Θετικά απάντησαν τα μέλη της πρωτοβουλίας «Ωρα Αποφάσεων» στην κοινή πρόταση των «Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία» και των «Μεταρρυθμιστών της Αριστεράς» για συνέδριο νέου φορέα και εκλογή αρχηγού από τη βάση. Αντιθέτως, η Δημοκρατική Συμπαράταξη προς την οποία κυρίως απευθυνόταν η πρόταση αγνόησε το περιεχόμενο της και δεν εξέδωσε καμία απάντηση.
Η ανακοίνωση της πρωτοβουλίας «Ωρα Αποφάσεων» αναφέρει τα εξής:
«Συλλογικό άλμα μπροστά απαιτεί προσωπικά βήματα πίσω»
Οι πολίτες και ιδιαίτερα όσοι αληθινά νοιάζονται για να γεννηθεί ένας νέος ισχυρός κι ενωμένος προοδευτικός φορέας, δεν αντέχουν άλλο τη μισή ειλικρίνεια και το μηδενικό ουσιαστικό αποτέλεσμα. Εάν με βάση τη θετική πρόταση των «Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία» και των «Μεταρρυθμιστών της Αριστεράς» πρόκειται ειλικρινά να προχωρήσει από μία νέα αφετηρία η πραγματοποίηση ενός ιδρυτικού συνεδρίου, ενός αληθινά νέου φορέα που δεσμευτικά θα περιλαμβάνει την άμεση εκλογή ηγεσίας από τη βάση, τότε θα είμαστε όχι απλώς αρωγοί αλλά και συμμέτοχοι. Διότι ακριβώς αυτό είπαμε κι εμείς από τη Λάρισα. Να δώσουμε προτεραιότητα στα μεγάλα που συμφωνούμε και να αφήσουμε για μετά όσα μας βρίσκουν προς το παρόν αντίθετους. Αν είμαστε όλοι ειλικρινείς, θα αποδειχτεί σύντομα. Σε μια αληθινά νέα, ενωμένη και ισχυρή προοδευτική παράταξη λέμε Ναι. Στο εικονικό ολόγραμμα μιας δήθεν νέας παράταξης λέμε Όχι».

Σύμφωνα με Τα Νέα, η απόφαση αυτή ήρθε σε μια στιγμή που έχουν ήδη αρχίσει να συζητούν για τα πρώτα σύννεφα μεταξύ των Διαμαντοπούλου, Ραγκούση και Φλωρίδη και του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη, μια κι οι δυο πλευρές φαίνεται να διαφωνούν στα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν προκειμένου να συνεργαστούν.

Ειδικότερα, οι τρεις προτάσσουν την ανάγκη αυτοδιάλυσης του Ποταμιού, αλλά η Σεβαστουπόλεως δεν συζητά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.