Ό πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας θα συμμετάσχει στη νέα τριμερή συνάντηση Ελλάδος- Κύπρου- Ισραή, η οποία κρίνεται σημαντική, λόγω αφενός τις εξελίξεις στο κυπριακό, την επιθετικότητα της Τουρκίας και της καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Ήδη ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης επρόκειτο να αναχωρήσει από το απόγευμα της Τετάρτης για το Ισραήλ, όπου την Πέμπτη μαζί με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα θα συμμετάσχει στις εργασίες της Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Κύπρου-Ελλάδας- Ισραήλ, που θα πραγματοποιηθούν στην Ιερουσαλήμ.
Πριν από τη Σύνοδο, η οποία θα αρχίσει γύρω στις 11.00, θα προηγηθεί διμερής συνάντηση μεταξύ του προέδρου Αναστασιάδη και του πρωθυπουργού Νετανιάχου, καθώς και μεταξύ των δύο πρωθυπουργών.
Ανάμεσα στα θέματα που θα απασχολήσουν την Τριμερή Σύνοδο, αλλά και τις διμερείς συναντήσεις, είναι ζητήματα ενέργειας, περιβάλλοντος, τουρισμού, έρευνας και καινοτομίας, καταπολέμησης της τρομοκρατίας, καθώς και η παρούσα κατάσταση στη διαδικασία για επίλυση του Κυπριακο