από metereologos.gr
Παρασκευή 25 Μαΐου 2018
 
 

Η Τράπεζα της Ελλάδος αποκαλύπτει την απάτη του απένταρου Σώρρα

Τα στοιχεία που κατατέθηκαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να διευκολύνουν την έρευνα για απάτη και σύσταση εγκληματικής συμμορίας
Η Τράπεζα της Ελλάδος αποκαλύπτει την απάτη του απένταρου Σώρρα
Τριακόσιοι οπαδοί της «Ελλήνων Συνέλευσις» ορκίζονται κάτω από την Ακρόπολη πίστη στις αλλοπρόσαλλες δοξασίες τους
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Τα αποκαλυπτήρια της απάτης του Αρτέμη Σώρρα κάνει η Τράπεζα της Ελλάδος με υπόμνημα που κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στις 23 Ιανουαρίου. Το υπόμνημα κατατέθηκε με αφορμή τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει για τα εξώδικα Σώρρα, με τα οποία πολίτες προσφεύγουν στις εφορίες και ζητούν να απαλλαγούν από τα χρέη τους και αυτά να εισπραχθούν από τον περιβόητο λογαριασμό των 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οπως προκύπτει από τα έγγραφα που περιέχονται σε αυτό ο Αρτέμης Σώρρας είναι άφραγκος και σίγουρα δεν είναι σε θέση να βοηθήσει τη χώρα στη μείωση του δημοσίου χρέους ή να αποπληρώσει το παγκόσμιο ελληνικό χρέος, όπως διατείνεται.    

Η Τράπεζα της Ελλάδος ζήτησε εγγράφως από πέντε τράπεζες - Attica Bank, Alpha Bank, Eurobank, Εθνική, Πειραιώς - να την ενημερώσουν αν υπάρχουν τραπεζικοί λογαριασμοί του Αρτέμη Σώρρα με χρηματικά ποσά που θα μπορούσε να διατεθούν προς εξόφληση του δημοσίου χρέους.

Οι απαντήσεις των τραπεζών ήταν όλες αρνητικές. Λεφτά δεν υπάρχουν.

Οι άδειοι λογαριασμοί του ιδρυτή της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις» ίσως να μην εκπλήσσουν τους πολλούς, είναι όμως σημαντικό να αποκαλυφθούν για να μην πιστεύουν κάποιοι αφελείς ότι μπορούν έτσι απλά με την εξουσιοδότηση και το εξώδικο του Σώρρα να απαλλαγούν από τις οφειλές τους.

Δεν είναι βέβαιο, ωστόσο, τι θα αποδεχθούν οι οπαδοί του, οι οποίοι αυξάνονται και δεν διστάζουν να διαφημίζουν δημοσίως τις αλλοπρόσαλλες ιδέες τους. Την τελευταία φορά, στις 19 Φεβρουαρίου, συγκεντρώθηκαν κάτω από τον βράχο της Ακρόπολης περίπου 300 άτομα και με μέγα τελετάρχη τον Σώρρα έδωσαν όρκο στον Δία και στη συμπαντική συνειδητότητα. Τώρα που τους έπεσε στο κεφάλι η τραπεζική πραγματικότητα δεν αποκλείεται κάποιοι να αναθεωρήσουν.

Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχουν κατατεθεί και άλλα στοιχεία:

Το e-mail που έστειλε η Τράπεζα της Ελλάδος στις 29 Μαρτίου 2013 προς το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ σχετικά με τα χρεόγραφα ύψους 600 δισ. δολαρίων, τα οποία διέδιδε ότι διέθετε ο Σώρρας και ότι τα είχε διαθέσει στο Ελληνικό Δημόσιο για την αποπληρωμή του χρέους.    

