Υπέρ της παραμονής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και κατά της άμεσης λήψης αποφάσεων για το ελληνικό χρέος τάχθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Φρανκ Βαλτερ Στάινμαγερ το μεσημερι της Δευτέρας.

Λίγη ώρα μετά την συνάντηση του με τον Αλ. Τσίπρα ο κ. Στάινμαγερ βρέθηκε στην Γερμανική Σχολή Αθηνών και συμμετείχε, από κοινού με τον Έλληνα ομόλογό του Ν. Κοτζιά σε συζήτηση με τους μαθητές.

Απαντώντας σε ερώτηση για τον ρόλο του ΔΝΤ ο κ. Σταινμάγερ ανέφερε ότι είναι αναγκαία και για τεχνικούς και για πολιτικούς λόγους, ενώ τόνισε: «αν το ΔΝΤ αποχωρούσε, η αίσθηση που θα κυριαρχούσε θα ήταν ότι το Ταμείο εγκαταλείπει την Ελλάδα και αυτό θα ήταν αρνητικό για την αξιοπιστία της χώρας».


Σε ό,τι αφορά δε το χρέος, όταν ρωτήθηκε γιατί το Βερολίνο δεν συμφωνεί με τις θέσεις του προέδρου Ομπάμα, ο κ. Στάινμαγερ απάντησε: «ο κ. Ομπάμα δεν πληρώνει αυτά που πληρώνουν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για την σταθερότητα στην ένωση».


Κατά τις παρεμβάσεις του ο κ. Κοτζιάς έθεσε και πάλι το ζήτημα του χρέους, λέγοντας χαρακτηριστικά μεταξύ των άλλων: «η Ελλάδα μπορεί να έχει αμαρτήσει, αλλά δεν έχει αμαρτήσει όσο η Γερμανία του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου»…

Στην εκδήλωση παρών ήταν και ο πρεσβευτής της Γερμανίας στην Αθήνα, δρ. Πέτερ Σόοφ.