Στην Ιερουσαλήμ βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την τριμερή συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη και τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται διμερής συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπένζαμιν Νετανιάχου, στην οποία συζητώνται θέματα συνεργασίας των δύο χωρών στους τομείς της ενέργειας, του εμπορίου, του τουρισμού, της έρευνας και τεχνολογίας, της εκπαίδευσης και στον αγροδιατροφικό τομέα.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης αυτής θα ακολουθήσει η τριμερής συνάντηση μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ. Στο τέλος της τριμερούς συνάντησης θα γίνουν δηλώσεις στους δημοσιογράφους από τους τρεις ηγέτες και θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας.

Στη συνάντηση (η δεύτερη μετά τον Ιανουάριο του 2016), αναμένεται να υπάρξει κοινή Δήλωση των τριών ηγετών και υπογραφή συμφωνίας στον τομέα της Έρευνας και Τεχνολογίας.

Θα συζητηθούν, ακόμη, θέματα που αφορούν στη συνεργασία στους τομείς της ενέργειας, του περιβάλλοντος, της υγείας, του τουρισμού, οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, με αφορμή τη συμπεριφορά της Τουρκίας και την μετάβαση από την προεδρία Ομπάμα στην προεδρία Τραμπ.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και ο γγ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Γιώργος Τσίπρας.