από metereologos.gr
Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018
 

Επίθεση από την πανικόβλητη Γεροβασίλη κατά του ΣτΕ

Πόλεμος με τη Δικαιοσύνη - Πυρά κατά του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου - Νέο νομοσχέδιο τη Δευτέρα στη Βουλή
Επίθεση από την πανικόβλητη Γεροβασίλη κατά του ΣτΕ
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Η δήλωση της κυβερνητικού εκπροσώπου κυρίας Ολγας Γεροβασίλη χαρακτηρίζεται πρωτοφανής, ως προς την επίθεσή της στο Ανώτατο Δικαστήριο της Χώρας. Αφού επεσήμανε την «οριακή πλειοψηφία» αναφέρθηκε σε μία σειρά επικυρωτικών αποφάσεων του ΣτΕ που αφορούσαν την ΕΡΤ, τα μνημόνια και το PSI. «Ξεχνώντας», επίσης, μία σειρά αποφάσεων του Δικαστηρίου που έκρινε αντισυνταγματικά, για παράδειγμα, τον ΕΝΦΙΑ, τις μειώσεις στους ενστόλους, τις περικοπές συντάξεων στον ιδιωτικό τομέα και στις ΔΕΚΟ τις οποίες μάλιστα η κυβέρνηση συνεχίζει.

Κηρύσσοντας, από την έναρξη της δηλώσεώς της, πόλεμο με τη Δικαιοσύνη. Εκείνο όμως που περσσότερο προκαλεί στη δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου αλλά και άλλων στελεχών της κυβέρνησης, που στη συνέχεια την υιοθέτησαν, είναι η «χρησιμοποίηση» των 15.000 παιδιών που δεν έχουν βρει στέγη σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Ο ισχυρισμός της ότι «αφού θα επιστραφούν οι προκαταβολές» θα μείνουν εκτός τόσο τα παιδιά όσο και 4.000 νοσηλευτές από νοσοκομεία κρίνεται επιεικώς απαράδεκτος. Δεν μπορεί μία κυβέρνηση που υποστηρίζει το «ανθρώπινό της πρόσωπο» να χρησιμοποιεί ως «ομήρους» τα παιδιά. Είναι χρέος των κυβερνήσεων (ανεξαρτητα από άδειες, ΕΝΦΙΑ κλ.π) να φροντίζουν την παιδεία και την υγεία. Πριν λίγες ημέρες η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι έχει μεγάλο πλεόνασμα το οποίο υπερκαλύπτει τις απαιτήσεις αυτές. Γιατί δεν το χρησιμοποιεί πρώτα εκεί;

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην κατάθεση νέου νόμου, την Δευτέρα, ο οποίος «θα προβλέπει την έκδοση βεβαιώσεων λειτουργίας των ιδιωτικών σταθμών». Ενδεχομένως αυτό μπορεί να το νομοθετήσει, βάζοντας έτσι ένα επιπλέον χαράτσι για τους ιδιώτες ιδιοκτήτες αφού τα τέλη ψηφιακής εκπομπής τα πληρώνουν, έτσι κι αλλιώς.

Εκείνο που πλέον δεν μπορεί να προβλεφθεί είναι που θα καταλήξει αυτός ο πόλεμος μέχρι τα άκρα. Το πνεύμα συναίνεσης για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, που μετά και την απόφαση του ΣτΕ είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ, φαίνεται όνειρο θερινής νυκτός.

Αναλυτικά η δήλωση της κυρίας Ολγας Γεροβασίλη έχει ως εξής:

«Η νομοθετική πρωτοβουλία ανήκει στη δημοκρατικά εκλεγμένη Κυβέρνηση».

Το ΣτΕ -με οριακή πλειοψηφία- έλαβε πριν από λίγο μια απόφαση που προσωρινά παρεμποδίζει τη ρύθμιση του εδώ και 27 χρόνια ασύδοτου τηλεοπτικού τοπίου.

Πρόκειται για το ίδιο δικαστήριο, το οποίο:

- έκρινε συνταγματικά τα μνημόνια, που διέλυσαν την Ελλάδα,

- έκρινε συνταγματικό το «μαύρο» στην ΕΡΤ,

- έκρινε συνταγματικό το PSI που διέλυσε τα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι δεσμευτικές.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι οι αποφάσεις της δεν κρίνονται.

