ΕΒΔΟΜΑΔΑ των παθών για την εκπαίδευση είναι αυτή που ξεκινάει αύριο: νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές απεργούν όλη την εβδομάδα με αίτημα την αύξηση των αποδοχών τους.


Την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου και για μία μόνο ημέρα απεργούν και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί. Παράλληλα το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ καλεί τους καθηγητές να πάρουν μέρος στην πανδημοσιοϋπαλληλική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 11.30 το πρωί κάτω από τα γραφεία της ΑΔΕΔΥ, Φιλελλήνων και Ψύλλα.


Και ενώ η κυβέρνηση επισημαίνει ότι έχει εξαντλήσει κάθε περιθώριο για περαιτέρω αυξήσεις, οι εκπαιδευτικοί όχι μόνο επιμένουν αλλά προειδοποιούν ότι ενδέχεται να επανέλθουν με απεργιακές κινητοποιήσεις την περίοδο των εξετάσεων.


Προς το παρόν όλα δείχνουν ότι οι γενικές συνελεύσεις τις Τρίτης πρόκειται να ανανεώσουν την εντολή για νέα πενθήμερη απεργία. Πράγμα που σημαίνει ότι θα συμπληρωθεί ένας μήνας με κλειστά τα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας και τους καθηγητές να χάνουν, σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, κατά μέσον όρο 50.000 δραχμές την εβδομάδα. Βεβαίως στα αιτήματα της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) περιλαμβάνεται και η καταβολή των χρημάτων της απεργίας. Πράγμα όμως που αποκλείουν αξιόπιστες πηγές από τον υπουργείο Οικονομικών.


Οσο για τις χαμένες διδακτικές ώρες, ο τρόπος για να καλυφθούν είναι να παραταθεί το διδακτικό έτος, κάτι όμως στο οποίο έχει διακριτικά αποφύγει να πάρει θέση η ηγεσία το υπουργείου Παιδείας. Το θέμα ενδέχεται να αρχίσει να συζητείται αυτή την εβδομάδα.