Η δήλωση της κυβερνητικού εκπροσώπου κυρίας Ολγας Γεροβασίλη χαρακτηρίζεται πρωτοφανής, ως προς την επίθεσή της στο Ανώτατο Δικαστήριο της Χώρας. Αφού επεσήμανε την «οριακή πλειοψηφία» αναφέρθηκε σε μία σειρά επικυρωτικών αποφάσεων του ΣτΕ που αφορούσαν την ΕΡΤ, τα μνημόνια και το PSI. «Ξεχνώντας», επίσης, μία σειρά αποφάσεων του Δικαστηρίου που έκρινε αντισυνταγματικά, για παράδειγμα, τον ΕΝΦΙΑ, τις μειώσεις στους ενστόλους, τις περικοπές συντάξεων στον ιδιωτικό τομέα και στις ΔΕΚΟ τις οποίες μάλιστα η κυβέρνηση συνεχίζει.

Κηρύσσοντας, από την έναρξη της δηλώσεώς της, πόλεμο με τη Δικαιοσύνη. Εκείνο όμως που περσσότερο προκαλεί στη δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου αλλά και άλλων στελεχών της κυβέρνησης, που στη συνέχεια την υιοθέτησαν, είναι η «χρησιμοποίηση» των 15.000 παιδιών που δεν έχουν βρει στέγη σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Ο ισχυρισμός της ότι «αφού θα επιστραφούν οι προκαταβολές» θα μείνουν εκτός τόσο τα παιδιά όσο και 4.000 νοσηλευτές από νοσοκομεία κρίνεται επιεικώς απαράδεκτος. Δεν μπορεί μία κυβέρνηση που υποστηρίζει το «ανθρώπινό της πρόσωπο» να χρησιμοποιεί ως «ομήρους» τα παιδιά. Είναι χρέος των κυβερνήσεων (ανεξαρτητα από άδειες, ΕΝΦΙΑ κλ.π) να φροντίζουν την παιδεία και την υγεία. Πριν λίγες ημέρες η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι έχει μεγάλο πλεόνασμα το οποίο υπερκαλύπτει τις απαιτήσεις αυτές. Γιατί δεν το χρησιμοποιεί πρώτα εκεί;

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην κατάθεση νέου νόμου, την Δευτέρα, ο οποίος «θα προβλέπει την έκδοση βεβαιώσεων λειτουργίας των ιδιωτικών σταθμών». Ενδεχομένως αυτό μπορεί να το νομοθετήσει, βάζοντας έτσι ένα επιπλέον χαράτσι για τους ιδιώτες ιδιοκτήτες αφού τα τέλη ψηφιακής εκπομπής τα πληρώνουν, έτσι κι αλλιώς.

Εκείνο που πλέον δεν μπορεί να προβλεφθεί είναι που θα καταλήξει αυτός ο πόλεμος μέχρι τα άκρα. Το πνεύμα συναίνεσης για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, που μετά και την απόφαση του ΣτΕ είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ, φαίνεται όνειρο θερινής νυκτός.

Αναλυτικά η δήλωση της κυρίας Ολγας Γεροβασίλη έχει ως εξής:

«Η νομοθετική πρωτοβουλία ανήκει στη δημοκρατικά εκλεγμένη Κυβέρνηση».

Το ΣτΕ -με οριακή πλειοψηφία- έλαβε πριν από λίγο μια απόφαση που προσωρινά παρεμποδίζει τη ρύθμιση του εδώ και 27 χρόνια ασύδοτου τηλεοπτικού τοπίου.

Πρόκειται για το ίδιο δικαστήριο, το οποίο:

– έκρινε συνταγματικά τα μνημόνια, που διέλυσαν την Ελλάδα,

– έκρινε συνταγματικό το «μαύρο» στην ΕΡΤ,

– έκρινε συνταγματικό το PSI που διέλυσε τα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι δεσμευτικές.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι οι αποφάσεις της δεν κρίνονται.

