνει εκτενή αναφορά στις γαλλικές εκλογές καθώς στη ΝΔ εκτιμούν ότι έχουν ιδιαίτερη αξία για τη χώρα μας.

Στην ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Σκάι, χαρακτήρισε τη νίκη του Εμμανουέλ Μακρόν, «νίκη της κοινής λογικής, της μετριοπάθειας και του ρεαλισμού απέναντι στις δυνάμεις του λαϊκισμού, του ευρωσκεπτικισμού και του σκληρού διχασμού. Ο Εμμανουέλ Μακρόν είναι εξαιρετικά καταρτισμένος πολιτικός, φέρνει νέες ιδέες και θα αγωνιστεί για μια καλύτερη Ευρώπη … Ήταν ξεκάθαρο ότι η Γαλλία ήταν σε θέση να κάνει μια τομή με το παρελθόν … Το συμπέρασμα είναι ότι τα παραδοσιακά Κόμματα πρέπει να αλλάξουν», επισήμανε.

Ο κ. Μητσοτάκης, που έχει αναλάβει προσωπικά την καμπάνια για την ενημέρωση της κοινής γνώμης σχετικά με τα νέα μέτρα, αναμένεται να επαναλάβει τη θέση του κόμματος ότι δεν θα ψηφίσει ούτε τα μέτρα ούτε τα αντίμετρα, τα οποία θεωρεί μέσο εξαπάτησης του ελληνικού λαού.

Επιπλέον αναμένεται να διατηρήσει ανοιχτό και το μέτωπο με τον κ. Σαββίδη. «Θέλω να ξεκαθαρίσω, για άλλη μια φορά, ότι εμείς δεν πρόκειται να δεχθούμε ούτε παρεμβάσεις ούτε εκφοβισμούς ούτε εκβιασμούς. Η επιχειρηματικότητα χρειάζεται κι αυτή τους δικούς της κανόνες. Και κανόνες θα επιβληθούν προς όλες τις κατευθύνσεις και όλοι θα πρέπει να συμμορφωθούν με αυτούς τους κανόνες. Όλοι οι επενδυτές είναι ευπρόσδεκτοι στην Ελλάδα, αρκεί να τηρούν το νόμο και να μη θεωρούν ότι πρέπει να αποκτήσουν τον έλεγχο κάποιου Μέσου Ενημέρωσης για πολιτική προστασία … Γνωρίζω χιλιάδες επιχειρηματίες που προσπαθούν σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες να ασκήσουν το επιχειρείν και δεν φαντάζομαι ότι πρέπει να έχουν πολιτική παρέμβαση μέσα από κάποιο Μέσο. Αυτό είναι ο ορισμός της διαπλοκής», είπε στον Σκάι.