Την άποψη ότι μεταξύ των δανειστών υπάρχει μια ομάδα, με κύριους
εκφραστές τον Β.Σόιμπλε και τον Π.Τόμσεν, η οποία δυναμιτίζει την
αξιολόγηση και την πορεία της χώρας εξέφρασε, μιλώντας στον ΑΝΤ1 την Τρίτη, ο Πάνος Καμμένος.

Ο
πρόεδρος των ΑΝΕΛ τόνισε, δε, ότι διαχρονικά πιο πολύτιμος σύμμαχος της
Ελλάδας είναι οι ΗΠΑ, σημειώνοντας: «Σε δύσκολες στιγμές αυτοί που μας βοήθησαν δεν ήταν οι ευρωπαίοι […] το σχέδιο Μάρσαλ δεν είχε
μνημόνιο».

Ερωτηθείς εάν θα μπορούσε να υπάρξει ανάλογη κίνηση βοήθειας εκ μέρους των ΗΠΑ, ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι «μια βοήθεια μπορεί να υπάρξει σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, όπως και σε συνεργασία με τη Ρωσία».

Σημείωσε ότι έκανε συζητήσεις στις ΗΠΑ κατά την παραμονή του εκεί, και τόνισε ότι ήδη υπάρχει στήριξη σε θέματα ασφάλειας, ενώ σύντομα θα εκδηλωθεί σε μεγαλύτερο βαθμό ενδιαφέρον για επενδύσεις και στήριξη σε θέματα ενέργειας.

Σε ό,τι αφορά την προσπάθεια ομάδας δανειστών να δυναμιτίσουν την πορεία της χώρας, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα καταφέρουν να βλάψουν την Ελλάδα, καθώς η χώρα παίζει πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή για πολλούς λόγους, μεταξύ αυτών και εξαιτίας της μεταμόρφωσής της σε ενεργειακό κόμβο.

Σχετικά με την αξιολόγηση, επισήμανε ότι στόχος είναι να έχει κλείσει η συμφωνία έως τις 7 Απριλίου και να ψηφιστεί από την Βουλή το συντομότερο, ακόμη και πριν από το Πάσχα.

Ο ίδιος παρατήρησε ότι δεν υπάρχει θέμα εκλογών.

Απαντώντας στις δηλώσεις του Δημήτρη Καμμένου ότι δύσκολα θα περάσουν μέτρα όπως η μείωση του αφορολόγητου από τη Βουλή, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ζήτησε να περιμένουμε το συνολικό πακέτο της συμφωνίας, καθώς αυτό θα περιλαμβάνει και μια σειρά από θετικά μέτρα που θα αντισταθμίσουν τις όποιες απώλειες.

Ειδικότερα για το θέμα της ΔΕΗ, ανέφερε ότι όσα λέγονται είναι υπερβολικά και θα πρέπει να περιμένουμε την έκβαση της πολύ σκληρής διαπραγμάτευσης πριν βγάλουμε τελικά συμπεράσματα.