Κρίνονται τόσο από την Κυβέρνηση, όσο και από τον ελληνικό λαό που της έδωσε την πλειοψηφία στη Βουλή προκειμένου να βάλει τάξη στο τηλεοπτικό χάος και να σπάσει το τρίγωνο της διαπλοκής.

Ειδικά η συγκεκριμένη απόφαση κρίνεται και από τις συνέπειες που προκαλεί:

- Η επιστροφή της ήδη καταβληθείσας πρώτης δόσης:

- Στέλνει 15.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών.

- Εμποδίζει την πρόσληψη 4.000 νοσηλευτών που θα στελέχωναν άμεσα τα δημόσια νοσοκομεία τα οποία χρειάζονται προσωπικό

- Στερεί από το δημόσιο προϋπολογισμό 255 εκατ. ευρώ, πόρους αναγκαίους ιδίως σε μια περίοδο που η κοινωνία τους έχει ανάγκη

και τους επιστρέφει στους λογαριασμούς τεσσάρων πολύ πλουσίων επιχειρηματιών.

- Η σημερινή απόφαση του ΣτΕ οδηγεί τη χώρα στο προηγούμενο αντισυνταγματικό -σύμφωνα με τη δική του νομολογία- καθεστώς.

Αυτό, όμως, δε θα το επιτρέψουμε να συμβεί.

Η νομοθετική πρωτοβουλία ανήκει στη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση.

Τη Δευτέρα φέρνουμε στη Βουλή σχέδιο νόμου που προβλέπει την έκδοση βεβαιώσεων λειτουργίας των ιδιωτικών σταθμών, μέχρις ότου χορηγηθούν οι πρώτες νόμιμες τηλεοπτικές άδειες με βάση το Νόμο 4339/2015.

Τίποτα δεν θα εμποδίσει τη βούληση της Κυβέρνησης να βάλει τάξη, με αρχές και κανόνες ισονομίας, στο ασύδοτο τηλεοπτικό τοπίο.

Η ασυδοσία δεν είναι ούτε συνταγματικά προβλεπόμενη, ούτε ηθικά και πολιτικά ανεκτή.

Η δωρεάν νομή και χρήση των δημοσίων συχνοτήτων ανήκει οριστικά στο παρελθόν
».

Π. Πολάκης: «Δεν θα κάνουμε πίσω»


Προς επίρρωσσιν των ανωτέρω πρώτος ρίχτηκε στη μάχη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης. Αμέσως μετά την δήλωση της κυρίας Γεροβασίλης έγραψε στον Facebook καταγγέλοντας στο ΣτΕ για πραξικόπημα και κηρύσσοντας (κι αυτός) τον πόλεμο:

«Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν με δικαστικά πραξικοπήματα.

Όπως και με το διώξιμο των εργολάβων που έβγαλε το ΣΤΕ παράνομο και ψηφίσαμε αλλο νόμο που το επεκτείναμε σε όλο το δημοςιο τομέα ,όπως με το Γιαννοπουλο που τον ξαναγύρισαν στο Κεελπνο και τον ξανά διώξαμε ,ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ .
Εμεις ΔΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ

Υγ1 Δηλαδη μας λένε οι αξιότιμοι δικαστές ότι ειναι συνταγματικό να εκπέμπουν τα βοθροκαναλα χωρίς άδεια και αντισυνταγματικό να πάρουμε 4000 στα νοσοκομεία και 15000 παραπάνω στους παιδικούς σταθμούς απο τα χρήματα του διαγωνισμού ;!;!;!;!

Υγ2 όταν μιληςα για το πρόβλημα της Δικαιοσυνης πριν δυο τρεις μήνες στο περιστέρι, μου την έπεσαν με "ιερή αγανάκτηση" όλα τα συστημικά μέσα και οι εκπρόσωποι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ -ποτάμι για "ασέβεια " .Κατι ήξεραν για το ποιος θα προστατέψει το σύστημα εξουσίας και διαπλοκής!!!

