«Δεν είναι στόχος μου η ηγεσία, ποιός θα έχει το πάνω χέρι. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να πάει η παράταξη μπροστά», δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι, την επόμενη ημέρα της συμφωνίας του με την Φώφη Γεννηματά για ένταξη του ΚΙΔΗΣΟ στην Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Ο κ. Παπανδρέου εμφανίστηκε ενωτικός -«η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει επικεφαλής την κυρία Γεννηματά. Αν εξελιχθεί σε κανονικό κόμμα χωρίς συνιστώσες θα ακολουθηθούν οι εσωτερικές διαδικασίες», είπε- και επιχείρησε να θάψει το τσεκούρι του πολέμου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

«Δεν πρέπει να προσωποποιούμε τις διαφορές. Δεν έχω τίποτα με τον κ. Βενιζέλο. Είχαμε διαφορές σε θέματα χειρισμών στο παρελθόν. Θέλω να κοιτάμε μπροστά. Η αντιπαράθεση δεν λύνει προβλήματα», σημείωσε. Και πρόσθεσε ότι ήδη συνυπάρχουν στην συμπαράταξη με την αυτονομία του ο καθένας να διατυπώνει τις απόψεις του.

Επιπλέον, εξέφρασε την άποψη ότι θα είναι θετικό να συμμετάσχουν οι πρώην υπουργών (Αννας Διαμαντοπούλου, Γιώργου Φλωρίδη, Γιάννη Ραγκούση) στην ΔΗ.ΣΥ και ότι θα πρέπει να υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση να έρθουν με τις απόψεις και τις ιδέες τους.

Να σημειωθεί επίσης ότι ο ανεξάρτητος βουλευτής Λεωνίδας Γρηγοράκος επιστρέφει στο ΠαΣοΚ. Προς τη Δημοκρατική Συμπαράταξη λέγεται ότι οδεύει και ο βουλευτής Ροδόπης του Ποταμιού Αχμέτ Ιλχάν ο οποίος ανεξαρτητοποιήθηκε.