Συγκρατημένος εμφανίστηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένος σχετικά με την τοποθέτηση του Ν. Φίλη στην Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής, ο οποίος, υπενθυμίζεται, έχει αμφισβητήσει την αναγκαιότητα προώθησης νέων εξοπλιστικών. Σε συζήτηση που είχε με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο κ. Καμμένος είπε ότι «δεν έχω λόγο να συνεχίσω καμία κόντρα». «Έχω καλή συνεργασία με τον πρωθυπουργό. Έχουμε τις διαφορές μας, αλλά ο καθένας κρατάει τις θέσεις του και στις διαφωνίες επίσης τα βρίσκουμε και ψηφίζουμε κατά συνείδηση». Μάλιστα δήλωσε ευτυχής που ο κ. Φίλης εντάχθηκε στην Επιτροπή Εξοπλισμών, λέγοντας πως όταν γίνει η συζήτηση για τα εξοπλιστικά προγράμματα θα ενημερωθεί από τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων σχετικά με την όποια σύμβαση και την αναγκαιότητά της, τονίζοντας μάλιστα ότι οι διαδικασίες δεν επιτρέπουν καμία αδιαφάνεια. Όσον αφορά τις δηλώσεις του κ. Φίλη για μετεκλογική συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με την Δημοκρατική Συμπαράταξη, ο κ. Καμμένος μίλησε για «βρώμικο ΠαΣοΚ», σημειώνοντας δηκτικά ότι «εμείς πάντως πλενόμαστε, δεν έχουμε πρόβλημα».

Όσον αφορά τις ενδοκυβερνητικές σχέσεις και την τρέχουσα διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς, είπε ότι από κοινού δίνονται οι κατευθυντήριες γραμμές στο οικονομικό επιτελείο για τη διαπραγμάτευση, ενώ ερωτηθείς εάν οι ΑΝΕΛ και ο ίδιος προσωπικά έχουν κάποιες «κόκκινες γραμμές» για τα μέτρα που αναμένονται περιορίστηκε να πει ότι οι ΑΝΕΛ είναι πιο ελαστικοί σε ορισμένα θέματαόπως η μείωση του αφορολόγητου ακόμη και στα 6.500 ευρώ, αντιθέτως τάχθηκε κατά της επιπλέον αύξησης της φορολογίας σε επιχειρήσεις και επενδύσεις, για να καταλήξει ότι σε κάθε περίπτωση όλα συναποφασίζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα και χαρακτήρισε την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του «αρραγή».

Δεν παρέλειψε δε να διατυπώσει αναδρομικές αιχμές για την επιλογή Βαρουφάκη κατά την πρώτη φάση της διακυβέρνησης, σχολιάζοντας: «Είναι σα να αναπολείς τι λάθος έκανες σε έναν γάμο. Άστα να πάνε στο διάολο….».

Πυρά επεφύλαξε και κατά της ΝΔ και του Κυρ. Μητσοτάκη χαρακτηρίζοντας την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ζήτημα της αξιολόγησης «παράλογη πολιτικά» αφού από την μια πιέζει την κυβέρνηση να κλείσει την αξιολόγηση και από την άλλη δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει τα μέτρα και ζητάει επίμονα εκλογές. Μάλιστα επέλεξε να επισημάνει ότι η «γραμμή» του Ευ. Μεϊμαράκη ως αρχηγού της ΝΔ ήταν ορθότερη καθώς επέλεξε να ψηφίσει η ΝΔ τα μέτρα και μετά να ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση. Και επέκρινε τον κ. Μητσοτάκη για άνοιγμα σε «ακροδεξιά στελέχη» ενώ αναφερθείς συγκεκριμένα στους Αδ. Γεωργιάδη και Μ. Βορίδη είπε: «Το βρίσκω παρά φύση να χειροκροτεί το ΠαΣοΚ τον Βορίδη», ενώ σημείωσε ότι διαφωνεί με την τοποθέτηση του κ. Γεωργιάδη στη θέση του αντιπροέδρου του κόμματος, σημειώνοντας: «Το να επιβάλλεις ομάδα ηγεσίας αντίθετη με τα ιδεολογικά πιστεύω στελεχών σου δημιουργεί θέμα λειτουργίας».