Μόνο ένας και μοναδικός Ευρωπαίος ηγέτης, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εκπροσωπεί τη χώρα του στις τελετές μνήμης προς τιμήν του Κομαντάντε, επισημαίνει ο διεθνής Τύπος σχολιάζοντας χαρακτηριστικά πως οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Δύσης απέφυγαν το ταξίδι στην Κούβα.

Le Figaro
Αν και η Αριστερά της Νοτίου Αφρικής εκπροσωπείται επάξια στην κηδεία του «Lider Maximo», από την Ευρώπη, ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο μόνος Ευρωπαίος αρχηγός κράτους που επισκέφθηκε την Αβάνα, γράφει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro».

20min
Για τις μεγάλες απουσίες των ηγετών της Δύσης κάνει λόγο το γαλλικό πρακτορείο «20min» και προσθέτει: «Οι δυτικοί ήταν πολύ πιο διακριτικοί. Ο μόνος ηγέτης της Ευρώπης που φιγουράρει μέχρι στιγμής στη επίσημη λίστα των αρχηγών κρατών της γηραιάς ηπείρου που επισκέπτεται την Αβάνα είναι ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας».

Bild
Σχεδόν κανένας πολιτικός διεθνούς εμβέλειας δεν επισκέφθηκε την Κούβα για την κηδεία του Φιντέλ Κάστρο, γράφει η γερμανική εφημερίδα «Bild». Το επίμαχο δημοσίευμα κάνει αναφορά μόνο στον πρώην καγκελάριο της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ, που εκπροσώπησε τη Γερμανία και τον Κινέζο αντιπρόεδρο, Λι Γιοαντάο. Για την ελληνική εκπροσώπηση δεν γίνεται λόγος.

Euronews
«Οι ευρωπαϊκές χώρες απέφυγαν τις τελετές μνήμης προς τιμήν του Φιντέλ Κάστρο, με εξαίρεση τον Έλληνα πρωθυπουργό», όπως σχολιάζει το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Euronews».

BBC
Υπό τον τίτλο: «Οι ηγέτες που θα παραστούν στην κηδεία του Κάστρο», το BBC επισημαίνει ότι, εκτός από τους ηγέτες της Λατινικής Αμερικής, όπως φαίνεται, την Ε.Ε θα εκπροσωπήσει μόνο ένας ηγέτης, ο Αλέξης Τσίπρας.

Breitbart News

Στο άρθρο υπό τον τίτλο: «H αντιαμερικανική ελίτ που θα παραστεί στην κηδεία του Κάστρο», γίνεται αναφορά στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος, μαζί με τον Τζέρι Ανταμς, ηγέτη του Σιν Φέιν, είναι αυτοί που θα εκπροσωπήσουν την Ευρώπη στην κηδεία του πρώην ηγέτη της Κούβας.

Telegraph
Τέλος, και η Telegraph αναφέρει ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο μόνος Ευρωπαίος ηγέτης παρών στις τελετές μνήμης προς τιμήν του Κομαντάντε.