Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε νωρίτερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον νικητή του 1ου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών, Εμανουέλ Μακρόν.

Οπως έγινε γνωστό από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός συνεχάρη τον κ. Μακρόν για το αποτέλεσμα, του ευχήθηκε καλή επιτυχία στη μάχη του 2ου γύρου απέναντι στην άκρα δεξιά, και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι με την εκλογή του θα υπάρξει συνέχεια στις στενές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γαλλία.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζουν Μακρόν

Εως αργά το βράδι της Κυριακής, δεν υπήρξε κάποιο επίσημο σχόλιο για τις γαλλικές εκλογές από το Μέγαρο.
Ωστόσο, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου με ανάρτησή της στο twitter σχολίασε: «Αριστερή στάση ευθύνης από το Κομμουνιστικό Κόμμα Γαλλίας. Δεδομένη η τεράστια αντίθεσή του με Μακρόν, καλεί σε καταψήφιση της Λεπέν».

Ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης δήλωσε: «Ψηφίζουμε και με τα δύο μας χέρια Μακρόν στον δεύτερο γύρο. Δεν χρειάζονται μιζέριες και γκρίνιες, χρειάζεται η γαλλική ακροδεξιά να καταγράψει το μικρότερο δυνατό ποσοστό στον δεύτερο γύρο. Χρειάζεται ένα πανδημοκρατικό μέτωπο απέναντι στις ιδέες που εκπροσωπεί η γαλλική ακροδεξιά. Αν ο Μακρόν γίνει ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας η Αριστερά μπορεί και πρέπει να του κάνει προγραμματική αντιπολίτευση».

Τέλος, ο αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης έδωσε με τη σειρά του το στίγμα γράφοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης : «Για τον β’ γύρο των Γαλλικών προεδρικών εκλογών λέμε καθαρά: Δημοκρατική πανστρατιά κατά της ακροδεξιάς Λεπέν, όπως ζητά και το Γαλλικό ΚΚ».