Οσο απίστευτο κι αν ακούγεται εμφανίστηκε στον πίνακα ανακοινώσεων του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής στην Ακτή Μιαούλη, αγγελία για την πώληση ενός πιστολιού. Το περίεργο είναι ότι η ΑΔΕΔΥ διαμαρτυρήθηκε και απαίτησε να αποσυρθεί η αγγελία, πράγμα που έγινε, αλλά λίγα λεπτά αργότερα εμφανίστηκε και πάλι και τώρα ψάχνουν να βρουν ποίος την ανήρτησε και με ποιο δικαίωμα.

Συγκεκριμένα η αγγελία έγραφε ότι «πωλείται όπλο HK USP Compact 9mm με τρεις γεμιστήρες και άλλα παρελκόμενα», χωρίς να προσδιορίζει ποία είναι τα άλλα… «παρελκόμενα» ή εάν απαιτείται άδεια οπλοφορίας στον υποψήφιο αγοραστή. Τελικά μετά από έρευνα βρέθηκε αυτός που έβαλε την αγγελία, ο οποίος δήλωσε Λιμενικός ότι κατέχει άδεια οπλοφορίας, αλλά για υπηρεσιακή χρήση και ότι το πιστόλι δεν είναι υπηρεσιακό, αλλά το αγόρασε μόνος του. Επίσης αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι πολλοί έδειξαν ενδιαφέρον για να αγοράσουν αυτό το πιστόλι.
Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι ουδείς από την φρουρά του υπουργείου ή της ασφάλειας του υπουργού έδειξε να εκπλήσσεται από την αγγελία, αφού είπαν ότι είναι σύνηθες φαινόμενο τέτοιου είδους αγγελίες στην ΓΑΔΑ, αλλά και σε ορισμένα αστυνομικά τμήματα. Δηλαδή άλλη μία αποκάλυψη. Με μια διαφορά, στην ΓΑΔΑ υπηρετούν μόνον αστυνομικοί, ενώ στο υπουργείο Ναυτιλίας και πολιτικό προσωπικό. Το όπλο γερμανικής κατασκευής με βεληνεκές 50 μέτρα, βάρος 748 γραμμάρια και μήκος 19,4 εκατοστά, με γεμιστήρα χωρητικότητας 15 σφαιρών θεωρείται συνηθισμένο όπλο στα Σώματα Ασφαλείας, αλλά και στις Ενοπλες Δυνάμεις.
Η ΑΔΕΔΥ με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «εμπόριο όπλων στο υπουργείο Ναυτιλίας» και ζήτησε από το ιδιαίτερο γραφείο του υπουργού Π. Κουρουμπλή να αποσυρθεί η αγγελία σημειώνοντας ότι παρά το γεγονός με παρέμβαση των συνδικαλιστών «απομακρύνθηκε η εν λόγω αγγελία, την Παρασκευή 25/11 2016 διαπιστώθηκε ότι η αγγελία για την πώληση του συγκεκριμένου όπλου βρίσκεται και πάλι στον πίνακα των ανακοινώσεων». Και ζητεί, όπως σημειώνει το… «αυτονόητο», δηλαδή την απόσυρση της αγγελίας