Ηχηρό «άδειασμα» επιφύλαξε ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Ευ. Μεϊμαράκης στον Κυρ. Μητσοτάκη σχετικά με την θέση του για την επίσημη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως έχει διατυπωθεί από τον αρχηγό της, ότι θα καταψηφίσει τα μέτρα που θα συμφωνηθούν με τους Θεσμούς στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγσης.

Όπως είπε σε συνομιλία του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες «τα εκ του ασφαλούς “δεν ψηφίζω” είναι τσάμπα μαγκιές», ενώ πρόσθεσε πως η υφιστάμενη πολιτική κατάσταση διαφέρει από εκείνη του καλοκαιριού του 2015, καθώς η κυβέρνηση έχει την απαιτούμενη πλειοψηφία.

Ο κ. Μεϊμαράκηςπήρε έτσιξεκάθαρες αποστάσεις από την«γραμμή» της ηγεσίας του κόμματοςενώ επανέλαβε, σε ό,τι αφορά τον ίδιον,ότιείναι πάντα υπέρ της εθνικής συνεννόησηςσε βασικά ζητήματα.

Λίγη ώρα νωρίτεραο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένος είχε εξάρει την στάση τουκ. Μεϊμαράκη όταν ηγείτο της παράταξης, περίοδο κατά την οποία η ΝΔ είχε υπερψηφίσει το τρίτο Μνημόνιο ασκώντας παράλληλα σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση Τσίπρα η οποία οδήγησε την χώρα σε αυτό.