Μεταξύ όλων των άλλων, που ίσως τού κοστίσουν και τη θέση του στο Eurogroup, η δήλωση Ντάισελμπλουμ για τις χώρες του νότου, που έφαγαν τα λεφτά σε ποτά και γυναίκες, έφερε και την αναγκαστική παραίτηση του διευθυντή της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, καθώς και την παραπομπή του στο πειθαρχικό.

Το θέμα ξεκίνησε από μια ανάρτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σίας Αναγνωστοπούλου, η οποία αντέδρασε στη δήλωση Ντάισελμπλουμ χαρακτηρίζοντάς την σεξιστική και διχαστική, και υπέγραψε το σχόλιό της ως «μια πουτάνα του νότου».

Στο σχόλιο της κ. Αναγνωστοπούλου αντέδρασε ο διευθυντής της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης Εμμανουήλ Κούλας με τη δική του ανάρτηση: «Η Αναγνωστοπούλου πιο εύκολα θα περνούσε για τσατσά παρά για πουτάνα».

Η ανάρτηση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με ανακοίνωσή του κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποδοκιμάσει το σχόλιο του κ. Κούλα.

«Το στέλεχος της ΟΝΝΕΔ επιδόθηκε σε ένα άκρως σεξιστικό υβρεολόγιο, με αφορμή ένα πολιτικό σχόλιο της Σ. Αναγνωστοπούλου για τις υποτιμητικές και σεξιστικές δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup σχετικά με τους λαούς του Νότου της Ευρώπης.

» Καλούμε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυρ. Μητσοτάκη, να αποδοκιμάσει έμπρακτα το στέλεχος της νεολαίας του κόμματος του. Σε διαφορετική περίπτωση, θα θεωρήσουμε ότι υιοθετεί τις απόψεις του» ανέφερε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΝΔ παρέπεμψε τον κ. Κούλα στο πειθαρχικό της ΟΝΝΕΔ, ενώ η Νεολαία της ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται πως οι θέσεις που εξέφρασε ο κ. Κούλας «σαφώς δεν εκφράζουν το σύνολο της οργάνωσης».

»Η ΟΝΝΕΔ έχει αποδείξει ότι είναι απέναντι σε ρατσιστικές και σεξιστικές απόψεις. Ως εκ τούτου η παραίτησή του από τη θέση του διευθυντή της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης έγινε αποδεκτή. Με απόφαση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Κώστα Δέρβου, παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο της ΟΝΝΕΔ».