Στις εξελίξεις στον ΔΟΛ αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΠαΣοΚ Αν. Λοβέρδος στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής χαρακτηρίζοντας την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών «θετική εξέλιξη», ενώ τόνισε ότι «οι εργαζόμενοι, πια, δεν μας χρειάζονται ως εθνική αντιπροσωπεία». Αφορμή, το αδιέξοδο που προέκυψε με τον νομοθετική ρύθμιση που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας για την ενδιάμεση χρηματοδότηση επιχειρήσεων ΜΜΕ που βρίσκονται σε καθεστώς εκκαθάρισης.

Ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι είχε για το θέμα αυτό και προκειμένου να προχωρήσει η νομοθετική πρωτοβουλία συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση, στον οποίο έκανε γνωστή την θετική στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ενώ, παράλληλα, υπήρξε και σχετική συνεννόηση με τη ΝΔ προς την ίδια κατεύθυνση. Μάλιστα, ο κ. Λοβέρδος πρότεινε στον Πρόεδρο της Βουλής «αν η κυβέρνηση θέλει να το προχωρήσει και εμείς να το στηρίξουμε ή αν θέλει η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠαΣοΚ – ΔΗΜΑΡ να το ξεκινήσει και η κυβέρνηση να το δεχθεί».

Υπενθυμίζεται ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη υπέβαλε πρόταση να συγκροτηθεί διακομματική επιτροπή η οποία θα διαμόρφωνε το νομοθετικό πλαίσιο μιας τέτοιας ρύθμισης. Ο κ. Βούτσης επιφυλάχθηκε να απαντήσει μέχρι να επιστρέψει ο πρωθυπουργός από το ταξίδι του στην Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας με την ομιλία του στην Βουλή (την περασμένη Παρασκευή) δεν άφησε κανένα περιθώριο, τόσο ως προς την προώθηση της νομοθετικής ρύθμισης που ο ίδιος είχε εξαγγείλει, κατηγορώντας την ΝΔ για το αδιέξοδο, όσο και για την τύχη της πρότασης της Φώφης Γεννηματά για την διακομματική επιτροπή που θα έλυνε νομοθετικά τον «γόρδιο δεσμό», τον οποίο τελικώς έλυσε η Δικαιοσύνη.

«Προς μεγάλη μας έκπληξη ακούσαμε τον πρωθυπουργό να μιλάει με τρόπο απολύτως ιταμό και απαράδεκτο για την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και να παρομοιάζει την κίνησή μας με “κίνηση Βαμβακούλα”», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος, προσθέτοντας ότι «αυτή η παρομοίωση είναι άθλια καθώς και να αναφέρει ότι η κυβέρνηση πήρε πρωτοβουλία, αλλά η αντιπολίτευση δεν ανταποκρίθηκε».

Και διευκρίνισε ότι: «Από την αρχή είχαμε ανταποκριθεί θετικά, στη συνέχεια με την πρότασή μας για μια διακομματική επιτροπή, που θα έκανε τροπολογία δύο σειρών. Είχαμε πει, ότι στην κυβέρνηση εναπόκειται να πάρει την πρωτοβουλία ή να την πάρουμε εμείς, όπως πολλές φορές αυτό μπορεί και να συμβεί στη Βουλή.

Αντί για συνεννόηση, ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής, να μη δώσουμε δημοσιότητα σε αυτή τη συζήτηση και αντ’ αυτών όλων ακούσαμε έναν Πρωθυπουργό, να απευθύνεται σε εμάς με τρόπο ιταμό».