Την πρόβλεψη ότι «η αξιολόγηση θα κλείσει με μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα», έκανε στην Βουλή ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και Ενημέρωσης Ν. Παππάς, επισημαίνοντας μάλιστα ότι «οι ακραίες φωνές που λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων καθυστερούν την αξιολόγηση ζητώντας πράγματα ανήκουστα, δεν θα επικρατήσουν».

Απαντώντας στην κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση, είπε ότι «δεν μπορεί να περνάει σε δεύτερη κατηγορία η συζήτηση για το ποια Ευρώπη μιλάμε» και επικαλέστηκε άρθρο του αντικαγκελάριου της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ το οποίο «παρουσιάζει μια ιδέα που αποτελεί πολύ σοβαρή μετατόπιση: ότι η Γερμανία επωφελείται από την συμμετοχή της στην Ε.Ε. και ότι δεν είναι η Γερμανία η χώρα που πληρώνει για τους άλλους».

Απαντώντας στην κριτική που άσκησε στην κυβέρνηση για την πορεία της αξιολόγησης ο ειδικός αγορητής της ΔΗ.ΣΥ. Ι. Μανιάτης στην συζήτηση του νομοσχεδίου για τα δίκτυα ηλεκτρονικών επικοινωνιών, ο κ. Παππάς προέτρεψε τους βουλευτές του κόμματος «να δουν πώς τοποθετούνται οι συνάδελφοί τους όταν ο Τσίπρας βρίσκεται προσκεκλημένος από τους ευρωπαίους σοσιαλιστές στις συνόδους τους».

Ενώ επιτέθηκε και στην ΝΔ καταλογίζοντάς της «αντιπολιτευτικό βέρτιγκο». Αναφορικά με την απόφασή της να μην ψηφίσει τα μέτρα, είπε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «πήγε από το θα ψηφίσουμε τόσα και άλλα τόσα στο ότι δεν ψηφίζουμε τίποτα, όταν καταφέραμε να έχουμε μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα». «Δηλαδή τι δεν ψηφίζει η ΝΔ; Τα αντίμετρα», πρόσθεσε. «Όχι γιατί έχει πρόβλημα με την περαιτέρω λιτότητα την τόση και άλλη τόση, αλλά γιατί έχει πρόβλημα με τα θετικά αντίμετρα», σημείωσε.

Νωρίτερα η εισηγήτρια της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου κατηγόρησε την κυβέρνηση για την καθυστέρηση της αξιολόγησης λέγοντας ότι «το μόνο που σας νοιάζει είναι οι καρέκλες σας», ενώ απευθυνόμενη προς την κ. Παππά του είπε: «Είναι γνωστό ότι είστε το alterego του πρωθυπουργού και δεν πιστεύω αυτά ότι έχουν χαλάσει οι σχέσεις σας – είστε ο πρωτεργάτης της πολιτικής και σε στρατηγικό και σε επικοινωνιακό επίπεδο». Σφοδρά πυρά εξαπέλυσε και ο κ. Μανιάτης ο οποίος είπε ότι «ο προπονητής, δηλαδή η κυβέρνηση, δεν έχει σχέδιο» και ότι ο πρωθυπουργός «θα καταλήξει στην παράδοση του ηττημένου». «Θα είναι η πρώτη κυβέρνηση που θα υπογράψει δυο μνημόνια», σημείωσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.