Έντονη κριτική προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Μανιού σχετικά με το τραγικό δυστύχημα στην Αθηνών – Λαμίας, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους τρείς ενήλικες και ένα παιδί.

Σε χθεσινές δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ. Μανιός έκανε λόγο για ταξικά χαρακτηριστικά στο δυστύχημα.

«Εμπεριέχει ταξικό στοιχείο. Τι να πω; Επειδή ήταν παιδί πλουσίου είχε καλό αυτοκίνητο ή επειδή ήταν παιδί πλουσίου δεν είχε μάθει να σέβεται τη ζωή των άλλων;» αναρωτήθηκε ο βουλευτής και πρόσθεσε: «Ότι υπάρχουν γρήγορα αυτοκίνητα είναι ένας ταξικός παραλογισμός, διότι απευθύνεται σε έναν πολύ πλούσιο, εγώ δεν μπορώ να αγοράσω τέτοιο αυτοκίνητο. Ο άλλος το παίρνει εύκολα. Αυτή η ευκολία δημιουργεί μια κατάσταση στον ίδιο ότι ‘δεν βαριέσαι, όλα είναι δικά μου’».

Σε σχόλιό της η Φώφη Γεννηματά ανέφερε: «Όχι άλλη τοξικότητα με λογικές ‘ταξικότητας’. Είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στον θάνατο. Αυτήν την ώρα πρέπει να σεβαστούμε τους ανθρώπους που χάθηκαν, τόσα νέα παιδιά και ένα μικρό παιδί, να σεβαστούμε τον πόνο των οικογενειών τους, το πένθος.

» Να κατεβάσουμε τους τόνους και να ασχοληθούμε σοβαρά με το θέμα, όταν θα σβήσουν οι προβολείς από το δυστύχημα. Δεν υπάρχει περίπτωση μια μάνα που σήμερα πενθεί να πονά λιγότερο ή περισσότερο ανάλογα με την οικονομική της κατάσταση. Είναι απάνθρωπα όσα λέγονται».

Αποστάσεις από τη δήλωση Μανιού κράτησε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος: «Δεν νομίζω ότι είναι ταξικό το θέμα. Είναι θέμα μιας απερισκεψίας, μιας νεανικής παρορμητικής συμπεριφοράς» είπε.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης έγραψε στο Facebook: «Οι γονείς αυτών των ανθρώπων έλαβαν την Κυριακή αυτό το τηλεφώνημα που όλοι οι γονείς του κόσμου τρέμουν. Αντί όμως αυτές οι τραγωδίες να μας κάνουν όλους να ερχόμαστε πίο κοντά σκεπτόμενοι πόσο κοινή είναι η μοίρα μας, βγήκαν πάλι όλοι αυτοί οι αριστεροί με μίσος, για τον πλούσιο, τον κακομαθημένο, αυτόν που έχει όσα δεν έχουν, για να χύσουν πάλι τον βρωμερό τους φθόνο σαν δηλητήριο».