Υγ3 ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑΕΙ !!!Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρίνουμε τις υποθέσεις με βάση το Σύνταγμα, λένε οι δικαστές 
Εσπευσμένη σύγκληση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής για συγκρότηση ΕΣΡ την Δευτέρα στις 17:00 
Πολιτικό Συμβούλιο στο Μαξίμου, στο επίκεντρο η απόφαση του ΣτΕ 
 
 
σχόλια (21)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Όπως βολεύει πάντα | 28/10/2016 11:48
  Οι κυβερνήσεις νομοθετούν είναι υποχρέωση τους και το ΣΤΕ ως ανώτερο ακυρωτικό μπορεί να κρινει 1 νόμο σύμφωνα με το σύνταγμα και να υποχρεώσει τη κυβέρνηση να το πάρει πίσω. αυτό έγινε και όλη η προσπάθεια για β.κορέες και αριστερες χούντες ειναι εξευτελιστικές για αυτούς που τις αναπαράγουν . επί της αρχής το τηλεοπτικό πεδίο είναι άναρχο, λειτουργεί χωρίς νόμιμες άδειες. οι κορώνες περι παιδικών σταθμών και νοσοκομείων είναι η λάθος φτηνή δικαιολογία. μπορεί πάντως ο οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται για τη χρεωκοπία του κράτους που αδυνατεί να τηρήσει τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του προς τους πολίτες, να κάνει μία ιστορική αναδρομή και πολύ εύκολα θα εντοπίσει τους σημερινούς τιμητές.
  G.P.
  απάντηση00
   
   
  Κλεινω την TV. | 28/10/2016 05:02
  Γνωστοτατο ειναι οτι η "Δικαιοσυνη" στην Ελλαδα εχει την δομη συντεχνιας-Μεγαλης Στοας. Γνωστο ειναι οτι η κ.Γεροβασιλη μερικες φορες υπερβαλλει, ΑΛΛΑ τωρα ναι, σαν πολιτης ειμαι ριζικα αντιθετος με αυτη την αποφασης και βαζω "μαυρο" στους μαφιοζους των ΜΜΕ. Κλεινω την TV.
  πολιτης
  απάντηση00
   
   
  Μόνο που σε βλέπω και που σ' ακούω... | 27/10/2016 12:15
  Εσένα αναγουλιάζω μόνο που σε βλέπω και σ' ακούω, προτιμώ να διαβάζω περιληπτικά το τι είπες από δημοσιεύματα και μέχρι εκεί! Άντε από δω πέρα φασιστόμουτρο του κερατά που θα βάλεις χέρι και στη δικαστική εξουσία! Ρε που τους βρήκαμε αυτούς τους ανεύθυνους, ανίκανους και μακιαβελικούς αριβίστες;
  enas poliths
  απάντηση613
   
   
  λύση | 27/10/2016 11:24
  Όλγα, νά σου πώ, γιατί δεν δίνετε ρε σεις καμμιά εικοσαριά άδειες, να γεμίσουμε σχολεία, να ξοφλήσουμε και το χρέος, μην τους έχουμε και στο κεφάλι μας..
  Επίκτητος
  απάντηση723
   
   
  Η Ελλάδα βυθίζεται και όλοι σφυρίζουν κλέφτικα... | 27/10/2016 11:06
  Η Ελλάδα συνεχίζει τον κατήφορο και τον γολγοθά του ανείπωτου χρέους που μας φόρτωσαν, και εμείς ολοι ασχολούμαστε με τα ιδιωτικά κανάλια, άρα φανταστείτε τι δύναμη έχουν! αντί να σκύψουν στα προβλήματα τα συγκεκριμένα και να τα λύσουν όλοι μαζί, αλλά παράπλευρα, και στο προσκήνιο να αγωνίζονται για την αναστροφή της κατρακύλας της πατρίδας μας, αυτοί έχουν εμπλακεί σε πόλεμο χαρακωμάτων, για θέματα όχι τόσο ουσιαστικά όσο ητο να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της - Που είναι η ΑΝΑΠΤΥΞΗ;; ποιος μιλά πλέον γιαυτήν;;;
  ΒασίληςΚ
  απάντηση2111
   
