από metereologos.gr
Δευτέρα 21 Μαΐου 2018
 

Σκληρή κόντρα Τσίπρα-Μητσοτάκη στη Βουλή

Μητσοτάκης: Είστε πρωθυπουργός ή προβοκάτορας - Τσίπρας: Σημαντικό θέμα η εγκληματικότητα αλλά όχι επίκαιρο
Σκληρή κόντρα Τσίπρα-Μητσοτάκη στη Βουλή
(File: xalk_20160928_023.jpg )
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

Αθήνα 

Υψηλοί τόνοι επικράτησαν στη Βουλή, με αφορμή την ερώτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον Αλέξη Τσίπρα για την εγκληματικότητα την Παρασκευή. Τα ξίφη πρωθυπουργού και αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης διασταυρώθηκαν, όπως ήταν αναμενόμενο, και για την πορεία της αξιολόγησης, με ερωτήσεις εκατέρωθεν για τα ταξίδια σε Βερολίνο και Παρίσι.

Η δευτερολογία του Αλ. Τσίπρα

«Κύριε Μητσοτάκη η παρουσία σας ήταν θλιβερή. Είναι θλιβερό να μην παίρνει θέση ο Πρόεδρος της ΝΔ αλλα να παρουσιάζει την εικόνα ενος μεμψίμοιρου», είπε ο πρωθυπουργός.

«Μας κατηγορείτε ότι εμεις φορτωνουμε στον ελληνικό λαο πλεονάσματα.  4,5% πλεονάσματα είχατε υπογράψει εσείς... Ψάχνετε εναγωνίως να βρείτε στοιχεία ότι η οικονομία δεν πάει καλά. Και αναφέρεστε σε στοιχεία που τα παρουσιάζετε όπως θέλετε».

Απαντώντας για την παρουσία Τσακαλώτου σε ποδοσφαιρικό αγώνα ο Αλ. Τσίπρας τόνισε: «Η αντιπολιτευτική σας εγκυρότητα εξαντλείτε στο να κάνετε αστειάκια για την παρουσία του υπουργού Οικονομικών να πάει σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Και αφήσατε και άθλια υπονοούμενα γιατί παρακολούθησε τον αγώνα στα επίσημα με τον πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Τι θελετε να πείτε; Πείτε το ευθέως».

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι δεν πήρε απάντηση για τα μέτρα, ενώ αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Αδ. Γεωργιάδη περί εκλογών. «Ο λαλίστατος αντιπροεδρός σας βγήκε ευθαρσώς και είπε, εκλογές, γιατί πρέπει να πέσει η κυβέρνηση. Η αλήθεια που είπε ο κ. Γεωργιάδης είναι ότι εμείς αυτα και άλλα τόσα θα τα κάναμε για να κλείσει η αξιολογηση».

Σχετικά με την επένδυση στο ελληνικό ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «η τήρηση των αρχαιολογικών και περιβαλοντικών όρων είναι προϋπόθεση για να πετύχει μια επένδυση. Η επένδυση πρέπει να προχωρήσει γρήγορα μεσα στο 2017, να ξεκινήσουν τα εργα, αλλα προϋπόθεση είναι να τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες».

Οσον αφορά στο ταξίδι στο Παρίσι ο Αλ. Τσίπρας εκανε λόγο για ατυχή έμπνευση του Κυρ. Μητσοτάκη και για τις αθλιότητες για το στοπ οβερ σε ένα προγραμματισμένο ταξίδι και όχι κρυφό προκειμένου να συναντήσει επενδυτές.

«Αν αυτό το έκανε ο Σαμαρας θα ήταν καλό αν το κανω εγω ειναι γιατι παω βόλτα τα παιδιά μου στην Disneyland που διαψεύστηκε παταγωδώς και δεν υπηρχε τίποτα να κρύψουμε αλλαξατε το τροπάρι. Για την συνάντηση με την Ρότσιλντ τι ύποπτο υπάρχει; Απόφαση του ΟΔΔΗΧ πριν πάω εγώ και μην μου ζητάτε να καταθέσω. Γιατι αν ζητήσω εγω τα πόθεν έσχες θα νυχτώσουμε εδώ.

Ο Πρωθυπουργός κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι πηγε στο Βερολίνο για να κάνει κακό στην χώρα. «Δεν θα μιλούσα τόσο σκληρά περι αθλιότητας αν δεν άκουγα τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ να δηλώνει ότι αν δεν κλείσει στις 20 Φεβρουαρίου θα καταθέσουμε πρόταση μομφής στην κυβέρνηση. Αν έχετε την εντιμότητα καταθέστε πρόταση μομφής. Θα διαπισώσετε πόσο αποφασισμένοι είμαστε να βγάλουμε την χώρα από την κρίση».


Η δευτερολογία του Κυρ. Μητσοτάκη

«Κύριε Τσίπρα με εγκαλέσατε γιατί σας έκανα μια επίκαιρη ερώτηση την οποία δεν θεωρήσατε και τόσο επίκαιρη» είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης ξεκινώντας την δευτερολογία του.

«Εχετε δίκιο σε έναν βαθμό. Όμως ο πρωτος που έπρεπε να ασχολείται με την πορεία της διαπραγμάτευσης είναι ο υπουργός σας που βρήκε τον χρόνο να παρακολουθήσει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα σε σουίτα μεγαλοπαράγοντα προδοσφαιρικού. Να είστε πιο προσεκτικός όταν κατηγορείτε κάποιους για εκλεκτικές συγγένειες με παράγοντες του ποδοσφαίρου», είπε.

Επανερχόμενος στο θέμα της εγκληματικότητς ο Κυρ Μητσοτάκης δήλωσε ότι δεν έχει πεισθεί με τις απαντήσεις του Πρωθυπουργού. «Το να απαριθμείτε μια μια τις επιχειρήσεις της αστυνομίας σημαίνει ότι είναι λίγες».

«Δεν είπατε κουβέντα για τις νομοθετικές σας πρωτοβουλίες το πρώτο εξάμηνο του 2015 όταν ικανοποιήσατε όλα τα αιτήματα των τρομοκρατών» πρόσθεσε.

Οσον αφορά στην διαπραγμάτευση ο Κυρ. Μητσοτάκης είπε ότι η χώρα μπαίνει σε ένα επικίνδυνο και κατηφορικό μονοπάτι. Η αξιολόγηση δεν έχει κλείσει ακόμα. Σε 45 μέρες,σύμφωνα με δημοσιεύματα,είχαμε εκροή καταθέσεων 2,5 δισ. ευρώ παρά τα capital controls.... Δεν σας εμπιστεύεται κανείς κ. Τσίπρα.

«Μας μιλάτε συνέχεια για τις εκτιμήσεις της Κομισιόν. Μακάρι να επαληθευτούν. Επαναλαμβάνετε μισές αλήθειες. Όλες οι προβλέψεις για την πορεία της οικονομίας έχουν μια προϋπόθεση ότι θα κλείσει η αξιολόγηση και δεν θα αποσταθεροποηθεί το κλίμα στην οικνομία. Κάνετε τίποτα για όλα αυτά κύρια Τσίπρα; Όχι μόνο καθυστερείτε αλλά και υπονομεύετε τις μεταρρυθμίσεις».

Απαντώντας στην ερώτηση για την συνάντησή του με τον Β. Σόιμπλε ο Κυρ. Μητσοτάκης ανέφερε: Μυστική δεν ήταν η δική μου συνάντηση αλλά η δική σας με την Ρότσιλντ. Ο πρωθυπουργός παίρνει το αεροπλάνο του και πάει στο Παρίσι, ανακοινώνει την συνάντηση αφού έχει μάθει το Πανελλήνιο ότι έχει γίνει. Ποιούς είδατε; Γιατί δεν θα συνόδευαν υπηρεσιακοί παράγοντες; Αυτό είναι το μυστικό ταξίδι για το οποίο πρέπει να απαντήσετε».

«Τι λεω στο εξωτερικό; Τι είπα σε Μέρκελ και Σόιμπλε;» συνέχισε ο Κυρ. Μητσοτάκης. «Η χωρα χρειάζεται μικρότερα πρωτογενη πλεονάσματα. Για να τα διεκδικήσουμε πρέπει να είμαστε συνεπείς στις μεταρρυθμίσεις. Η Ελλάδα χρειάζεται δημοσιονομικό αερα από αυτόν που έχει. Και στην συμφωνία που μας εγκλωβίσατε με πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% για τα επόμενα δεκα χρόνια».

«Οποιαδήποτε αναφορά στην δραχμή πρέπει να τελειώνει, αυτό είπα στο Βερολίνο. Και την ώρα που εγω εκανα αυτή τη δήλωση εσείς συνεχίζετε να ανέχεστε τον κοινοβουλευτικό σας εκπρόσωπο που ανοίγει θέμα δραχμής» σημείωσε.

Κλείνοντας ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε: «Αν κλείσει η αξιολόγηση έχετε εξασφαλίσει ότι θα έχουμε πρόσβαση στην ποσοτική χαλάρωση; Η θα κλείσει η αξιολόγηση με πρόσθετα μέτρα και χωρίς ποσοτική χαλάρωση; Εχετε την αποκλειστική ευθύνη της διαπραγμάτευσης και των καθυστερήσεων».

Η πρωτολογία του Αλ. Τσίπρα


«Είναι σε όλους προφανές. Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε ένα χρόνο μετά την εκλογή του να καταθέσει επίκαιρη ερώτηση. Όλη η κοινωνία ασχολείται με την διαπραγμάτευση και αντί ο κ. Μητσοτάκης να μας απαντήσει για την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για τον λόγο που πήγε να συναντήσει τον Σόιμπλε στο Βερολίνο αλλά και για τα θαλασσοδάνεια, επινοεί ένα άλλο ζήτημα που παρά την προσπαθεια κάποιων δελτίων ειδήσεων να το φέρουν στην επικιαρότητα είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε εδώ και χρόνια. Αλλά δεν είναι επίκαιρο» είπε ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας την πρωτολογία του.

Αναφερόμενος στην επιλογή του κυρίου Μητσοτάκη να συζητηθεί το θέμα της εγκληματικότητας, επισήμανε : «Προφανώς οι επικοινωνιολόγοι του, που προσπαθούν να του φτιάξουν το προφίλ, και πράγματι έχουν πολύ δουλειά να κάνουν, του συνέστησαν να φέρει το θέμα του φόβου»

«Ο φόβος και κινδυνολογία για την οικονομία, για την ασφάλεια, για τα εθνικά θέματα είναι η σκληρή ατζέντα της δεξιάς... Είναι πολύ μικρή η απόσταση που χωρίζει την βαριοπούλα από τα βουλευτικά έδρανα της ΝΔ που κάθεται ο κ. Βορίδης» σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

Παράλληλα ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυρ. Μητσοτάκη ότι παραθέτει στοιχεία που δεν είναι ακριβή. «Υπάρχει εγκληματικότητα, αλλά όχι έξαρση... Ηρθατε στη Βουλή για να κάνετε πόλεμο εντυπώσεων. Για να διατυπώσετε το επιχείρημα ότι η κυβέρνηση δεν ιεραρχεί ψηλά το ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών. Τα Εξάρχεια δεν ήταν παράδεισος πριν αναλάβουμε εμείς...»

Και πρόσθεσε: «Για τα επεισόδια στα Εξάρχεια δεν είπατε κάτι. Οτι κάθε τρεις και λίγο κουκουλοφόροι επιτίθενται στο σπίτι του υπουργού Αλέκου Φλαμπουράρη. Και δεν το ειπατε γιατί δεν θα μπορούσατε να αποδώσετε την ρετσινιά. Ηρθατε για άγραν εντυπώσεων. Παραβατικότητα υπάρχει στον τόπο. Αλλά δεν υπάρχει μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλο τον κόσμο. Και στην Γερμανία που δεν κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Αυτό που δεν έχει συνέχεια στον τόπο είναι η αντίληψή μας για την καταστολή. Η δική μας λόγική είναι ο απόλυτος επαγγελματισμός. Μια αστυνομία που δεν θα χτυπάει περαστικούς και δεν θα κλωτσά 15χρονα που φορούν χειροπέδες», είπε.

«Ο χουλαγκανισμός είναι χουλιγκανισμός. Δεν είναι άλλο η βία στα γήπεδα και η βια στα εξάρχεια. Εσείς όμως δεν ασχολείστε καθολου με το θέμα της ποδοσφαιρικής βίας. Εμείς σταματήσαμε 3 φορές το πρωτάθλημα. Γιατί δεν ασχολείστε με αυτό το θέμα; Γιατί δεν κάνατε τίποτα για την βια στα γηπεδα; Σας νοιάζει μόνο η βια στην οποία μπορείτε να κολήσετε μια ιδεολογική ρετσινιά» είπε απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό.

«Εμείς έχουμε αποτελεσματα, αλλα δεν θέλετε να τα αναγνωρίσετε. Αποκορύφωμα ηταν η σύλληψη ηγετικού στελέχους του επαναστατικού αγωνα. Και είχατε δώσει συγχαρητήρια αλλα τώρα το ξεχάσατε για να φτιπαξετε το αφήγημα της αναρχοκρατούμενης Ελλάδας.

«Εντάσεις στα Εξάρχεια υπήρχαν από τότε που θυμάμαι τον ευατό μου. Θα το θυμούνται και άλλα στελέχη σας όπως ο κ.Βορίδης που συμετείχε σε αυτά τα επεισόδια....»

«Είναι αστείο να ισχυρίζεστε ότι αυτά τα φαινόμενα είναι φαινόμενα της τελευταίας διετίας. Δεν υποτιμάτε εμάς αλλά τους αστυνομικούς που διατρέχουν καθημερινά κίνδυνο» κατέληξε ο Πρωθυπουργός.

Ωστόσο πριν κατέβει από το βήμα της Βουλής ο κ. Τσίπρας ζήτησε να απευθύνει στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης μια «πραγματικά επίκαιρη ερώτηση». «Οχι προκάτ από τα φιλικά δελτία ειδήσεων» είπε.

«Τι ακριβώς πήγατε να κάνετε στην Γερμανία λίγες μέρες πριν από το κρίσιμο eurogroup. Τι συζητήσατε πισω απο κλειστες πόρτες με τον κ. Σόιμπλε; Ούτε μια φωτογραφία δεν βγάλατε. Στον κ. Σόιμπλε είχατε 75 λεπτά να παρουσιάσετε την πρότασή σας για έξοδο από την κρίση. Σε εμας και στον ελληνικό λαό δεν βρήκατε λίγο χρόνο να την παρουσιάσετε; Ουδείς εδοξάσθη κρυπτόμενος. Δεν θα σας βγει σε καλό».

«Συμφωνείτε με τις απαιτήσεις του ΔΝΤ για μετρα 4 δισ. ευρώ μετά το τέλος του προργάμματος; Αναγνωρίζετε ή όχι την θετική πορεία της οικονομίς και την Κομισιόν και της Eurostat. Η ταυτίζεστε με τις θέσεις του ΔΝΤ;» ρωτά ο Αλ. Τσίπρας

Και κατέληξε: «Επιμένετε ότι για τις καθυστερήσεις ευθύνεται η κυβέρνηση; Αυτά είναι επίκαιρα ερωτήματα και περιμένουμε ευθείς και καθαρές απαντήσεις από εσας και όχι συναντήσεις πίσω απο κλειστές πόρτες και κριτική εκ του ασφαλούς».

Η πρωτολογία του Κυρ. Μητσοτάκη

Ο κ. Μητσοτάκης αρχισε την πρωτολογία του αναπτύσσσοντας την ερώτησή του για την εγκληματικότητα. «Λέμε όχι στον φόβο... Είμαστε εδώ για να σας θυμίζουμε κ. Τσίπρα ότι η οργανωμένη Πολιτεία πρέπει να εγγυάται την ασφάλεια και τις ελευθερίες των ανθρώπων..... Τα στοιχεία είναι αμείλικτα. Από τότε που οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πήραν την εξουσία, έχουμε περισσότερη βία και αυξημένη εγκληματικότητα. Η κατάσταση χειροτερεύει διαρκώς».

«Βάλατε την εγκληματικότητα μέσα στην καθημερινότητα και γεμίσατε την επικαιρότητα με σπασμένες εικόνες» είπε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ αναφέρθηκε στους βανδαλισμούς στα Μέσα Μεταφοράς, στην επίθεση στον καθηγητή Αγγελο Συρίγο καθώς και στα επεισόδια στα δικαστήρια στην δίκη της Χρυσής Αυγής.

«Ομάδες αναρχικών παρελαύνουν ένοπλοι στα Εξάρχεια και πολίτες ξυλοκοπούνται. Πολίτες στο κέντρο της Αθήνας στερούνται τις υπηρεσίες των ΕΛΤΑ γιατι ανεστάλλη η λειτουργία τους λόγω επιθέσεων» σημείωσε ενώ αναφέρθηκε και στις συνεχείς επιθέσεις στα γραφεία του ΠαΣοΚ.

«Οχι μονο δεν κάνετε τίποτα αλλά δεν αφήνετε και την αστυνομία να κάνει κάτι», είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Σε αυτή την Ελλάδα θέλετε να ζουν οι πολίτες;» σημείωσε.

«Η απόσταση που χωρίζει μια μολότωφ από μια βαριοπούλα και μια βαριοπούλα από ένα καλάσνικοφ είναι μικρή κύριε Τσίπρα... Η χώρα έχει πληρώσει πολύ βαρύ φόρο στην τρομοκρατία... Αφήνετε να εκκολαφθεί μια νέα γενιά τρομοκρατών», είπε.

Και πρόσθεσε: «Δεν ζούμε ούτε στην εποχή του εμφυλίου, ούτε της χούντας. Σταματήστε να υπονομεύετε το παρόν. Γιατί συντηρείτε ένα μίσος κατά της αστυνομίας;»

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο και για τις επιθέσεις που έχει δεχθεί ο Γ. Πανούσης από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Ο υπουργός σας κ. Ξανθός φάνηκε να απολογείται για την μη αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού... Δεν ντρέπεστε λίγο γι' αυτά που κάνετε; Εσείς να ντρέπεστε και για το στέλεχός σας τον κ. Λάμπρου που είχε αναλάβει τις διαπραγματεύσεις με έγκλειστους στον Κορυδαλλό. Και για τον υπουργό σας τον κ. Παρασκευόπουλο που ικανοποίησε όλα τα αιτήματα των τρομοκρατών. Τι μήνυμα δίνετε όταν τοποθετείτε στην κυβέρνησή σας ανθρώπους που εχουν εγκωμιάσει στο παρελθόν τρομοκράτες».

«Και σας ρωτώ», είπε. «Μπορείτε να νοιαστείτε για τους έντιμους και φιλήσυχους κατοίκους των περιοχών που βουλιάζουν στην εγκληματικότητα κ. Τσίπρα; Μπορείτα να προστατεύσετε τους πολίτες και την περιουσία του ελληνικού λαού; Πότε θα λύσετε τα χέρια της αστυνομίας για να κάνει τη δουλειά της, Πόσο καιρό θα συνεχίσετε να ανέχεστε το παρακράτος των Εξαρχείων; Πότε θα φέρετε ένα συγκροτημένο σχέδιο που θα αντομετωπίζει την εγκληματικότητα; Τελικά τι είστε; Πρωθυπουργός ή προβοκάτορας; Ως πότε θα κοιτάτε με απάθεια το κάθε τρόλει που καίγεται;»


Η ερώτηση


Η ερώτηση που κατέθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ προς τον πρωθυπουργό αναφέρεται στις καταστροφές δημόσιας περιουσίας, τη δράση των αναρχικών και τις ένοπλες επιθέσεις από παραφυάδες της τρομοκρατίας.

Επίσης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει ότι τα Εξάρχεια έχουν εξελιχθεί σε «άβατο» για την Ελληνική Αστυνομία, ενώ ανάλογα φαινόμενα συναντά κανείς και σε άλλες περιοχές της Αττικής, όπως το Ζεφύρι, οι Αχαρνές, ο Ασπρόπυργος.

Η σύγκρουση Τσίπρα - Μητσοτάκη αναμένεται να επεκταθεί και στα άλλα θέματα της επικαιρότητας, με κύριο εκείνο της αξιολόγησης εν όψει του Eurogroup της Δευτέρας.


Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (14)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
   
  Τι μας λες καλή μου!... | 17/02/2017 15:52
  ...αν τρώγανε μονο κρεατικά και λαχανικά δεν θα είχαμε χρεοκοπήσει!να κάνετε ένα ρεπορτάζ για το τι φάγανε στα 43 χρονια της μεταπιλιτεουσης!!...εκεί είναι το ζουμί!ξεκινήσανε.... και για απερετιφ κρατικοποίησαν τα χρέη εργοστασίων των οικογενειών που τους ξανάφεραν το 74 στο τραπέζι της μάσας,συνεχίσανε με βόλεμα στο δημόσιο των παιδιών τους και των κουμπάρων τους μέχρι πέμτου βαθμού συγγένειας, μετά σαν ελαφρύ κυρίως πιάτο ξεκοκάλιασαν το κρατικό κορβανά με τις αντιστασιακές τους συντάξεις,μετά ήρθε η σειρά των επιδοτήσεων, των μεγάλων δανείων με εγγύηση αέρα,των εξοπλιστικών προγραμμάτων και των αυτοκινητόδρομων και σαν επιδόρπιο έχουν γεμίσει την Ελλάδα με λαθρομετανάστες
  Δημήτρης Χατζησάββας -Κιλκίς
  απάντηση34
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Πως μου ήρθε τώρα... | 17/02/2017 14:31
  Άκουσα ότι είναι 3,4 εκατομύρια Έλληνες (!) που χρωστάνε στην εφορία... Υποθέτω ότι το 20% περίπου, είναι αυτοί που δεν έχουν να πληρώσουν... Ενώ το 80%, είναι "της λούφας και παραλαγής", που αποτελεί και το "στρατό" της ΝουΔού και περιμένει να έρθει ο Κούλης "στα πράγματα", να τη γλυτώσει και να συνεχίσει το φαγοπότι και...ας πληρώνουν (ως συνήθως) τα κορόιδα...! Ηδού και το μίσος (και καφρίλα), με το οποίο γράφουν ακόμη και τα σχόλιά τους... Το (βρώμικο) κατεστημένο, δεν έχει κέρατα...!
  Aλήθεια είναι...και μην ορίεστε...
  απάντηση617
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
  3,5% | 17/02/2017 13:57
  Ρε τόσο ψέμα τόση κοροϊδία. Ο Βαρουφάκης στο Σκάϊ είπε ότι το πλεόνασμα 3,5% συμφωνήθηκε ήδη τον Μάϊο 2015, ανέφερε μεταξύ άλλων μπλα-μπλα. Αυτά τα 3,5% μας τα σερβίρει τώρα ο τσίμπλας ως καινούργιες απαιτήσεις από την τρόϊκα. Εξ άλλου έχω την εντύπωση ότι οι περισσότεροι γνωρίζουν από καιρό αυτά τα δήθεν νέα μέτρα, πχ ΔΕΗ δεν είναι κάτι καινούργιο ούτε τα εργασιακά, ούτε κόκκινα και πολλά άλλα. Κανένα από τα μέτρα δεν είναι νέα πρόσθετα μέτρα από τους δανειστές. Τα άλλα είναι του κώλου.
  chrisAK
  απάντηση143
   
   
  γελοιότητα | 17/02/2017 13:53
  Ο Τσίπρας λέει ψέματα εν γνώση και κατ εξακολούθηση, δεν είναι ευγένεια να μην του το υποδυκνείουν. Η κατάσταση του έχει καταντήσει γελοία! προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα πιπιλίζοντας την ίδια καραμέλα για "θαλασσοδάνεια" και "διαπραγμάτευση" και "Σόιμπλε" και "ΔΝΤ" έχει χάσει το μπούσουλα (αν ποτέ τον είχε) και αμολάει τη μια ξεκάρφωτη μπούρδα μετά της άλλης. Η γελοιότητα του έχει αγγίξει αφάνταστα επίπεδα αυτοί που τον περιτριγυρίζουν δεν τον λυπούνται, βοηθήστε τον λίγο; συμμαζέψτε τον λίγο;
  X.M.
  απάντηση105
   
   
  KOMADANTE | 17/02/2017 13:36
  KYRITSHS: AGAPHTA PAIDIA TON EKSARXION KAPSTE SKOTOSTE KLEPSTE APAGAGETAI LHSTEPSETE KAI MHN ANHSYXHTE DIOTI O KOMADANTE MAS PROSTETEYH, LEH OTI EINAI ALLA TA PROBLHMATA KAI AYTO DEN EINAI PROBLHMA, OPIOS FOBATE NA BGH TO BRADY TOTE NA KATSH SPITI TOY KLEISMENOS.
  andreas
  απάντηση66
   
   
  Κριμα!!! | 17/02/2017 13:35
  Αν κρίνει κανείς από τα μέχρι τώρα σχόλια εύκολα γίνεται κατανοητό γιατί ο ΔΟΛ βουλιάζει. Δυστυχώς αυτό ήταν ένα μεγάλο μέρος του κοινού που απευθύνθηκε τα τελευταία χρόνια το συγκρότητα. Ως εκ τούτου η πορεία του ήταν αναπόφευκτη. Κρίμα για όσους από μάς το αγαπήσαμε!!
  elie
  απάντηση49
   
   
  Akouste prothypourgo tis Elladas.. | 17/02/2017 12:57
  Otan o Moscovici (apodedeigmena yper tis xoras mas)eipe prin dyo meres oti kati prepei ma dosei o Tsipras stin EE.k sto IMF,as kanoun antiprotasi kai edose xrono 3-4 imeron,i antidrasi tou geliou Tsipra kao tos symmorias tou ,itan oti piezoun to IMF na tpus dosei aporriti epistoli pou esteile ston Tomsen to 2010 klp,klp.Auti einai i poiotita tou Tsipra.Stalinikos tenekes pou ypopsiazete kapitalistikes radiourgies.Kai apo tin alli o Tsakalotos apla pigainei Brussels gia holidays.Eno o Pakis dinei vraveia se Moscoviciipos kai mas lyphythoyn..Auti einai i Ellada.tou Tsipra..
  Faidon
  απάντηση82
   
   
   
  Κε Κούλη μας... | 17/02/2017 11:57
  ...Κατηγορείτε (λασπολογείτε) κάποιον για έναν (υποτοθέμενο) ψίλλο που "έχει πάνω του", όταν εσείς έχετε πάνω σας (αποδεδειγμένα) ολόκληρο "στρατό με ψείρες", που κάνουν πάρτι, ενώ εσείς μούγκα...
  Άδωνι, ξεψείρισέ τον...
  απάντηση941
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Ο τσιμπλας και τα τσογλανια του .... | 17/02/2017 11:06
  .... ειχαν δειξει ποιοι και τι ειναι σαν αντιπολιτευση. Οταν λοιπον ο μακακας λαουτζικος (για τους οποιουσδηποτε λογους ) τους εκανε κυβερνηση συνεχισαν, οπως και αναμενοταν, το καταστροφικο εργο τους. Καλα θα ηταν το κομα του κ. Μητσοτακη να ειχε ξυπνησει και ενεργησει καπως νωριτερα για να γινουν οι απαρετητες αλλαγες πριν βουλιαξει η χωρα. Δεν θα υπηρχε η Π.Φ. Φασιστερα αν ΝΔ Και Πασοκ ειχαν ενεργησει γρηγορα και συμφωνα με τις νουθεσιες τις ΕΕ. Δικαιη οποιαδηποτε κατηγορια εναντιον της πιο αχρηστης κυβερνησης ολων των εποχων. Περιμενει ομως καποιος λογικος απο αυτο το χαζο καποια πρακτικη απαντηση;;;; Εχει δωσει ποτε καοποια θετικη απαντηαη;;;; Οχο βεβαια!
  Ελληνας εξωτερικου
  απάντηση279
   
   
  O ΠΘ να μας απαντήσει - Πότε φεύγετε;;; | 17/02/2017 04:39
  Πότε φεύγετε, να τελειώσει το παραμύθι της Χώρας ΜαΪμού;;; Μπας και περισωθεί τίποτα; Μπας και ορθοποδήσει τίποτα;
  Πότε φεύγετε! Αυτό να μας απαντήσει
  απάντηση339
   
-