Σε νέα, λεκτική, αντιπαράθεση με την Τουρκία οδηγούν την Αθήνα οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου, ο οποίος μετά τα σχόλια περί «ηλίθιων δηλώσεων» Ερντογάν (σχετικά με τα όσα ο τελευταίος είπε για τη Συνθήκη της Λωζάννης) και περί επιστροφής στη Συνθήκη των Σεβρών χαρακτήρισε «στυγνό δικτάτορα» τον Πρόεδρο της Τουρκίας. Οι νέες δηλώσεις Καμμένου προκάλεσαν, όπως συνέβη και την πρώτη φορά, την αντίδραση της τουρκικής κυβέρνησης και συγκεκριμένα του υπουργείου Άμυνας.

«Καταδικάζουμε έντονα τις καινούριες αγενείς, αδιανόητες και ανεύθυνες δηλώσεις του έλληνα υπουργού Άμυνας σε ραδιοφωνικό κανάλι και ανταποδίδουμε στον ίδιο τις εκφράσεις του για την χώρα μας. Σε μία περίοδο που προσπαθούμε να προχωρήσουμε σε εποικοδομητική συνεργασία με την Ελλάδα σε διάφορα σημαντικά διμερή και περιφερειακά ζητήματα, οι εν λόγω δηλώσεις εναντίον της χώρας μας είναι προκλητικές και αποσκοπούν να βλάψουν τις προσπάθειες αυτές» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε τηλεγράφημα του πρακτορείου «Anadolu».Και προστίθεται ότι «προσδοκάται από την Ελλάδα να κάνει συγκεκριμένα βήματα προς την ενδυνάμωση της συνεργασίας και της αμοιβαίας κατανόησης αντί τέτοιoυ είδους ανεύθυνες δηλώσεις».

Ο έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας, σε πρόσφατη συνέντευξή του, είχε χαρακτηρίσει «στυγνό δικτάτορα» τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι «αυτή τη στιγμή απειλεί το σπίτι μας». Είχε δε προσθέσει ότι «δεν μπορούμε να αφήσουμε τα ακραία στοιχεία αναπάντητα» και προειδοποίησε ότι «όταν θα πάνε να απειλήσουν την πατρίδα μας θα ακούσουν την απάντηση και θα ξέρουν ότι εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι στο όνομα της διπλωματίας να κάνουμε πίσω σε αυτά που αποτελούν εθνική κυριαρχία».

Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο κ. Καμμένος είχε δηλώσεις ότι «θα πρέπει όλοι να κατανοήσουν ότι οι συνεχείς απώλειες που έχουν οι τουρκικές δυνάμεις, η πλήρης αποδυνάμωσή τους μετά το πραξικόπημα, οι συνεχείς ήττες που υπάχρουν στη Συρία, τους έχουν οδηγήσει σε ηλίθιες δηλώσεις, Η απάντηση η δική μας, είναι η απάντηση που δίνουμε με βάση το διεθνές δίκαιο, την προάσπιση της εθνικής κυριαρχία της χώρας, τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου. Αν ο κ. Ερντογάν θέλει να καταργήσει τη Συνθήκη της Λωζάννης θα επιστρέψουν στη Συνθήκη των Σεβρών».