   
  σχέση; | 27/10/2016 10:57
  "Υγ3 ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑΕΙ !!!", πες και ότι Η αριστερά μπορεί να ξέρει να πολεμάει αλλά τι σχέση έχουν τα φασιστοιδές λαμόγια του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με την Αριστερά;
  X.M.
  απάντηση701
   
   
   
  Φωτό... | 27/10/2016 10:49
  Η εκφωνήτρια του Κιμ Γιονγκ Ουν.
  Γιώργος
  απάντηση812
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Το γαρ πολύ της θλίψεως... | 27/10/2016 09:48
  Απαράδεκτη η ανακοίνωση της κυβέρνησης. Και διπλά απαράδεκτος ο Τσίπρας που με βεβαιότητα έλεγε από την Θεσσαλονίκη πως οι του ΣτΕ θα λάβουν υπ' όψη τους τα εκατομμύρια (μόνο) της πώλησης των αδειών και θα προασπίσουν το "δημόσιο συμφέρον". Γιατί όμως δεν έφερναν εξ' αρχής τον άλλο νόμο που (λένε) θα φέρουν τη...Δευτέρα και θα μοιράζει (προσωρινές) άδειες "χρήσης συχνοτήτων" σε όλους μέχρι να βρουν τρόπο να το κάνουν...συνταγματικά ; Η κυβέρνηση αυτή λειτουργεί με "αποφάσεις" της μιας κίνησης. Δεν σχεδιάζει δεύτερη κίνηση. Επειδή μάλλον το IQ υπουργών και συμβούλων έχει μέγεθος 1bit. Ο λαός μας για κάθε περίπτωση είχαν και μια παροιμία : "Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνην",
  Aristophanes
  απάντηση1081
   
   
  να χάνει δεν ξέρει η "αριστερά" Πολάκη! | 27/10/2016 09:46
  Και ξέρεις γιατί; Γιατί είστε βαθιά κομπλεξικοί, όπως είπε ένας μακαρίτης "όλο για ισότητα μιλάνε κι όλο ανώτεροι το παίζουν". Και ξέρεις αυτός ο μακαρίτης χρηματοδοτούσε γενναία κάτι αριστερά αντάρτικα που έκαναν πόλεμο πραγματικό, όχι σαν τον δικό σας τον καρεκλάτο. Σίιιγουρα κάτι ήξερε!
  νικ
  απάντηση971
   
   
  Ασύλληπτο ψέμα! | 27/10/2016 09:20
  Όπως εύκολα μπορεί να διαπιστωθεί, φέτος 15.000 παιδιά μπήκαν επιπροσθέτως στους παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ, λόγω χρημάτων που περίσσεψαν από τον αρχικό προϋπολογισμό και όχι λόγω των χρημάτων από τις άδειες των καναλιών! Αναδείξτε επιτέλους το μέγεθος της προπαγάνδας που μας σερβίρει η κυβέρνηση.
  Γιώργος Ρ.
  απάντηση942
   
   
  ΠΟΛΛΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΝΑ ΟΥΜΕ! | 27/10/2016 09:12
  Δύο θαύματα έχουν γίνει στον Κόσμο. Το πρώτο το έχει κάνει ο Ιησούς Χριστός, που με 5 άρτους χόρτασε τα πλήθη. Το δεύτερο το επεχείρησε η ανεπανάληπτη Όλγα Μπουζοκαβασίλη, που με 90 εκατομμύρια εξαφάνισε τη φτώχεια από την Ελλάδα. Άσχετα αν παρενέβη ο Διάβολος (δηλαδή, το ΣΤΕ) και μας τα χάλασε. Μαύρο στο ΣΤΕ λοιπόν! Να το αντικαταστήσει Επιτροπή από τους Φίλη, Παπά και Πολάκη, που να βγάζει αποφάσεις υπέρ του λαού και της Δημοκρατίας!
  ΚΑΦΕΝΟΒΙΟΣ
  απάντηση991
   
   
  Πάντως | 27/10/2016 07:20
  αφού μπήκες κυρά-Όλγα στα νούμερα, να σου πω ότι η ζημιά της Οικονομίας από την διακυβέρνηση Σύριζα είναι σε επίπεδο πολλών δισεκατομμύριων, το μνημόνιο τα ανεβάζει σε 86 δισ.
  Αντών.
  απάντηση962
   