Την απάντηση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, στις 5 Απριλίου 2013, στην οποία επισημαίνεται ότι «εξετάσαμε τα έγγραφα και ΔΕΝ αποτελούν έγκυρα διαπραγματεύσιμα χρηματοοικονομικά μέσα. Τα εν λόγω έγγραφα αποτελούν προϊόν απάτης και χρησιμοποιούν παρανόμως ονόματα αξιωματούχων του υπουργείου Οικονομικών (...) Το υπουργείο Οικονομικών τηρεί λογαριασμούς ιδιωτών στο σύστημα Treasury Direct, αυτοί όμως είναι λογαριασμοί τίτλων και όχι καταθετικοί λογαριασμοί όψεως. Οι ιδιώτες δεν μπορούν να εκδίδουν εντολή πληρωμής προς τρίτον από λογαριασμό Treasury Direct χρησιμοποιώντας απλή ή διεθνή συναλλαγματική ή οποιοδήποτε άλλου είδους μέσο. Κάθε έγγραφο που αποπειράται κάτι τέτοιο είναι απατηλό».

Εκτύπωση από την ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ στην οποία αναφέρεται ότι όλα τα International Bills of Exchange - τα οποία επικαλείτο ο Σώρρας για να αποδείξει την ύπαρξη της μυθικής του περιουσίας - όπως αυτά που περιγράφονται στο μήνυμα της «Federal Stock Transfer & Custody Agents Inc.» ότι είναι άνευ αξίας.

Κατάλογο του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ με τους μεγαλύτερους κατόχους του αμερικανικού δημοσίου χρέους, στον οποίο δεν αναγράφεται ο Αρτέμης Σώρρας παρότι τα 600 δισ. δολάρια που υποτίθεται ότι διαθέτει θα τον καθιστούσαν τον τρίτο μεγαλύτερο δανειστή των ΗΠΑ μετά την Κίνα και την Ιαπωνία!

Στις 12 Δεκεμβρίου 2012, ο Σώρρας και ο συνέταιρός του Εμμανουήλ Λαμπράκης κατέθεσαν έγκληση κατά του τότε διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου και του διευθυντή Χρηματοοικονομικών Δραστηριοτήτων Μανώλη Ζερβουδάκη για συκοφαντική δυσφήμηση. Η εισαγγελέας Πρωτοδικών απέρριψε την έγκληση ως αβάσιμη.

Αντιθέτως, ο ομογενής χειρουργός Λαμπράκης, ο οποίος ήταν και πρόεδρος της αστικής εταιρείας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα END (End National Debt), της πρώτης εταιρείας του Σώρρα, συνελήφθη τον Δεκέμβριο του 2016 στη Νέα Υόρκη από τις ομοσπονδιακές Αρχές των ΗΠΑ για παράνομη συνταγογράφηση φαρμάκων με εθιστικές ουσίες, κατηγορούμενος ότι έχει κερδίσει περί τα 2,5 εκατομμύρια δολάρια.

Πώς ξεκίνησε η δίωξη

Ο Αρτέμης Σώρρας μπήκε με τα πολλά στο στόχαστρο της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τη δημοσιοποίηση της απόφασης υπ' αριθμ. 67650/2013 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η οποία έκρινε ότι «αποδείχθηκε ότι ο πρώτος κατηγορούμενος [Αρτέμης Σώρρας], δυνάμει αμετάκλητου πληρεξουσίου, τυγχάνει διαχειριστής χρηματικού ποσού, ύψους εξακοσίων δισεκατομμυρίων δολαρίων (600.000.000.000), που ανήκει σε αλλοδαπή εταιρεία επενδύσεων» και του γεγονότος ότι αυτή κατέστη αμετάκλητη επειδή δεν είχε ασκηθεί έφεση. Στις 30 Ιανουαρίου όμως η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευσταθία Σπυροπούλου άσκησε αναίρεση κατά της απόφασης, με το σκεπτικό ότι η επίμαχη απόφαση έχει ελλιπή αιτιολογία και κάνει εσφαλμένη ερμηνεία του άρθρου 191 του Ποινικού Κώδικα που αφορά στο αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.


ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (17)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  exapodos | 14/03/2017 16:35
  exapodos
  exapodos
  απάντηση11
   
   
  ρε πατε καλα που θα τα βαλω σε ελληνικη τραπεζα | 13/03/2017 13:36
  το μονο που αποδειχτηκε ειναι οτι δεν εμπιστευομαι το ελληνικο τραπεζικο συστημα , οπως αλλωστε και ολοι οι υπουργοι οικονομικων σας(και οι μαμαδες τους) που κατι παραπανω ξερουν...για ακομη μια φορα θα εξευτελισω τους ανυπαρκτους θεσμους σας, που δε μπορουν να μπαγλαρωσουν εναν καταφανεστατο απατεωνα
  με λεν Αρτέμη
  απάντηση363
   
   
  Η πλημμελειοδίκης κα Αικατερίνη Τσέλιου | 13/03/2017 13:10
  ΑΥΤΗ ειναι η προσωποποιηση της κακομοιρης Ελλαδας! Απατεωνες υπαρχουν και θα υπαρχουν παντου. Οπως και θυματα. Αλλα βλ@κες δικαστες που επικυρωνουν βλ@κειες απατεωνων δεν μπορει να συνεχισουν το "αμεροληπτο" εργο τους. Ανηκουν στον μπαγκο των απατεωνων και οχι σ' αυτον της δικαιοσυνης. Δεν ειναι δικαστικη απατη, ειναι απατη η αποφαση της "κυριας" δικαστου. Ουτε για νε πλενει πιατα δεν κανει.
  αμερικανος
  απάντηση551
   
   
   
  αλλοπρόσσαλλες δοξασίες... | 13/03/2017 12:48
  "Τριακόσιοι οπαδοί της «Ελλήνων Συνέλευσις» ορκίζονται κάτω από την Ακρόπολη πίστη στις αλλοπρόσαλλες δοξασίες τους" Κρίμα για το Βήμα... η Ακρόπολη χτίστηκε από τους Έλληνες για να τιμήσουν αυτές τις αλλοπρόσαλλες, κατά τον αρθρογράφο, δοξασίες....ενώ αν ορκίζονταν πίστη στο μικρό Χριστό ή στην Παναγία θα ήταν εντάξει....
  Ανώνυμος / η
  απάντηση1047
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Η δουλεια της ΤτΕ ειναι αλλη και οχι της οικονομικης αστυνομιας για τυπους οπως ο Σωρρας | 13/03/2017 12:36
  Αντι η ΤτΕ να κανει το ντετεκτιβ για τον Σωρρα καλο θα ηταν να αρχισει να ασχολειται με τα του οικου της και να δωσει απαντησεις σε πιο καυτα ερωτηματα. Ο Σωρρας ειναι σαν τον λυκο μεσα στην αναμπουμπουλα, στο σημερινο γενικο φρενοκομειο που ειναι η Ελλαδα των Μνημονιων και της νεοφτωχειας. Ομως εκανε και 1 καλο αναδευοντας την μνημη στην οικονομικη μας Ιστορια που εχει πολλα α(π)λυτα μυστηρια (οπως πχ το γερμανικο κατοχικο δανειο). Ας μας πει λοιπον η ΤτΕ τι απεγιναν τα τεραστια αποθεματικα σε ρευστο και χρυσο της Μπανκ ντε Οριεντ και αν τα πηραν (παλι) οι γερμανοι (συνιδιοκτητες μαζι με την ΕτΕ) οταν αποχωρησαν αφηνοντας μονο κωλοχαρτα ομολογων ανευ αξιας στους ελληνες!? Ποιες οι ευθυνες?
  Σπυρος
  απάντηση1529
   