Κρίνονται τόσο από την Κυβέρνηση, όσο και από τον ελληνικό λαό που της έδωσε την πλειοψηφία στη Βουλή προκειμένου να βάλει τάξη στο τηλεοπτικό χάος και να σπάσει το τρίγωνο της διαπλοκής.

Ειδικά η συγκεκριμένη απόφαση κρίνεται και από τις συνέπειες που προκαλεί:

– Η επιστροφή της ήδη καταβληθείσας πρώτης δόσης:

– Στέλνει 15.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών.

– Εμποδίζει την πρόσληψη 4.000 νοσηλευτών που θα στελέχωναν άμεσα τα δημόσια νοσοκομεία τα οποία χρειάζονται προσωπικό

– Στερεί από το δημόσιο προϋπολογισμό 255 εκατ. ευρώ, πόρους αναγκαίους ιδίως σε μια περίοδο που η κοινωνία τους έχει ανάγκη

και τους επιστρέφει στους λογαριασμούς τεσσάρων πολύ πλουσίων επιχειρηματιών.

– Η σημερινή απόφαση του ΣτΕ οδηγεί τη χώρα στο προηγούμενο αντισυνταγματικό -σύμφωνα με τη δική του νομολογία- καθεστώς.

Αυτό, όμως, δε θα το επιτρέψουμε να συμβεί.

Η νομοθετική πρωτοβουλία ανήκει στη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση.

Τη Δευτέρα φέρνουμε στη Βουλή σχέδιο νόμου που προβλέπει την έκδοση βεβαιώσεων λειτουργίας των ιδιωτικών σταθμών, μέχρις ότου χορηγηθούν οι πρώτες νόμιμες τηλεοπτικές άδειες με βάση το Νόμο 4339/2015.

Τίποτα δεν θα εμποδίσει τη βούληση της Κυβέρνησης να βάλει τάξη, με αρχές και κανόνες ισονομίας, στο ασύδοτο τηλεοπτικό τοπίο.

Η ασυδοσία δεν είναι ούτε συνταγματικά προβλεπόμενη, ούτε ηθικά και πολιτικά ανεκτή.

Η δωρεάν νομή και χρήση των δημοσίων συχνοτήτων ανήκει οριστικά στο παρελθόν».

Π. Πολάκης: «Δεν θα κάνουμε πίσω»

Προς επίρρωσσιν των ανωτέρω πρώτος ρίχτηκε στη μάχη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης. Αμέσως μετά την δήλωση της κυρίας Γεροβασίλης έγραψε στον Facebook καταγγέλοντας στο ΣτΕ για πραξικόπημα και κηρύσσοντας (κι αυτός) τον πόλεμο:

«Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν με δικαστικά πραξικοπήματα.

Όπως και με το διώξιμο των εργολάβων που έβγαλε το ΣΤΕ παράνομο και ψηφίσαμε αλλο νόμο που το επεκτείναμε σε όλο το δημοςιο τομέα ,όπως με το Γιαννοπουλο που τον ξαναγύρισαν στο Κεελπνο και τον ξανά διώξαμε ,ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ .
Εμεις ΔΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ

Υγ1 Δηλαδη μας λένε οι αξιότιμοι δικαστές ότι ειναι συνταγματικό να εκπέμπουν τα βοθροκαναλα χωρίς άδεια και αντισυνταγματικό να πάρουμε 4000 στα νοσοκομεία και 15000 παραπάνω στους παιδικούς σταθμούς απο τα χρήματα του διαγωνισμού ;!;!;!;!

Υγ2 όταν μιληςα για το πρόβλημα της Δικαιοσυνης πριν δυο τρεις μήνες στο περιστέρι, μου την έπεσαν με «ιερή αγανάκτηση» όλα τα συστημικά μέσα και οι εκπρόσωποι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ -ποτάμι για «ασέβεια » .Κατι ήξεραν για το ποιος θα προστατέψει το σύστημα εξουσίας και διαπλοκής!!!

Υγ3 ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑΕΙ !!!