   
  Αριστερά; | 27/10/2016 04:24
  Σε ποιαν Αριστερά αναφέρεστε κ. Γεροβασίλη; Στην αριστερά του ράσου; Προσωπικά αν και υπερήλιξ, δεν ενθυμούμαι πλέον άλλη Αριστερά. Προσωπικά θα σας ενέτασσα σε μιαν Αριστερά Sans esprit.
  nora
  απάντηση801
   
   
  Ουκ εν τω πολλώ το ευ | 27/10/2016 04:11
  Το "πολλώ" και ο Πολλάκις είναι σύμπτωση. Εξαιρετικά αφιερωμένο στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: Τόσο βαρύγδουπο: Κύριοι, ατομική αλληλεγγύη δεν υπάρχει. Προχωρώ: Κυριακή, 16/10/16 σε εφημερία νοσοκομείου ζητήθηκε από συνοδό ασθενή ένα πλαστικό ποτήρι για να πιει Ο ΑΣΘΕΝΗΣ νερό. Στην απάντηση ότι δεν υπήρχε πλαστικό ποτήρι, ζητήθηκε γυάλινο, για να πάρει την απάντηση ότι γυάλινο είχαν να δουν πέντε χρόνια. Το νερό οι ασθενείς το προμηθεύονται από την καντίνα απέναντι από το νοσοκομείο. Ξανθέ Πολλάκη αυτά σε καλό νοσοκομείο. Φροντίστε τουλάχιστον να υπάρχουν πάπιες, γιατί μάλλον μέχρι τόσο σας παίρνει.
  jimmy
  απάντηση721
   
   
  πρωτη φορα αριστερα | 27/10/2016 01:46
  Αληθεια , ΤΟ 3ο Μνημονιο που με το ετσι θελω μας φορτωσατε το περασμενο καλοκαιρι ποσο Συνταγματικο ειναι κυρια Ολγα ? Μηπως πρεπει και γι αυτο ν αποφανθει το ΣτΕ ?
  γιωργος
  απάντηση922
   
   
  παραιτηση Παππά και Τσίπρα | 27/10/2016 01:42
  Εδώ που το φέρατε το πράγμα φυγετε ΤΩΡΑ πριν επιφέρετε και άλλες ζημιες στη χώρα! Θα επερεπε να ζητησετε συγγνώμη ολοι του ΣΥΡΙΖ-ΑΝΕΛ. Τωρα σας φταινε οι δικαστές ;
  Σ.Π
  απάντηση821
   
   
  Δημοκρατορες........! | 27/10/2016 01:35
  Ε λοιπον....παντα υπαρχει κατι καλό...Μπορει αυτοι οι τύποι να μας γύρισαν χρονια πισω στην οικονομία...αλλα θα μάθει και ο πλεον δύσπιστος σε real time τι δημοκράτες τύποι ειναι αυτοι οι καλοί άνθρωποι οι αριστεροί οταν εχουν την εξουσία...... Ποσο σέβονται την αντίθετη άποψη, την δικαιοσύνη, τους θεσμούς και την δημοκρατία...... Ο σκοπός αγιάζει τα μεσα και κανουμε οτι γουστάρουμε γιατι εμείς ειμαστε οι μάγκες, οι αδελφοί, οι κατέχοντες την αλήθεια... Κοίταξε τους πως αντιδρούν...και φανταστείτε να μην είμασταν στην ευρωπαϊκή Ένωση τι θα παθαιναμε.. Φτάσετε τους...Ξεβρακωθηκαν.....
  Δημοκρατορες......!!
  απάντηση762
   
   
  Ο νόμος του λεφτα. | 27/10/2016 01:08
  Δικαστές......εδώ σε πιάνουν με κιλά και βαφτίζεσε χρήστης .
  Τάσος
  απάντηση664
   
   
  κριτής του κριτή | 27/10/2016 00:35
  Οι αποφασεις σχολιαζονται αλλα δεν κρινονται αν μιλαμε για το ΣτΕ. Ακριβως επειδη οι ανθρωποι εκει πληρωνωνται για να ειναι κριτες. Αν τωρα η κυβερνηση θελει να παρει τη θεση τους
  kk
  απάντηση631
   
-