«Με έκπληξη σας άκουσα. Η ομιλία σας χαρακτηρίζεται από θράσος και ψεύδος. Θέλει θράσος εσείς να εγκαλείτε τη ΝΔ ότι υποτάσσεται στους ξένους όταν εσέις βαλατε την υπογραφή σας για να παει η δημοσια περιουσία για 150 χρόνια στους ξένους. εσείς θα σκίζατε τα μνημόνια και φέρατε και άλλο», είπε στην δευτερολογία του ο κ. Μητσοτάκης.

Για τον ΔΟΛ

«Εσείς δεν κάνατε μυστικές συναντήσεις με τον κ. Ψυχάρη με μια γάτα. Αν κάτι χάλασε στην μοιρασιά αυτό είναι δικό σας πρόβλημα. Δεν είναι κακό να συναντιούνται αλλά αν γίνεται μυστικά γενιούνται κάποια ζητήματα» σημείωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης σχετικά με τις εξελίξεις στον ΔΟΛ.

«Ο κ. Μουλόπουλος ο οποίος εμφανίστηκε ξαφνικά στο προσκήνιο τι ρόλο θα παίξει; Εκπροσωπεί μεγάλα επενδυτικά κεφάλαια; Εχει μεγάλη περιουσία και θέλει να την επενδύσει; Υπηρξε συνάντηση Παππά, Ψυχάρη, Μουλόπουλου την περασμένη εβδομάδα; Ποιό είναι το πλαίσιο της κυβερνητικής ανάμειξης στην σωτηρία ενός εκδοτικού ομίλου;
Δεν κατάλαβα, υπάρχει ένα πλαίσιο που θα ισχύει για όλες τις εταιρείες;»

«Μου έκανε εντύπωση ότι αισθάνθηκα ένα μικρό συναισθηματικό σκίρτημα όταν μιλήσατε για τους εργαζόμενους του ΔΟΛ. Τους εργαζόμενους στα κανάλια δεν τους σκεφτόσασταν όταν θέλατε να τα κλείσετε;»

Αν βρεθεί επενδυτής έχει καλώς, διαφορετικά δεν θα συνεναίσουμε στην επιβάρυνση του ελληνικού λαού από τα βάρη των επιχειρήσεων του Τύπου κατέληξε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Η πρωτολογία του Κυρ. Μητσοτάκη

Επίθεση κατά της κυβέρνησης με αφορμή το μιντιακό τοπίο εξαπέλυσε ο Κυρ. Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη Βουλή στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τους αγρότες.

«Δεν μπορώ να μην ξεκινήσω από τα χθεσινά εξαιρετικά ανησυχητικά γεγονότα στο ΔΟΛ. Αυτές οι εξελίξεις έριξαν και το τελευταίο φύλο συκής αυτής της κυβέρνησης» ανέφερε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

«Ανεβήκατε στην εξουσία παρουσιάζοντας τους εαυτούς σας ως αδιάφθορους και μέσα σε αυτό εξελιχθήκατε όχι μόνο στην πιο διεφθαρμένη αλλά και την πιο αδίστακτη κυβέρνηση που έχει γνωρίσει η χώρα. Εδω και μήνες προσπαθείτε να ελέγξετε τα ΜΜΕ. Με αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις. Διαβάσατε την απόφαση του ΣτΕ; Ο νόμος Παππα κρίθηκε αντισυνταγματικός. Πήγατε να ρίξετε μαύρο στα κανάλια και ο κόσμος ξεσηκώθηκε εναντίον σας», είπε.

«Τώρα το κάνετε με τους εκδότες. Καποιοι συμβιβάστηκαν και εκαναν τις εφημερίδες τους γραφεια τυπου της κυβέρνησης. Με δικαστικές εκκρεμότητες επιχειρείτε να πάρετε τον έλεγχο του ΔΟΛ. Βάζοντας τον πρωην βουλευτή σας Μουλόπουλο».

«Αυτό τον άνθρωπο είχατε να υποδείξετε ως πρόεδρο του ΕΣΡ. Πλεον το έχουν καταλάβει όλοι. Η κυβέρνησή σας δεν εχει κανεναν ηθικό φραγμό. Είστε ο ορισμός της διαπλοκής. Είστε επικίνδυνοι για την χώρα και την δημοκρατική ομαλότητα. Παρτε το χαμπάρι ο πλουραλισμός είναι ισχυρότερος από εσάς. Θα μας βρείτε απέναντι, είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

«Σε μια εβδομάδα συμπληρώνονται δύο χρόνια από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα μπορεί να καμαρώνει για τα επιτεύγματά του. Σας ακούω και αναρωτιέμαι αν έχετε επικοινωνία με την χώρα. Ποια είναι η Ελλάδα σήμερα; Μια καθημαγμένη χώρα».

«Η κλεψύδρα αδειάζει απειλητικά. Δεν μπορείτε να κρύβεστε άλλο πίσω απο το δάχτυλό σας» ανέφερε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Τέταρτο μνημόνιο ή επαναφορά της Ελλάδας στην ευρωζώνη; Μας έχετε εγκλωβίσει σε αυτό το ερώτημα».

«Σήμερα είναι περισσότερο παρα ποτέ επιβεβλημένη η πολιτική αλλαγή. Το αίτημα για εκλογές είναι περισσότερο επίκαιρο παρά ποτέ… Οι εκλογές δεν είναι πρόβλημα είναι μέρος της λύσης του προβλήματος της χώρας».

«Ο ελληνικός λαός απαιτεί κυβέρνηση με συγκεκριμένο πρόγραμμα για την ανασυγκρότηση της Ελλάδας… Εγιναν τόσες θυσίες τα τελευταία χρόνια… Κινδυνεύουν να εξαυλωθούν αν δεν υπάρξει πολιτική αλλάγη».

«Το πείραμα ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε παταγωδώς. Θα καταγραφείτε στην ιστορία ως μια τραυματική υποσημείωση», είπε ο κ. Μητσοτάκης.