Σε σχέση με τα όσα είχαν γραφεί στο ρεπορτάζ της εφημερίδας μας στις 22.3.2015 για την επαγγελματική δραστηριότητα του κ. Κατρούγκαλου διευκρινίζουμε ότι, όπως εκ των υστέρων διαπιστώσαμε, τα περί δήθεν προμήθειάς του για τον διορισμό απολυμένων ή τεθέντων σε διαθεσιμότητα υπαλλήλων και οι συναφείς τίτλοι που συνόδευαν το δημοσίευμα δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα.
Είναι γνωστό, ότι ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Γεώργιος Κατρούγκαλος έχει ασκήσει αγωγή εναντίον μας για αυτό το δημοσίευμα, που αναφερόταν σε ιδιωτικά συμφωνητικά μεταξύ αυτού και εντολέων του, που είχε συνάψει όταν παρείχε ως δικηγόρος τις υπηρεσίες του.
Οπως είχαμε γράψει στον ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗ στις 10.1.2016, η υπόθεση είχε αναβληθεί έπειτα από αίτημά μας, με σκοπό να αποκαταστήσουμε τα πράγματα σε σχέση με ανακρίβειες και αναλήθειες που είχαν περιληφθεί σε αυτό. Συνεπείς σε αυτή τη δέσμευση και σε σχέση με τα όσα είχαμε τότε ισχυριστεί, διευκρινίζουμε ότι το δημοσιευθέν εργολαβικό δίκης δεν αφορούσε σε υπόθεση επαναπρόσληψης δημοσίου υπαλλήλου, όπως εσφαλμένα γινόταν λόγος στο δημοσίευμα, αλλά σε εν ενεργεία δημόσιο υπάλληλο, ο οποίος διεκδικούσε την καταβολή των μισθολογικών του περικοπών, υπόθεση για την οποία, όπως εκ των υστέρων μας γνωστοποιήθηκε, είχε εκδοθεί η με αρ. 2405/2014 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία είχε απορρίψει την αγωγή, η οποία και επρόκειτο να επανεγερθεί.
Τέλος, ο κ. Κατρούγκαλος, όπως μας γνωστοποίησε, μετά τον διορισμό του ως αναπληρωτή υπουργό, όχι μόνο διέκοψε την άσκηση δικηγορίας, αλλά επιπλέον διέλυσε πλήρως τη δικηγορική εταιρεία στην οποία μετείχε, καθώς και όλη την υποδομή του γραφείου, εγκαταλείποντας το μίσθιο που αποτελούσε την έδρα της. Εν όψει αυτών, η εφημερίδα αποκαθιστά τα πράγματα, ως προς τις ανωτέρω ανακρίβειες του επίμαχου δημοσιεύματος και εκφράζει τη λύπη της στον κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