Εάν δεν υπήρχαν τα ποντιακά τραγούδια, οι Ρώσοι επίσημοι, ο Ρώσος κοσμοναύτης Φιοντόρ Γιουρτσίχ, άνετα θα μπορούσε να πει κανείς ότι η μεγάλη αίθουσα τελετών του Κρεμλίνου, με τους εντυπωσιακούς και πανάκριβους πολυέλαιους, εκεί όπου η πάλαι ποτέ σοβιετική ηγεσία δεχόταν τους ηγέτες του πρώην ανατολικού μπλοκ, όπου σε κρίσιμες περιόδους συνεδρίαζε ακόμα και το πανίσχυρο πολιτμπυρό, υπό τον Λεονίντ Μπρένζιεφ, είχε μετατραπεί για μερικές ώρες σε… μπουζουξίδικο της Ιεράς Οδού. Τα είχε όλα.

Από ιονικές κολώνες ως ντεκόρ (και τον απαραίτητο ατμοσφαιρικό καπνό) τον κατάλληλο φωτισμό, έως τον Σάκη Ρουβά, την Μελίνα Ασλανίδου και τον Κωνσταντίνο Αργυρό. Και όλα αυτά έγιναν για χάρη του Ιβάν Σαββίδη, το ίδρυμα του οποίου ήταν ο χορηγός της εκδήλωσης για το έτος της ελληνο-ρωσικής φιλίας. Εδώ που τα λέμε δεν ήταν και λίγο αυτό που έκανε ο Ιβάν ( ένας από τους νέους καναλάρχες): Να έχεις περί τους 6000 προσκεκλημένους και να χορεύεις το συρτάκι, μαζί με τον Σάκη Ρουβά και τις ρωσίδες «ρουβίτσες» να ουρλιάζουν «Σάκηηηη».

Ηταν η βραδιά του Ιβάν στο Κρεμλίνο που τόσο τον ενθουσίασε: «Είμαι ευτυχής και ευγνώμων για τη συγκλονιστική μαγική ελληνορωσική αγκαλιά αγάπης σήμερα στο Κρεμλίνο. Σας ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου», είπε εμφανώς συγκινημένος ο Ιβάν Σαββίδης, κλείνοντας το ελληνορωσικό φαντασμαγορικό σόου.
Και βεβαίως υπήρξαν και δηλώσεις (στα ρώσικα αλλά με παράλληλη ελληνική μετάφραση) προς έλληνες και ξένους δημοσιογράφους και προς τον Συριζαίο βουλευτή Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη, ο οποίος και αυτός έμπλεξε το εγκώμιο του Ιβάν λέγοντας πόσα πολλά έχει προσφέρει αυτός ο άνθρωπος για την πατρίδα. Ο κ. Τριανταφυλλίδης, γνωστός για τις άκομψες παρεμβάσεις του στο Κοινοβούλιο, εκπροσώπησε μάλιστα τη Βουλή των Ελλήνων
Ο κ. Σαββίδης είπε σε μια συνέντευξη- ποταμό είπε τα πάντα:
* Εδειξε να ήταν προβληματισμένος για τα όσα εξελίσσονται γύρω από το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, δηλώνοντας όμως ότι θα σεβαστεί οποιαδήποτε απόφαση του ΣτΕ: «Δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς γίνεται στην Αθήνα. Είναι τραγική η κατάσταση. Δεν είναι σοβαρό να κρίνεται η συνταγματικότητα του νόμου, αφού έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία με τις προσφορές για την απόκτηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών και έχουν καταβληθεί τα χρήματα.». Εξέφρασε μάλιστα την απορία του: «Απορώ, δεν είναι πολλά αυτά τα χρήματα για να πεταχτούν; Εγώ θα σεβαστώ την απόφαση του Δικαστηρίου».
* Παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς (τουλάχιστον έτσι ερμηνεύτηκε) ότι στη διαδικασία (όταν κλείστηκαν στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης) το «παιχνίδι του… λαγού»: «Ναι έκανα μηδενικές προσφορές. Δεν υπήρχε όρος του διαγωνισμού που να το απαγορεύει. Και όταν με ρωτούν γιατί το έκανα, απαντά, επειδή έτσι το ήθελα…», είπε
* Δήλωσε πικραμένος για τις βολές που δέχεται λόγω των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, λέγοντας πως είναι αναφαίρετο συνταγματικό του δικαίωμα να δραστηριοποιείται στη χώρα και να επενδύει τα χρήματά του, όπως επιθυμεί, είτε στον ποδοσφαιρικό χώρο είτε στον τηλεοπτικό.
*Αποκάλυψε πως υπάρχουν σχέδια για νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες που θα ανακοινώσει το επόμενο χρονικό διάστημα.
* Μίλησε και για την πολιτική, μπλέκοντας σ΄αυτό το σημείο και τον Ιωάννη Καποδίστρια: «Το μόνο που φοβάμαι είναι να πάρω την απόφαση και να ασχοληθώ με την πολιτική. Είναι το πιο μεγάλο λάθος που μπορώ να κάνω στη ζωή μου. Δεν θέλω να κάνω αυτό το λάθος. Σκεφτείτε πως μιλάμε για ενασχόληση μου με τα media και αυτό προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις. Σκεφτείτε να ασχοληθώ και με την πολιτική…Πιστεύω πως στην περίπτωση αυτή θα βρεθώ ξαπλωμένος εκεί που είναι ο Καποδίστριας», ανέφερε με νόημα.
* Εξετάζει είτε την εξαγορά ενός τηλεοπτικού σταθμού που δεν έχει εξασφαλίσει άδεια, είτε μία μεικτή μορφή συνεργασίας. Εμφανίστηκε έτοιμος να στήσει από το μηδέν ένα νέο κανάλι. Εδειξε ενδιαφέρον και για την τύχη του Mega, λέγοντας: «είναι ένα ενδιαφέρον κανάλι με πλούσια βιβλιοθήκη και αρχείο», αλλά, όπως συμπλήρωσε δεν θα ήταν λογική κίνηση η εξαγορά του, τη στιγμή που υπάρχουν στο κανάλι αυτό πολλά προβλήματα.
«Σε θέλω σαν τρελός», τραγουδούσε στα ρωσικά ο Σάκης Ρουβάς ξεσηκώνοντας τους πάντες. Αλλά το αποκορύφωμα ήταν όταν χόρεψε το συρτάκι και έγινε ο χαμός. Οι περισσότεροι την αίθουσα σηκώθηκαν να χορέψουν στα βήματά του.. Οταν ο Σάκης ξεκίνησε να τραγουδά το «Shake it» υπήρξε ακόμα ένας χαμός κυρίως από τις «ρουβίτσες» που λατρεύουν, όπως φάνηκε την Eurovision. Το πρόγραμμα του Σάκη συνεχίστηκε με τα «Παιδιά του Πειραιά» με τον δημοφιλή τραγουδιστή να εκφράζει την ευγνωμοσύνη του επειδή μετείχε σε τέτοια βραδιά. Στην εκδήλωση εκτός από διάσημες ορχήστρες και μπαλέτα της Μόσχας, πήραν μέρος ποντιακοί χορευτικοί σύλλογοι και ερμηνευτές, ενώ το πρόγραμμα έκλεισε μ΄ένα μουσικοχορευτικό σόου. Οι ρώσοι χορευτές είχαν παρουσιάσει στο φουαγιέ της αίθουσας τελετών του Κρεμλίνου ένα flash mob με καλίνκα και συρτάκι.