Εσείς με το δεξί σας χέρι προσκαλέσατε το ΔΝΤ να έρθει στην Ελλάδα και με το αριστερό σας χέρι το διώχνετε, είπε ξεκινώντας την δευτερολογία της η κυρία Γεννηματά.

«Τι θέλετε να σας πούμε; Με ποιό σκοινί θέλετε να κρεμαστούμε; Είπατε για το PSI. Ρωτήστε τον κ. Τσακαλώτο γιατί είπε ότι ηταν καλό μέτρο».

Απαντώντας γιατί συνεργάστηκε με ΝΔ και ΔΗΜΑΡ είπε οτι έπρεπε να σωθεί η χώρα από την χρεοκοπία. Και τον κατηγόρησε ότι συνεργάζεται με την ακροδεξιά απόφυση και τον Πάνο Καμμένο.

Απευθυνόμενη στον Πρωθυπουργό είπε: «Η παράσταση θα πολεμήσω την διαπλοκή, είναι ένα έργο χωρίς θεατες», ενώ για την Αγροτική είπε: «αφού ο κ. Πανταλάκης δεν έκανε καλά την δουλειά του γιατί εσείς τον τοποθετήσατε στην Αττικής;»

Η πρωτολογία της Φ. Γεννηματά

Δριμύτατη επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά, στην ομιλία της στη Βουλή στην προ ημερησίας συζήτηση για το αγροτικό.

«Ξεκινήσατε την ομιλία σαν να είστε στην Αντιπολίτευση, συνεχίσατε σαν να εφαρμόζετε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και καταλήξατε σε μια ακόμα κοκορομαχία με τον κ. Μητσοτάκη» είπε.

Η Φώφη Γεννηματά είπε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη συνθηκολογήσει για να κλείσει η αξιολόγηση, αποδεχόμενη τον κόφτη, την κατάργηση του αφορολόγητου, την αποδοχή των ομαδικών απολύσεων, ενδεχομένως και της κατάργησης της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις.

«Απόγνωση και αδιέξοδα στον πρωτογενή τομέα έχουν ονοματεπώνυμο: ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» είπε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενη στο κλίμα που έχει εισπράξει από την περιοδεία της σε όλη τη χώρα.