«Αν φέρει μια συμφωνία σε πακέτο είναι φανερό ότι εμείς δεν θα την ψηφίσουμε», δήλωσε ο βουλευτής του Ποταμιού Σπ. Λυκούδης (στον Σκάι), «όχι γιατί δεν χρειάζεται να προχωρήσει στην συμφωνία επομένως και στην αξιολόγηση, αλλά (διότι) τα εξαιρετικά δυσάρεστα μέτρα που περιλαμβάνονται σε αυτή τη συμφωνία, τα διαπραγματεύτηκε και τα δέχθηκε μόνη της η ίδια η κυβέρνηση», όπως διευκρίνισε. Εξάλλου, όπως είπε, «η κυβέρνηση διαθέτει μια μικρή μεν, πλην επαρκή πλειοψηφία με την οποία θα ψηφίσει τα μέτρα της». Και ως εκ τούτου, «δεν υπάρχει λόγος να ψηφίσουμε το περιεχόμενο μιας συμφωνίας για το οποίο ποτέ κανένας δεν συνεννοήθηκε μαζί μας», δήλωσε.

Αναφορικά με τις καθυστερήσεις στο κλείσιμο της αξιολόγησης ο κ. Λυκούδης σημείωσε ότι «αυτό που επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά είναι το πόσο λάθος ήταν αυτή η μεγάλη καθυστέρηση, στην οποία με πολύ μεγάλη ευθύνη και της κυβέρνησης, μπήκε η χώρα», ενώ εκτίμησε ότι λόγω του αρραγούς μετώπου Ε.Ε. – ΔΝΤ, η κυβέρνηση «στην επόμενη φάση η κυβέρνηση θα αποφασίζει για δύο μνημόνια: ένα των δανειστών και ένα του ΔΝΤ». «Μνημόνια εννοώ τις προτάσεις που κατατίθενται. Αυτά τα δύο είναι μνημόνια που θα κατατεθούν με μια ενιαία κατεύθυνση στην προσπάθεια να πείσουν την Ελλάδα να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της και τις μεταρρυθμίσεις. Και εκεί δύσκολα θα βρει η κυβέρνηση διεξόδους αν τις αναζητήσει σε ενδεχόμενες διαφωνίες ανάμεσα στις δυο πλευρές», διευκρίνισε.

Για τα αποτελέσματα των Γαλλικών εκλογών ο βουλευτής του Ποταμιού εξέφρασε «αισθήματα βαθιάς ανακούφισης και μεγάλης ανάσας». «Αποφυγή του εφιάλτη. Πάμε με πρωτιά του Μακρόν και με ένα διαμορφωμένο με βεβαιότητα δημοκρατικό μέτωπο στο β’ γύρο, που δεν θα επιτρέψει σε ακροδεξιές, φιλορατσιστικές, ξενοφοβικές δυνάμεις να αμαυρώσουν την Γαλλική Δημοκρατία», είπε, τονίζοντας ότι «αυτό είναι πολύ μεγάλη ανακούφιση για όλους τους Δημοκράτες της Ευρώπης, τους φιλοευρωπαιστές, τους ανθρώπους της Αριστεράς».