«Θα κρατήσουμε τη σημαία μας ψηλά, θα κρατήσουμε τη χώρα μας ψηλά», ήταν το μήνυμα που απευθυνόταν σ΄όλους τους Ελληνες το οποίο έστειλε μέσα από το πιλοτήριο του F-16 ο σμηναγός (!) Σωτήρης Στράλης της ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων της Πολεμικής Αεροπορίας, μετά το πέρας της εντυπωσιακής παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη. Συγκίνησε το μήνυμα αυτό τους πάντες και τους επισήμους που παρακολουθούσαν όρθιοι από την εδική εξέδρα τις άκρως επικίνδυνες μανούβρες που έκανε ο σμηναγός στον ουρανό της Θεσσαλονίκης. Και λίγο πριν φύγει για να επιστρέψει στη βάση του, πήρε τον ασύρματο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος και επικοινώνησε μαζί του, ευχόμενος «η Υπέρμαχος Στρατηγός να προστατεύει τις Ενοπλες Δυνάμεις στον ιερό αγώνα υπεράσπισης της πατρίδας μας».
Ηταν μια από τις πλέον εντυπωσιακές παρελάσεις που έγιναν ποτέ και οι διοργανωτές της δεν φείσθηκαν χρήματος (στις δύσκολες ώρες που περνά ο τόπος μας), προκειμένου, όπως είπαν να εξυψώσουν το ηθικό των Ελλήνων. Ηταν επίσης μια υπερπαραγωγή της ΕΡΤ, με βοηθό σκηνοθέτη τον… Πάνο Καμμένο ο οποίος ζήτησε να μπουν κάμερες παντού ώστε να υπάρχει απευθείας κάλυψη την ώρα της παρέλασης. Ετσι είδαμε για πρώτη φορά ελικόπτερα να απογειώνονται από τη βάση τους για να συμμετάσχουν στην παρέλαση, τη διαδρομή που έκαναν και πώς μπήκαν στον σχηματισμό των άλλων ελικοπτέρων, τη γυναίκα πιλότο της Αεροπορίας Στρατού ως συγκυβερνήτη την ώρα που πιλόταρε ένα ελικόπτερο «Χιούι», τους αξιωματικούς του Ναυτικού να κραυγάζουν από ένα αρματαγωγό «Ζήτω το Πολεμικό Ναυτικό», έναν άλλον αξιωματικό να στέλνει προς τη στεριά το ίδιο σύνθημα με σήματα μορς, το πλήρωμα στο εσωτερικό ενός άρματος μάχης Λέοπαρντ, ρίψεις αλεξιπτωτιστών από ένα Σινούκ και «βατράχια» να τους μαζεύουν με φουσκωτές βάρκες από τον Θερμαϊκό.
Και οι επίσημοι, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Κυρ. Μητσοτάκη, τον υπουργό Αμυνας της Κύπρου, τον Β. Λεβέντη, τους βουλευτές Θεσσαλονίκης, τον περιφερειάρχη κ. Τζτζικώστα, τον δήμαρχο κ. Μπουτάρη και τον Μητροπολίτη κ. Ανθιμο φαίνονταν ενθουσιασμένοι από το θέαμα.
Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων σε άψογους σχηματισμούς, το ίδιο και τα άρματα μάχης καθώς και οι πανάκριβοι πύραυλοι αεράμυνας, τελευταίας λέξης της τεχνολογίας, όπως τους χαρακτήρισαν επίσης έκλεψαν την παράσταση.. Η παρουσία γυναικών στρατιωτικών εντυπωσιακή. Εκτός από τη γυναίκα πιλότο του ελικοπτέρου, παρήλασαν γυναίκες αξιωματικοί ως αρχηγοί πληρώματος ή ως χειρίστριες πυροβόλων σε άρματα μεταφοράς προσωπικού. Τα ελικόπτερα Σινούκ. Χιούι, Απάτσι και (το τελευταίο απόκτημα) ΝΗ-90 βρέθηκαν σε σχηματισμούς στον ουρανό της Θεσσαλονίκης. Οπως επίσης και τα μαχητικά F-4, Mirage 2000-5 και F-16. Την παρέλαση άνοιξαν μαχητές της ΕΛΔΥΚ με αμαξίδια που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Θερμή ήταν η υποδοχή από τους θεατές στα πεζοπόρα τμήματα.
Κάποια στιγμή μια ομάδα διαδηλωτών κατά των πλειστηριασμών επιχείρησε να βρεθούν στο δρόμο κατά τη διάρκεια της παρέλασης, αλλά απωθήθηκε γρήγορα από τους αστυνομικούς.