Με αιχμηρό τρόπο επέλεξε ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος να σχολιάσει τον θόρυβο από την εκκωφαντική απουσία του μετά το πρόσφατο Eurogroup. «Συγκινητικό που με αναζητείτε και σας έλειψα…», είπε, ενώ ευχαρίστησε την ΝΔ «που μου έδωσε συγχαρητήρια για τα ελληνικά μου…». Δίνοντας την δική του ερμηνεία σχετικά με την απουσία του, είπε ότι «οι ενημερώσεις γίνονται από την κυβέρνηση». «Όταν μιλάει ο κ. Τζανακόπουλος (ως κυβερνητικός εκπρόσωπος) δεν μιλάει για πάρτι του αλλά για όλη την κυβέρνηση», επισήμανε ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου, καλώντας τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να ξεπεράσετε την στεναχώρια ότι η στρατηγική σας να βάλετε όλα τα αυγά στο ίδιο καλάθι, ότι η κυβέρνηση δεν θα κλείσει την αξιολόγηση και ότι θα πάρουμε μέτρα απέτυχε».

Όσον αφορά τις αποφάσεις του Eurogroup σημείωσε πως «όλα τα λεφτά ήταν μια λέξη του κ. Μοσκοβισί, όταν τον ρώτησαν πώς ισχυρίζεται η ελληνική κυβέρνηση ότι δεν θα πάρει ούτε ένα ευρώ μέτρα». «Net, δηλαδή καθαρό», κάτι που σημαίνει, όπως εξήγησε, ότι «παρ’ όλο που εσείς περιμένατε να πάρουμε μέτρα, η συμφωνία θα έχει καθαρή, δηλαδή μηδενική δημοσιονομική επίπτωση». Ο κ. Τσακαλώτος πρόσθεσε ότι βάσει της συμφωνίας η κυβέρνηση «δεν θα πάρει καθαρά μέτρα». «Αν είναι να πάρει ένα δισ. μέτρα θα πάρει και ένα δισ. μέτρα θετικά που θα επιστρέφουν αυτά τα χρήματα στην οικονομία».

Όπως δήλωσε «πάμε από την λιτότητα στις διαρθρωτικές αλλαγές», αναγνωρίζοντας ότι «κάποιοι θα χάσουν βεβαίως αλλά και κάποιοι θα κερδίσουν». Σε λεπτομέρειες δεν αναφέρθηκε, αφού, όπως είπε «δεν μπορώ να σας πω ακριβώς το πακέτο, θα το δείτε στο τέλος», κάτι που θα διευκρινιστεί στις διαπραγματεύσεις με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, αλλά εμφανίστηκε βέβαιος ότι «θα κάνουμε το παν να περιορίσουμε τις απώλειες όσων χάνουν».

«Έχετε όλες τις πληροφορίες για τους βασικούς πυλώνες της συμφωνίας. Το πρόβλημά σας δεν είναι ότι δεν ξέρετε αλλά ότι δεν σας αρέσει», είπε απευθυνόμενος κυρίως προς την αξιωματική αντιπολίτευση, κατηγορώντας την ότι έκανε ένα μεγάλο λάθος: «Βάλατε όλα τα αυγά στο ίδιο καλάθι», είπε στην ΝΔ, σημειώνοντας ότι τον είχε ειδοποιήσει τον κ. Μητσοτάκη ότι «αυτή είναι πίεση του Σαμαρά και θα έχει το ίδιο πρόβλημα που είχε και ο πατέρας του (με τον κ. Σαμαρά)».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Ν. Δένδιας άσκησε κριτική στον κ. Τσακαλώτο για την στάση του ενώ του απάντησε με έναν στίχο του Μπομπ Ντίλαν που έλεγε: «Δεν είναι η μοίρα μας / αφήστε τα ψέματα / έχει περάσει η ώρα».

«Η κυβέρνηση τα έδωσε όλα χωρίς να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, χωρίς να εξασφαλιστεί η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση ή να γίνει κάτι για το χρέος», είπε από την πλευρά του πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Αθ. Θεοχαρόπουλος.