Τα γραφεία της κεντρικής διοίκησης του φιλανθρωπικού οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών επισκέφθηκε σήμερα, Τρίτη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, για να γνωρίσει τους χώρους στρατηγικού σχεδιασμού και υλοποίησης δράσεων του φορέα κοινωνικού έργου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχθηκαν, ο μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, π. Συμεών Βολιώτης, και ο γενικός διευθυντής της «Αποστολής», Κωνσταντίνος Δήμτσας.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνομίλησε με στελέχη και εργαζομένους της «Αποστολής», γνωρίζοντας από κοντά τους χώρους στρατηγικού σχεδιασμού και υλοποίησης γνωστών και σημαντικών δράσεων και προγραμμάτων, όπως τόνισε, του κατεξοχήν φορέα κοινωνικού έργου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Όσον αφορά στις σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως η Νέα Δημοκρατία δεν κρίνει αναγκαία και δεν πρόκειται να συναινέσει στην αλλαγή των άρθρων του Συντάγματος που αφορούν τις σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας. «Η ανεξιθρησκεία και ο σεβασμός όλων των θρησκειών έχουν απόλυτη κατοχύρωση. Ως εκ τούτου, μία ουσιαστική κατάργηση του άρθρου 3 του Συντάγματος ή του Προοιμίου του Συντάγματος δεν θα πρόσφερε τίποτα ουσιαστικό» υπογράμμισε.

Στη συνέχεια, στην αίθουσα εκδηλώσεων έγινε μια παρουσίαση του έργου της «Αποστολής» με τη βοήθεια οπτικοακουστικού υλικού και ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για τις συντονισμένες προσπάθειες που καταβάλλονται από όλο το δυναμικό της «Αποστολής», για να ανταποκριθεί στις ευθύνες που τις ανέθεσε ο μακαριώτατος αλλά και στις προσδοκίες του κόσμου που προσέφερε βοήθεια αλλά κι εκείνου που χρειάσθηκε βοήθεια.

Τον αρχηγό της μείζονος αξιωματικής αντιπολίτευσης συνόδευαν, η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, και ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου Μακάριος Λαζαρίδης.