Στην αποκάλυψη, όπως την χαρακτήρισε ο ίδιος, για την ύπαρξη τριών λογαριασμών του Γιάννου Παπαντωνίου και της γυναίκας του στην Ελβετία, προέβη ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκης στην Βουλή. «Πολλοί λένε: Αυτός είναι αντιπερισπασμός για να μην ασχολείται ο κόσμος με τα προβλήματα της οικονομίας», είπε για την πρωτοβουλία της κυβέρνησης για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον πρώην υπουργό Άμυνας της κυβέρνησης Σημίτη, ενώ προσέθεσε: «Προφανώς έτσι μπορεί να το σκέφτονται κάποιοι στην κυβέρνηση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι πολιτικοί και η αντιπολίτευση πρέπει να πάψουν να ασχολούνται με τα σκάνδαλα που αποκαλύπτονται. Και εδώ υπάρχει σκάνδαλο!». Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη εγείρονται μεγάλα ερωτήματα και ζητήματα ηθικής τάξης, καθώς «οι ελβετικές τράπεζες πρόσφατα -όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε- γνωστοποίησαν στις ελληνικές αρχές ότι υπάρχουν τρεις λογαριασμοί στο όνομα του κ.Παπαντωνίου και της γυναίκας του».

«Το ερώτημα των ελληνικών αρχών ήταν παλιό -προ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Το σημαντικό όμως είναι η απάντηση των Ελβετών: “ναι, υπάρχουν τρεις λογαριασμοί με αυτά τα ονόματα”», σημείωσε, ενώ έκανε γνωστό ότι «ο εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριάνος από την Εισαγγελία Διαφθοράς αφού έμαθαν για τους τρεις λογαριασμούς έκανε -στις 13 Μαρτίου- κατεπείγον αίτημα στις ελβετικές αρχές για δικαστική συνδρομή (δηλαδή για έλεγχο των τριών λογαριασμών)».
«Εγείρεται λοιπόν ένα τεράστιο πολιτικό θέμα για τον πρώην υπουργό κ.Παπαντωνίου, ο οποίος πρέπει να απαντήσει τι είναι αυτοί οι λογαριασμοί; Τι λεφτά έχουν και τι κινήσεις έγιναν;», ανέφερε καλώντας τον πρώην υπουργό «να βγει τώρα και να δώσει όλα τα στοιχεία για όλους τους τραπεζικούς του λογαριασμούς» και «να μην περιμένει την προανακριτική επιτροπή της Βουλής, τα πορίσματα και τις δικαστικές αποφάσεις».

Μάλιστα τόνισε ότι «ίσως η αποκάλυψη που κάνουμε σήμερα γι’ αυτούς τους τρεις λογαριασμούς του κ.Παπαντωνίου είναι και ο λόγος που κινήθηκαν ξαφνικά οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ». «Η απάντηση των ελβετικών αρχών για τους τρείς λογαριασμούς έφτασε στην εισαγγελία Διαφθοράς. Πέρασε όμως και από το υπουργείο Δικαιοσύνης και από το υπουργείο Εξωτερικών. Και προφανώς έφτασε και στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, οι οποίοι είπαν να κινήσουν την διαδικασία για σύσταση προανακριτικής επιτροπής», υποστήριξε.