Σε διαχειριστικές αναζητήσεις αναλώθηκε η συζήτηση στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Τρίτης, μία ημέρα έπειτα από την συμφωνία για επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κκ. Τσίπρας και Τσακαλώτος έδειξαν πώς συναρτούν τις εξελίξεις και την δρομολόγηση των επόμενων βημάτων τους, από δύο παραμέτρους.

Αρχικά την συνάντηση Μέρκελ – Λαγκάρντ για το ελληνικό ζήτημα, το απόγευμα της Πέμπτης στο Βερολίνο.

Και εν συνεχεία, από το αν θα υπάρξει κάποια νέα συγκεκριμένη δέσμευση για το ελληνικό χρέος, στοιχείο που αποτελεί και προϋπόθεση για την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Υπό την έννοια αυτή, η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ τηρούν στάση αναμονής και μέχρις ότου δουν τις εξελίξεις που επιθυμούν, δεν φαίνεται πως θα προχωρήσουν με μεγάλα βήματα στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Σε αυτό το περιβάλλον, η σιωπή του Ευκλ. Τσκαλώτου έπειτα από την συνάντηση του Eurogroup είναι κάτι που επισημαίνεται από κομματικά στελέχη και παράγοντες της αντιπολίτευσης.

Όπως εκτιμάται, ο υπουργός Οικονομικών έχει μεν περιοριστεί σε αυτήν την φάση σε έναν δεύτερο ρόλο, όμως αναμένει τις εξελίξεις και τα επόμενα στάδια της αξιολόγησης, προκειμένου να εκδηλωθεί. Όπως άλλωστε έχει αναφέρει σε «ανύποπτο» χρόνο: «οι αποφάσεις είναι συλλογικές, όλοι μαζί τα κάνουμε»…