Ενα ντιμπέιτ υψηλών ντεσιμπέλ που θα άρμοζε περισσότερο σε προεκλογική περίοδο εξελίχθηκε την Τετάρτη ανάμεσα στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ, στον απόηχο της τηλεοπτικής συνέντευξης του Αλέξη Τσίπρα. Ο Βασίλης Κικίλιας κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό για «ψέματα», «αλχημείες» και «παραμύθια». «Βολικός ο κ. Τσίπρας για τα ξένα συμφέροντα», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κατηγορώντας τον ότι «τα δίνει όλα για την καρέκλα» αδιαφορώντας για τον ελληνικό λαό. Η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου ήρθε μέσω non paper που κατηγορούσε τα μέλη του επιτελείου του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «έχουν το θράσος όχι απλά να μην απολογούνται, αλλά επιμένουν να ψεύδονται», και ότι το 4ο μνημόνιο είναι «το πολιτικό πρόγραμμα που καταθέτουν για να γίνουν αρεστοί στους ακραίους εκ των δανειστών και να επανέλθουν στην εξουσία». Το γραφείο Τύπου της ΝΔ δεν άφησε ασχολίαστη την κυβερνητική επίθεση: «Η έννοια ψεύτης έχει ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας», τόνιζε σε σχετική ανακοίνωση.
Στην Πειραιώς θεωρούν ότι ο κ. Τσίπρας προκάλεσε τους πολίτες με όσα είπε στον ΑΝΤ1 και αυτό επιχείρησε να κεφαλαιοποιήσει ο κ. Κικίλιας. «Από το Μαξίμου και τη μεγάλη ζωή, πώς να δει ο κ. Τσίπρας την τραγική πραγματικότητα, που βιώνουν οι Έλληνες; 1.000 κατασχέσεις την ημέρα! Αφού πρώτα τους είπε ψέματα και τους υποσχέθηκε τα πάντα, τους υπερφορολογεί άγρια και τους παίρνει τα σπίτια. Και σαν να μην έφτανε αυτό, εμφανίζεται, χθες στους τηλεοπτικούς δέκτες, να τους κουνάει το δάχτυλο, με αλαζονεία, έπαρση και αυταρέσκεια», δήλωσε.
«Του ζητούσαν λέει 42 φορές πάνω τα μέτρα που παίρνει τώρα: 3,6 δις μέτρα που φέρνει επί 42 φορές = 151,2 δις μέτρα. Η επιστήμη και οι Έλληνες σηκώνουν τα χέρια ψηλά! Ο κ. Τσίπρας ξεπέρασε τον εαυτό του σε γραφικότητα. Και κάτι ακόμη για τις αλχημείες του. Για να επιστρέψει αντίμετρα στην ελληνική κοινωνία, 2% του Α.Ε.Π., πρέπει να πιάσει πρωτογενή πλεονάσματα 5,5% του Α.Ε.Π. το 2019. Δηλαδή 10 δις σύνολο.
Άρα ξανακοροϊδεύει τον κόσμο. Και εμείς στην απάτη του κ. Τσίπρα, δεν θα γίνουμε συνένοχοι. Δεν ψηφίζουμε μέτρα, δεν ψηφίζουμε αντίμετρα», πρόσθεσε. Ο Κυριάκος Μητοτσοτάκης, είπε, «καταθέτει στους Έλληνες μια άλλη πρόταση. Με υπευθυνότητα και αξιοπιστία, ενώνοντας όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας. Η Ελλάδα θα γυρίσει σελίδα με ένα πρόγραμμα μείωσης της φορολογίας, μείωσης των δαπανών του Κράτους, επενδύσεων, νέων θέσεων εργασίας και στήριξης των αδυνάμων. Οι Έλληνες θα ανταμειφθούν για τους κόπους τους. Η χώρα θα τα καταφέρει».
Το non paper του Μεγάρου Μαξίμου ήταν ένα κατηγορώ για αυτούς που λεηλάτησαν τα ασφαλιστικά ταμεία με το PSI και την έκρηξη της εισφοροδιαφυγής, που υλοποίησαν ένα από τα σφοδρότερα σοκ λιτότητας στα χρόνια της κρίσης, που αντάλλασαν επιστολές αβρότητας με τους Χριστοφοράκους και έπαιρναν δώρα από τη Siemens, που χρωστάνε εννιαψήφια νούμερα σε θαλασσοδάνεια και απαιτούσαν να τους χαριστούν, που υπόσχονται να απολύσουν εκδικητικά δασκάλους, καθηγητές, γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό… «Αυτοί λοιπόν, έχουν σήμερα το θράσος όχι απλά να μην απολογούνται, αλλά επιμένουν να ψεύδονται.Να ψεύδονται για το πλεόνασμα που θα ενεργοποιήσει τα αντίμετρα το 2019 και το 2020, το οποίο είναι στο 3,5% και τίποτα παραπάνω.Να ψεύδονται για το ότι υπάρχει στο τραπέζι το 4ο μνημόνιο, το οποίο άλλωστε είναι το πολιτικό πρόγραμμα που καταθέτουν για να γίνουν αρεστοί στους ακραίους εκ των δανειστών και να επανέλθουν στην εξουσία.Να ψεύδονται για το χρέος ενώ υπάρχει η απόφαση του Eurogroup από το Μάϊο του 2016 που ορίζει τα βήματα για την ελάφρυνση του. Αιδώς!»
Η Πειραιώς απάντησε στο ίδιο μοτίβο: «Αυτοί που εξελέγησαν με υποσχέσεις για παροχές 12 δις και τελικά φόρτωσαν τους πολίτες βάρη 12,5 δις. Αυτοί που εξελέγησαν με συνθήματα εναντίον της λιτότητας και τελικά επέβαλαν 8 φορές μεγαλύτερη από όση τους είχε ζητηθεί. Αυτοί που φώναζαν «go back κυρία Μέρκελ» και τώρα τρέχουν από πίσω της. Αυτοί που πολεμούσαν όλες τις ιδιωτικοποιήσεις και τώρα θα πουλούσαν μέχρι … και τη μάνα τους για να κάτσουν λίγο ακόμα στην καρέκλα. Αυτοί που μιλούσαν για σεισάχθεια και τώρα κάνουν 1.000 κατασχέσεις την ημέρα. Αυτοί που κάθε βράδυ προκαλούν τη χλεύη των πολιτών όταν βλέπουν στα διάφορα βίντεο τι έλεγαν παλαιότερα και τι κάνουν σήμερα έχουν το θράσος να μιλάνε για ψεύτες. Τους προσγειώνουμε στην πραγματικότητα από την οποία έχουν πλήρως αποκοπεί: Η έννοια ψεύτης έχει ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας».