Δραματικό ήταν το μήνυμα που θέλησε να στείλει ο Πιέρ Μοσκοβισί μέσω του Σταύρου Θεοδωράκη, με τον οποίο συναντήθηκε την Τρίτη στο Στρασβούργο.

Είναι επιτακτική ανάγκη να κλέισει η αξιολόγηση άμεσα και να μην χαθεί ο Φεβρούαριος, δεν υπάρχουν περιθώρια για Μάρτιο ή Απρίλιο, διεμήνυσε σύμφωνα με πληροφορίες ο ΓάλλοςΕπίτροπος ο οποίος θα επισκεφθεί την Τετάρτη την Αθήνα και θα συναντηθέι με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο κ. Μοσκοβισί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εκτιμά ότι η αξιολόγηση μπορεί να κλείσει εγκαίρως εφόσον το ΔΝΤ πάψει να επιμένει σε παράλογα πράγματα και σε λανθασμένους υπολογισμούς. Η Κομισιόν φαίνεται ότι έχει αναλάβει έναν ρόλο γεφυροποιού προσπαθώντας να πείσει το ΔΝΤ να μετριάσει τις απαιτήσεις του, διότι «χωρίς ΔΝΤ δεν υπάρχει πρόγραμμα», αλλά και την ελληνική κυβέρνηση να μην δείξει αδιαλλαξία ή να μην τρενάρει την διαπραγμάτευση.
Ο Γάλλος Επίτροπος, ο οποίος είναι σε ανοικτή γραμμή με τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών, μετέφερε ότι ο κ. Τσίπρας και ο κ. Τσακαλώτος επιθυμούν να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση. Ωστόσο, στους κύκλους των δανειστών διατηρούνται αμφιβολίες για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ ή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος θα υποστηρίξουν τις δεσμεύσεις που συνεπάγεται το κλείσιμο της αξιολόγησης.
Ο κ. Θεοδωράκης ενδιαφέρθηκε να μάθει αν έχει ζωνανέψει ξανά το φάντασμα του Grexit επισημαίνοντας ότι υπάρχουν και Ελληνες βουλευτές που μιλούν για επιστροφή στη δραχμή. «Αυτά είναι αστεία πράγματα» φέρεται να απάντησε ο κ. Μοσκοβισί.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού συναντήθηκε την Δευτέρα το βράδυ και με τον Έλληνα Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος επίσης φάνηκε ανήσυχος για την παράταση της διαπραγμάτευσης. «Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι δεν θα έχει πολλές ευκαιρίες» είπε στον συνομιλητή του.
Μετά τη συνάντηση με τον κ. Μοσκοβισί ο Σταύρος Θεοδωράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η αξιολογηση πρεπει να κλείσει και πρέπει να κλείσει τώρα τον Φεβρουάριο. Το ΔΝΤ να μην απαιτεί παράλογα μέτρα και να εναρμονιστεί με τους ευρωπαϊκούς θεσμους. Αυτό συζητήσαμε και με τον κ.Μοσκοβισί ο οποίος διαδραματίζει αυτές τις κρίσιμες στιγμές έναν σημαντικό ρόλο. Και η δική του άποψη, χωρις βεβαια να μπορω να μιλήσω εκ μέρους του, είναι ότι το ΔΝΤ πρέπει να αποδεχτεί τις εκτιμήσεις της Κομισιον για την ελληνική ανάπτυξη και να μην επιμένει σε αριθμούς και προβλέψεις που και στο παρελθόν έχουν αποδειχθεί λανθασμένες.

Δυστυχώς η κυβέρνηση σπατάλησε για άλλη μια φορά πολύτιμο χρόνο και τώρα η χώρα βρισκετε ξανά με την πλάτη στον τοίχο. Δεν είναι όμως ώρα για αντιπολίτευτικές κορώνες, δεν είναι ώρα για να αποδόθουν ευθυνες. Καλούμε την κυβέρνηση να μη χάσει τον Φλεβάρη, να μην χάσουμε την ποσοτική χαλάρωση του Μάρτη, να μην μπει η Ελλάδα στη δείνη των εκλογικών αναμετρήσεων Ολλανδίας, Γαλλίας, Γερμανίας. Μένουν μόνο λίγες μέρες και για άλλη μια φορά το Ποτάμι ενημερώνει τον ελληνικό λαό για την κρισιμότητα των στιγμών. Το τυχοδιωκτικό σενάριο της καθυστέρησης που συζητούν κάποιοι στην κυβέρνηση πρέπει να εγκαταλειφθεί. Όχι άλλες ζαριές με τις ζωές των Ελλήνων».