Στο στόχαστρο της κριτικής της ΝΔ βρέθηκε η κυβέρνηση και ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Ι. Μουζάλας για την διαχείριση του προσφυγικού, με έμφαση τα οξυμένα προβλήματα στα κέντρα φύλαξης στα νησιά του Αιγαίου. Η επίθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης εστιάστηκε, μεταξύ των άλλων και στις καταγγελίες του πρώην γενικού γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής Οδ. Βουδούρη για αδιαφάνεια στην διαχείριση των κέντρων φιλοξενίας, του οποίου ζητήθηκε η παραίτηση. «Δεν με αφορά. Εγώ ασχολούμαι με το μεταναστευτικό. Του ζητήθηκε η παραίτησή του. Την έδωσε. Έγινε αποδεκτή. Για μένα το ζήτημα έχει λήξει», είπε ο κ. Μουζάλας, τονίζοντας πως δεν είχε υπογράψει τις αυξημένες αρμοδιότητες που επιζητούσε ο κ. Βουδούρης, ενώ διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει ούτε μια απευθείας ανάθεση».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδ. Γεωργιάδης αντέδρασε επισημαίνοντας ότι ο κ. Μουζάλας πρέπει να απαντήσει στις καταγγελίες του γενικού του γραμματέα. «Εσείς τον είχατε συνεργάτη σας», του είπε, ενώ πρόσθεσε ότι ο κ. Βουδούρης κατήγγειλε ότι ενώ σε άλλες χώρες το κατά κεφαλήν κόστος για κάθε πρόσφυγα/μετανάστη είναι 12.000 ευρώ ετησίως, στην Ελλάδα κοστίζει 15.000 ευρώ. «Σας κατηγορεί ότι χάνετε 180 εκ. ευρώ το χρόνο. Και στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια χαρά, πρώτος-πρώτος. Αν είναι ψευδή, όσα καταγγέλλει, τι δουλειά είχε στο συνέδριό σας ένας συκοφάντης;», διερωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης.

Ενώ εξαπέλυσε συνολική επίθεση κατά της κυβέρνησης λέγοντας για το «ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς»: «Και τώρα βγαίνει ο κ. Βουδούρης και λέει αυτά που λέει και τον κύπριο δικηγόρο κ. Αρτεμίου των Panama Papers τον βλέπουν να βγαίνει από το Μέγαρο Μαξίμου και η λαλίστατη κυβερνητική εκπρόσωπος δεν μας λέει γιατί πήγε, και στην επιστολή του ο αποπεμφθείς διευθυντής ειδήσεων της ΕΡΤ και πρώην αρθρογράφος της Αυγής λέει ότι “ήρθα στην ΕΡΤ για δουλειά και όχι δουλειές…”. Καταλαβαινόμαστε τώρα; Ο Βουδούρης συκοφάντης, ο Αρτεμίου κατά τύχη στο Μαξίμου, ο Καπάκος για δουλειές». Και πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης: «Δεν σας προλαβαίνουμε».

Κατά τα λοιπά, αναφερθείς στην κριτική που ασκεί η ΝΔ στην κυβέρνηση για το προσφυγικό, ο κ. Μουζάλας είπε ότι «κάναμε μια καλή διαχείριση της ζημιάς κουτσά – στραβά». «Όποιος πιστεύει ότι έχει το μπόι να αναμετρηθεί και να πει ότι το κάναμε εξαιρετικά είναι ψεύτης. Κουτσά στραβά, διότι βρήκαμε τίποτα».

Ενώ σχετικά με την κατάσταση στα νησιά διαβεβαίωσε ότι «βεβαίως και υπάρχει σχέδιο για τα νησιά», ενώ κάλεσε την ΝΔ να απαντήσει ευθέως αν θέλει ή όχι την -συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας. «Πείτε αν δεν θέλετε την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Ξέρετε όμως τι σημαίνει ότι καταργείται η συμφωνία; 4.000 – 7.000 πρόσφυγες και μετανάστες κάθε μέρα», υπογράμμισε.​