Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει η Ν.Δ. στον απόηχο της πρόσφατης απόφασης του Eurogroup με κεντρικό μήνυμα «τα πυροτεχνήματα της Δευτέρας έσβησαν και η αλήθεια αποκαλύπτεται».

Η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θέλοντας να εξουδετερώσει την επικοινωνιακή επίθεση της κυβέρνησης που εξελίσσεται από το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας ζητεί και επίσημα τη σύγκληση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, προκειμένου να προσέλθουν οι υπουργοί Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Χουλιαράκης για να ενημερώσουν για το τι ακριβώς έγινε στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας.

Την ίδια στιγμή, η ηγεσία της Ν.Δ. διαμηνύει προς όλες τις πλευρές ότι εδώ που οδηγήθηκε η κατάσταση από την ανικανότητα, όπως υπογραμμίζει της κυβέρνησης, «η συμφωνία πρέπει να κλείσει, γιατί σε κάθε άλλη περίπτωση οδηγούμαστε σε χρεοκοπία».

Παρά την προτροπή της Ν.Δ.να κλείσει η αξιολόγηση, το μήνυμα που μεταδίδεται από ανώτατα κομματικά στελέχη είναι ότι η γαλάζια Κ.Ο.δεν θα ψηφίσει τα μέτρα, που θα αποτελούν προϊόν της συμφωνίας κυβέρνησης και πιστωτών.

Όμως, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Πέμπτης, την αποκλειστική ευθύνη για την τύχη της αξιολόγησης, το σύνολο των μέτρων και τις συνέπειές τους, φέρει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, η κυβέρνησή του και οι βουλευτές του.

Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι, παρά την εσωκομματική συζήτηση για το εάν ήταν σωστή η όχι η στρατηγική της ηγεσίας για να θέτει θέμα πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, είναι ότι η ηγετική ομάδα υπεραμύνεται των επιλογών της.

«Τώρα είναι πλέον ξεκάθαρο, ότι εάν το αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για εκλογές πέρσι τον Μάρτιο είχε γίνει αποδεκτό, η χώρα θα βρισκόταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση από αυτή που είναι τώρα» σημείωσε ο κ. Κικίλιας, δίνοντας τον στίγμα της σημερινής ηγετικής ομάδας.

Σύμφωνα με το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη, το σύνολο των δυσμενών επιπτώσεων της “πολιτικής” διαπραγμάτευσης των κ. Τσίπρα – Καμμένου δεν έχει ακόμη διαφανεί και όπως υπογραμμίζεται ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του προσπάθησαν ανεπιτυχώς με ψέματα και προπαγάνδα να κρύψουν την αλήθεια από τον ελληνικό λαό.

«Μας έλεγαν: Ότι θα πάρουμε συμφωνία για το χρέος. Ότι θα κλείσουμε την αξιολόγηση. Ότι θα μπούμε στην ποσοτική χαλάρωση. Και από την άλλη: Ότι δε θα νομοθετήσουν πρόσθετα μέτρα με ισχύ μετά το 2018. Ότι δε θα μειωθεί το αφορολόγητο. Ότι δε θα πειράξουν τις συντάξεις. Μιλούσαν για πολιτική συμφωνία, που αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά, ότι είναι απάτη» υποστήριξε ο κ. Κικίλιας και συμπλήρωσε: «Έχουν κερδίσει επάξια τη θέση τους στη συνείδηση του ελληνικού λαού, ως οι μεγαλύτεροι ψεύτες που γνώρισε η Μεταπολίτευση».

Κατά το επικοινωνιακό επιτελείο της Ν.Δ., η πραγματικότητα είναι ότι, η αβεβαιότητα συνεχίζεται, αφού κανείς δεν ξέρει πότε θα κλείσει η αξιολόγηση και η πραγματική οικονομία βουλιάζει.

«Ο κ. Τσίπρας πήγε στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ για να συντονίσει την κομματική του προπαγάνδα. Αλλά ούτε αυτός ούτε ο Υπουργός του έχουν ακόμα δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό. Τι θα κάνει αύριο άραγε στη Βουλή ο κ. Τσίπρας; Θα επαναλάβει τα ίδια χοντροκομμένα ψέματα;» διερωτήθηκε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ.και συνέχισε: «Δυστυχώς, η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα έκανε αναλογικά μέσα σε δύο χρόνια, τη μεγαλύτερη ζημιά που έχει γίνει ποτέ στη χώρα, στα χρόνια της Μεταπολίτευσης».

Παράλληλα, αναδεικνύεται το επιχείρημα, ότι η Ν.Δ. ζήτησε εγκαίρως να κλείσει η αξιολόγηση το συντομότερο και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. «Έτσι, δεν θα είχαμε φτάσει σε οικονομικό και πολιτικό αδιέξοδο και δεν θα πλήρωναν οι συμπολίτες μας, το κόστος της καθυστέρησης, της αβεβαιότητας και της αναξιοπιστίας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ» τόνισε ο κ. Κικίλιας.