Κρίσιμες διμερείς συναντήσεις θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Οι επαφές ξεκίνησαν με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη. Ο κ. Αναστασιάδης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την πορεία των διακοινοτικών συνομιλιών. Επίσης, συζητήθηκε ο συντονισμός Ελλάδας και Κύπρου, για την αμέσως επόμενη περίοδο, στο ζήτημα της ασφάλειας και των εγγυήσεων.

Επιπλέον, με δεδομένη την σταθερή στήριξη που παρέχει η Ελλάδα στην Κυπριακή Δημοκρατία, συζητήθηκε το Κυπριακό, ως αντικείμενο των συναντήσεων που θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας με ξένους ηγέτες, το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ακολουθούν συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Ο κύκλος επαφών κλείνει με την καγκελάριο Μέρκελ την Παρασκευή.

Στις 16:00, ο κ. Τσίπρας θα προσέλθει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί «Ανταλλαγή απόψεων των Ηγετών με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μ. Σουλτς».

Ακολουθεί, στις 17:30, η «Οικογενειακή Φωτογραφία» και στις 17:45 θα συνέλθει η πρώτη συνεδρία εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Στις 20:00 θα δοθεί δείπνο εργασίας.

Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 9:15, στις 9:30 θα έχει διμερή συνάντηση με την καγκελάριο Μέρκελ, ενώ η δεύτερη συνεδρία των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα συνέλθει στις 10:00.