Οι χώρες της Μεσογείου βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, ανεργία, συρίκνωση εργασιακών κοινωνικών δικαιωμάτων, ανέφερε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Μάλτας, Τζόζεφ Μουσκάτ, στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά τη διάρκεια κοινών δηλώσεων.

Όπως σημείωσε, απειλούνται οι κοινές αξίες μας από την άνοδο της ξενοφοβίας και του εθνικισμού, που βρίσκουν πρόσφορο έδαφος σε συνθήκες οικονομικής ύφεσης και ανασφάλειας.

«Είμαστε στον τρίτο μήνα της προεδρίας μας και έχουμε μπει σε μία σημαντική συζήτηση για το μεταναστευτικό, για το ποια θα είναι η κοινή στάση μας», ανέφερε νωρίτερα ο πρωθυπουργός της Μάλτας, Τζόζεφ Μουσκάτ, στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ενώ χαρακτήρισε θετικά τα αποτελέσματα της Συνόδου των Μεσογειακών Χωρών, τα οποία η προεδρία της Μάλτας έχει επικοινωνήσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας, υποδεχόμενος τον κ. Μουσκάτ στο Μέγαρο Μαξίμου, τόνισε ότι «η Ευρώπη χρειάζεται ένωση, συνοχή και αλληλεγγύη».

Η επίσκεψη του κ. Μουσκάτ πραγματοποιείται στο πλαίσιο της άσκησης της προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη Μάλτα.

Μετά το πέρας της συνάντησης θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.