O Κ. Τασούλας δεν έχει κρύψει ποτέ το αντικομμουνιστικό του μένος. Εκπρόσωπος της παλαιοκομματικής σχολής, επαίρεται ότι δεν είναι «σύγχρονος» πολιτικός αλλά «παλαιομοδίτης». Για αυτό και η τοποθέτησή του στην Βουλή για τον Μπελογιάννη δεν ξένισε τους συναδέλφους του βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι, σύμφωνα με τον ίδιο, τον επιβράβευσαν για όσα είπε απηχώντας τις απόψεις που και οι ίδιοι έχουν αλλά δεν εκφράζουν ανοιχτά. Αφορμή για το «ξέσπασμα» Τασούλα ήταν τα εγκαίνια της Μόνιμης Έκθεσης «Ν. Μπελογιάννης» στην Αμαλιάδα υπό την αιγίδα της Βουλής, παρουσία του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, του γ.γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα κ.ά.

Ο «γαλάζιος» βουλευτής είπε ότι η παρουσία του κ. Τσίπρα στα εγκαίνια έγινε στο πλαίσιο «ομοβροντίας αντιπερισπασμού». «Υπάρχουν και άλλες παρατάξεις σε αυτή τη χώρα. Όχι μόνο η Αριστερά», τόνισε ο κ. Τασούλας, ενώ πρόσθεσε: «Ακούστηκε ότι ο Μπελογιάννης αγωνίστηκε για τη Δημοκρατία. Διαφωνώ». Και συμπλήρωσε: «Ο θάνατός του ήταν σκληρότατος. Αλλά δεν μπορεί εν ονόματι ενός πολύ σκληρού θανάτου που μπορεί κανείς να κρίνει, να θεωρηθεί ότι η επιδίωξη επιβολής κομμουνιστικής δημοκρατίας συνιστά πράξη δημοκρατίας». «Αν είχε επικρατήσει η άλλη παράταξη στη χώρα μας δεν θα επιτρεπόταν όχι απλώς να πω αυτά αλλά ούτε να τα σκεφτώ αυτά», τόνισε.

Όπως έλεγε άλλωστε ο ίδιος σε συνομιλία του με δημοσιογράφους «ο Μπελογιάννης καταδικάστηκε γιατί ήταν κατάσκοπος», υιοθετώντας πλήρως το σκεπτικό των διωκτών του, το οποίο και τον οδήγησε στο εκτελεστικό απόσπασμα στις 30 Μαρτίου 1952.

Παίρνοντας τον λόγο ο χρυσαυγίτης Χρ. Παππάς του είπε ότι «δεν μπορείτε να είστε και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ» και του τόνισε ότι «εσείς συγκυβερνήσατε με το ΚΚΕ» (το ’89). Μάλιστα του είπε ότι όταν πέθανε ο Χ. Φλωράκης, «εσείς είχατε δώσει εντολή να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες για τον Καπετάν-Γιώτη».

Η τοποθέτηση του κ. Τασούλα προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσα, ο οποίος σχολίασε τις απόψεις του ως εξής: «Ο κ. Τασούλας δικαιολόγησε και επικύρωσε τη θανατική καταδίκη και εκτέλεση του Μπελογιάννη. Είναι γνωστές οι απόψεις του. Αλλά, μετά από τόσες δεκαετίες να δικαιώνεται το μετεμφυλιακό κράτος;». Και διερωτήθηκε «αν η ΝΔ είναι δυνατό να χειροκροτεί τέτοιες απόψεις;».