Να φιλοτεχνήσουν την εικόνα ενότητας στη Νέα Δημοκρατία και με εμφανή διάθεση να στείλουν μήνυμα ότι δεν υπάρχουν εσωκομματικά ζητήματα συναντήθηκαν νωρίς το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Βαγγέλη Μειμαράκη.

Η κατ’ ιδίαν συνάντηση του προέδρου της Ν.Δ. με τον πρώην πρόεδρο που έγινε στη σκιά της προ ημερών παρασκηνιακής έντασης μετά τις δηλώσεις του κ. Μειμαράκη για “τζάμπα μάγκες” λειτούργησε κατευναστικά και ενίσχυσε την ατμόσφαιρα καταλλαγής στο κόμμα και στην ΚΟ.

Παράλληλα ενδυναμώνει το μήνυμα της ηγεσίας για συνεννόηση όλων των πτερύγων του κόμματος σε βασικούς άξονες της στρατηγικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ στέλνει μήνυμα ότι ο κοινός… «εχθρός» είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

“Η χώρα είναι σε πολύ κρίσιμη καμπή και σε πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι για να ασχοληθούμε με την παραπολιτική και τα κουτσομπολιά”, ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης στους δημοσιογράφους, θέλοντας να ακυρώσει τη συζήτηση για διαφορετικές απόψεις ανάμεσα στον ίδιο και τον κ. Μητσοτάκη.

Ο πρώην Πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε ότι στη συνάντησή του με τον κ. Μητσοτάκη, συζητήθηκαν τα εθνικά θέματα, η διαπραγμάτευση και οι συνέπειες από τη μη ολοκλήρωση της συμφωνίας.

“Συμπίπτουμε και θα προχωρήσουμε σε κοινή κατεύθυνση, δεν υπάρχει κανένα θέμα παρεξήγησης. Ούτε καν συζητήσαμε τα θέματα του παρελθόντος. Εφόσον ο Τσίπρας δεν προχώρησε στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης αναλαμβάνει και την ευθύνη να ψηφίσει τα μέτρα. Εμείς δεν θα ψηφίσουμε. Το είχα πει και όταν ήμουν Πρόεδρος. Εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει τη θέση μας”, είπε ο κ. Μεϊμαράκης.

“Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος αποδέχτηκαν μόνοι τους να προχωρήσουν και να βγάλουν τη χώρα στις αγορές. Η θέση μου ήταν πάντα σαφής και δεν σηκώνει παρερμηνείες. Αυτοί έχουν την αποκλειστική ευθύνη”, ανέφερε ο Βαγγ. Μεϊμαράκης.

Όταν ρωτήθηκε εάν φοβάται μία επανάληψη σκηνικού 2015, σημείωςε πως οι παράμετροι δεν είναι ίδιες και συνέχισε: “Σήμερα και να κλείσει η αξιολόγηση, η χώρα θα σέρνεται. Λένε όλοι να φύγει ο Τσίπρας. Το λέω κι εγώ. Αλλά εγώ βάζω και ένα κόμμα. Μέχρι να φύγει, τι πρέπει να κάνουμε. Αυτή τη στιγμή, αυτό που προέχει είναι να κλείσει η αξιολόγηση”.

Ακόμη ο κ. Μειμαράκης θέλησε να αποφορτίσει και άλλο το κλίμα και όταν ρωτήθηκε εάν του πρότεινε κάτι ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, είπε γελώντας: “Μου πρότεινε να υπάρξει εθνική συνεννόηση για να βοηθήσουμε τον Τσακαλώτο στο πρόβλημά του με τη Σκάρλετ Γιόχανσον”.