   
  Το μοιραίο λάθος ενός απατεώνα | 13/03/2017 12:20
  Ο κ. Σώρρας έκανε ένα μοιραίο λάθος που θα επιταχύνει την πτώση του τα μέγιστα. Επιχείρησε να συνδέσει την απάτη του με την θρησκεία των Ολυμπίων θεών. Στην Ελλάδα υπάρχει γενικά ανοχή σε απατεώνες. Όμως το ιουδαϊκό κατεστημένο δείχνει μηδενική ανοχή όταν πρόκειται για αναφορές στην θρησκεία των Ολυμπίων θεών. Θα τον συντρίψει, όχι τόσο για το ότι είναι απατεώνας αλλά για τις αναφορές στην Ελληνική θρησκεία.
  Γιώργος
  απάντηση1231
   
   
   
  προφανώς ο Σώρας είναι ένας απατεών... | 13/03/2017 11:32
  όμως έχω την εντύπωση πως η ανακοίνωση της ΤτΕ προσκρούει στο ιδιωτικό απόρρητο και τα προσωπικά δεδομένα. Το εν λόγω εύρημα θα έπρεπε να προσκομιστεί στο δικαστήριο και να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνον δικαστικά. Μου φαίνεται πως...
  ο κ. Στουρνάρας το έχει κάνει τσίρκο
  απάντηση2037
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Ολος ο κόσμος (ΤτΕ, Αρειος Πάγος, αμερικανικό υπουργείο οικονομικών κ.α.) | 13/03/2017 11:24
  να φέρει αποδείξεις ότι ο Σώρρας είναι ψεύτης, δύσκολα θα πείσει κάποιους απελπισμένους ή αφελείς ή αμόρφωτους ή βλαμμένους - ιδίως στην Ελλάδα, όπου τέτοιοι είναι πολλοί μαζεμένοι. Αυτοί δεν είναι, που την 10ετία του '80 εψήφιζαν Ανδρέα για συντάξεις πρώιμες και/ή άνευ αντιστοίχων εισφορών; Για αβέρτα διορισμούς στο Δημόσιο; Οι οποίοι διορισμοί ενέπνευσαν αργότερα και τον Παυλόπουλο της ΝΔ; Και τώρα εψήφισαν Τσίπρα για σχίσιμο μνημονίων, αναξιολόγητο Δημόσιο και άκοπη επιστροφή στις "καλές εποχές" της ευημερίας με δανεικά - έλαβον δε, capital controls και υπερφορολόγησι; Ε, τώρα Σώρρα! Εως ότου η χώρα τελειώσει οριστικά! (Ας όψεται, επάνω από όλα, η ενδημική αριστερολαγνεία της...)
  Ν. Πειρουνάκης
  απάντηση477
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Αει.. | 13/03/2017 10:02
  εκανε ενα τραγικό λαθος. προσευχήθηκε στο Δία ενω έπρεπε να προσευχηθεί στην Αθηνά.
  Aei..
  απάντηση317
   
   
  Να κλαίς και να γελάς | 13/03/2017 08:56
  Να κλαις βλέποντας όλους αυτούς τους απελπισμένους πιασμένους χέρι-χέρι να ορκίζονται και να γελάς που περιμένουν βοήθεια απ'τον Δία. Ελλάς το μεγαλείο σου! Βάλτε τον παρέα με τον Ακη, εκέι είναι η θέση του...
  Νεφεληγερέτης
  απάντηση538
   
   
   
  Οι δικαστές γιατί δεν ελέγχονται; | 13/03/2017 00:16
  Η πλημμελειοδίκης κα Αικατερίνη Τσέλιου που πρωτόδικα έδωσε δίκιο στον Σώρρα, ελέγχθηκε ποτέ; Δε νομίζω... Οι δικαστές που πρωτόδικα βγάζουν μία απόφαση η οποία σε ανώτερο βαθμό ανατρέπεται, έχουν κυρώσεις; Σε καμία περίπτωση! Χωρίς Δικαιοσύνη, δεν υπάρχει περίπτωση αυτή η χώρα να προχωρήσει ούτε ένα βήμα!
  Κικέρων
  απάντηση582
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
-