Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε στη διάρκεια της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό στη Βουλή ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος κάλεσε τους δημοσίους υπαλλήλους να σκεφτούν τι θα γινόταν αν δεν ήταν στην κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας και σημείωσε ότι εάν κυβερνούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης «η Ελλάδα θα είχε μετατραπεί σε βίλα οργίων και τα κοράκια θα είχαν αρπάξει την πρώτη κατοικία».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε ότι ο Αντώνης Σαμαράς με τον Ευάγγελο Βενιζέλο είχαν υπογράψει «απίστευτες περικοπές» σε μισθούς και συντάξεις και συμπλήρωσε ότι οι συνταξιούχοι δεν μπορούσαν να διασφαλίσουν ούτε την κατώτερη εγγυημένη σύνταξη.

«Η ΝΔ είχε πει τότε ότι θα ακολουθούσε απόλυτα τη γραμμή Σόιμπλε για σκληρές μεταρρυθμίσεις» και σημείωσε.

«Κάποιοι αντιδρούν σήμερα με την απόφασή μας να δώσουμε την 13η σύνταξη. Σας ενοχλεί αυτό;» αναρωτήθηκε, προσθέτοντας ότι αυτό που ενοχλεί την αντιπολίτευση είναι η πολιτική της κυβέρνησης για παροχές προς τους φτωχότερους.

Αναφορικά με τις Ένοπλες Δυνάμεις, ο κ. Καμμένος είπε ότι το υπουργείο έχει εξασφαλίσει 147 εκατομμύρια ευρώ για τις ένοπλες δυνάμεις για το 2017.

Ο κ. Καμμένος κάλεσε όλα τα κόμματα να ψηφίσουν τον προϋπολογισμό του υπουργείου Άμυνας, σημειώνοντας ότι πρέπει η Βουλή να στείλει ενωμένη ένα μήνυμα σύμπνοιας.

Τόνισε ότι οι απειλές από την πλευρά της Τουρκίας για τα ελληνικά νησιά δεν μπορεί να μείνουν χωρίς απάντηση.